Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (610)

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Pokémoni mě jako starší ročník minuly , stejně jako všechny ty mobilní a online hry. Na film jsem šel dobrovolně s dvěma dětmi kteřé dokážou ve 3 ráno rozespalé vyjmenovat všech 500 pokémonů seřazených abecdně nebo podle skilů. Já znám jen toho jediného (plakát visí na dveřích od koupelny) Pikačua, takže to že jich existuje víc než 7 je pro mě dost matoucí. Animace je dobrá, Reynoldse si neužijete pokud jste s dětma (protože dabing) a tak nezbývá než sedět a modlit se za to aby jste utrpěly ztrátu paměti, nebo měly dočasný výpadek smyslů. barevný je to víc jak Bollywoodské tancovačky a příběh jsem odhadl asi v půlce filmu i když jsem se snažil nedávat pozor. Ten nejvíc nejlepší a nejmocnější pokémonokočkocosi, mi přišel divný a jakoby tam spadl z jiného filmu. Animačně do téhle šíleně barevné omalovánky vůbec neseděl a navíc mi přišel i dost nesymaptický celkově. Nejsem dítě takže hodnotit chlupaté mončičáky ke kterým nemám žádný vztah bych asi neměl, ale v tom kině jsem byl a film jsem bohužel viděl, takže ........ Za mě tak 2 hvězdy za animaci a občasný vtípek a za děti asi 4 (?) hvězdy. Těžko se to odhaduje, ale byly nadšený i když asi úplně všechno nepochopily. Průměr teda asi nechám na slabších 3 hvězdičkách.

plakát

Nexus (1994) odpad!

Nemám nejmenší tušení kdo dovolil aby něco takového vznilko, ale zasloužil by si zrovna tohle koukat každý den až do konce svého života. Film který podle mého vznikl jen proto aby se rozdalo pár peněz hercům kteří strádaly hladem a žízní. Ten odpad je zasloužený víc než u Asylum filmů, které se netváří tak vážně.

plakát

Rocketman (2019) 

Rocketman, bude pro mě 1000x víc film o nestandartním zpěvákovi, než vylhanej Bohemian Rhapsody. Taron je prostě Elton. Rami Malek sice ty Fredieho manýry stvárnil dobře, ale on si hrál na skutečnost. Rocketman je prostě jen skvěle odvyprávěný film / životopis, který přiznaně tu skutečnost ani nekopíruje ani se nesnaží říct "tahle to bylo". Za mě 4 silné stár jaké si zaslouží jak Taron, tak i Elton. Při některých písních jsem si notoval spolu s půlkou kina, což se mi u Bohemian Rhapsody nestalo.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Mám pocit že kdekoliv se Hemsworth oběví, to stojí za prd. Bláznivá dovolená - propadák. Ghostbusters - propadák. Men in black - propadák. Ten chlapík by měl vyměnit toho kdo mu dohazuje filmové role. I ten Thor, se postupně propadal a propadal až se změnil na nezáživnou postavu. Muži v černém nefungují ani jako pokračování, ani jako pokus o restart a ani jako komedie. Polovinu filmu jsem otáčel očima kvůli protahování trapných scének, humoru a situací. Agent(ka) "M" byla na pěst už co se jako dospělá oběvila na plátně a agent "H" je nějakou trapnou parodií na Willa "J" Smitha. Děj je jedna velká směs miniscének které se někdo pokusl naroubovat do 2 hodinové stopáže aby ten film neměl jen 60 minut. Různé postavičky se tu oběvují a mizí a nikdo se ani nesnaží je nějak více využít, teda až na totálně nesympatickou postavu jakési zakrslé bukvice s čepičkou. Jak začaly vytahovat z různých částí auta ty zbraně, bylo mi vážně trapně a když už jsem si myslel že toho nechají, tak to pokračovalo dál a dál a dál. Tam kde první, druzí i třetí muži v černém fungovaly na jakémsi "uvěřitelném" základu, tady čtvrtý díl totálně ztrácí na zajímavosti a už se dostávají do éry CGI za každou cenu a je jedno že to celé postrádá efektivní a inteligentní rovinu. Když si vzpomenu na scénku kdy agenti "J" Will Smith a "K" Tommy Lee Johns, vlezou k té rodince do bytu, odsunou stěnu a začnou se vyzbrojovat, je to 100 000x geniálnější scénka, než když Thor a Valkýrie začnou tahat digitální zbraně z digitálního auta a pálí do digitálních protivníků. Stejně tak suprově funguje scénka kdy "J" Will Smith rodí malou chobotničku, než když tady kdokoliv byť jen mluví s jakýmkoliv mimozemšťanem.

plakát

Climax (2018) 

Nejhorší je to, že si u takového filmu uvědomíte že dnešní společnost "mladých" se takhle asi vážně chová. To se pak jeden nediví že vezme do ruky samopal a jde vystřílet celé okolí a nebo školu atd. A je jedno jestli je to ve francii nebo jinde. Nikdy jsem nebral drogy ani nekouřil seno, takže netuším o jak poctivou sondu do mysli sjetých se jedná. Každopádně už jen vizuální stránka je takové peklo že to nejde ani hodnotit. Mám pocit že se taky sjela celá ta rada pro udělování cen, protože dát tomuhle jakékoliv ocenění je prostě nepochopitelné.

plakát

FattyPillow: Kontroverzní (2018) (hudební videoklip) 

Už mě na tady to upozornilo asi tak milion a půl lidí, takže jsem se rozhodl že se na tu chvilku obrním trpělivostí a podívám se na to co mi všichni nadhazují jako super song. Tento styl hudby neposlouchám, takže to šlo do háje rychleji než DeeThanovy rýmovačky a už se na něco podobného nikdy nachytat nenechám. Každý má jiný vkus a hodnotit to na základě textu je asi tak stejné jako hodnotit konzistenci zvratků po pařbě na chatě. Každý ze sebe dostane jiné věci a není dobré se v tom nějak moc hrabat. Jako obvykle u podobných věcí, je mi záhadou proč je to na této databázi a proč bych to měl nějak hodnotit, když je to jen další reklama na joutůbera a jeho kanál. Takže stejně jako ty DeeThanovy pokusy i tohle bude mít milion palečků, protože 10-ti leté děti ohodnotí cokoliv co nějaký ten "jejich" oblíbenec vypotí, bez ohledu na kvalitu a obsah. Tady by to být ale nemělo určitě.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Jak se tam začaly někde uprostřed a ke konci trochu pročišťovat řady x-menů, říkal jsem si že je to asi náznak který nám má dát vědět že je tohle konec celé té smutné série filmů. Bohužel jsem se spletl, ale naděje umírá poslední, tak doufám že příště dostaneme restart celého multi universa. Nejsem zrovna zastánce hereckých představitelů, ale nemám problém s tím že se to snažily omladit a ukázat nám spíše začátky a nějaký další děj (od První třídy) ale nedokážu rozdýchat účast kreatury se jménem Jessica Chastain, která je asi jedna z nejošklivějších lidí na planetě. Pokaždé co se oběvila na plátně, měl jsem asi tak stejné pocity jako Drax v druhých strážcích galaxie vůči tykadlové holce. Zřejmě mi chybí nějaké ty mozkové buňky, ale moc jsem se neorientoval v ději a taky mi vadilo to že Magneto opět neví na jaké straně má stát. Už nám to ukazoval asi 5x a ukazuje to i tady. Už je nudný, nezajímavý a pořád se nechává strhávat k zabijáckým výlevům aby se za 10 minut za ty činy začal v podstatě omlouvat. Jean nemá co hrát a je hodně poznat že ani scénáristi si nebyly úpně jistí tím kam tu postavu vlastně směrovat a nebo zařadit. Scéna ve vlaku je slušná, ale závěr je zase divný a nemůžu se zbavit dojmu že se stříhalo víc než bylo zdrávo a že se asi docela dost přetáčelo, protože jsem měl stejné pocity jako docela nedávno u Hellboye, který vypadal že měl mít původně asi o hodně delší stopáž. Stejně tak působí i Dark Phoenix, který v několika okamžicích docela skáče v ději a nějak mi chybělo pár vysvětlujících pasáží. Co ale nemůžu pochopit už delší dobu (a několik filmů) že si nikdo nedělá absolutně žádné starosti s časovými osami, kdy všechny postavy víceméně vypadají asi 40 let pořád stejně. To prostě nedává prostor na nějaké lepší hodnocení než tak 2 hvězdy, které bych ale nejraději strhnul za hnusnou tlamu Jessicu Chastain, která aspiruje na nejhnusnější herečku všech dob.

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Chaotické skákání ze scény na scénu, nepochopitelné vyprávění, u kterého vzniká silný pocit že čumíte na 3 díl nějakého seriálu - mnoho mluvení a ani netuším o čem, a spousta nesympatických lidí. Příběh je shluk nápadů několika lidí, kteří si asi myslely že to dokážou dostat do jednoho scénáře. Jediné ce se snad dá pochválit, je výběr Milly Jovovich ale i ta nemá šanci cokoliv dělat když nemá žádnou zajímavou linku. Polovina scén je natočena divným stylem kdy to vypadá jakoby byly celé scény vystřiženy za účelem zkrácení stopáže. Za hrudník Milly a za asi 2 zajímavé scénky, dám 2 hvězdy. Ale asi by to chtělo super speciální director cut, protože tohle vážně moc smyslu nedává. Jo a ještě poznámka : v 50% scén není pořádně poznat co se tam děje, protože je to zase tmavý jak kdyby to natáčely v tunelech a došla účtenka za eletřinu. Nechápu proč se vydávají miliony na digitriky a pak to ani není vidět.

plakát

Poklad z půdy (2018) (pořad) 

Kdybych vyhrabal ty krámy co má tatík na půdě, byl by ze mě milionář, soudě podle toho jaké částky jsou kolikrát ochotní vydat za něco co i v běžném obchodě stojí pár korun a za 3 roky se na to nanesla vrstvíčka prachu. Co mě ale dostalo v jednom díle, byly hodinky - i podle mého totálně slepého oka - které vypadaly moc hezky a očividně už na první pohled byly docela staré a bába na to řekla že nestojí ani za lístek do tramvaje, ale v kterémsi díle před tím odhadla jakousi čmáranici (obraz) která vypadala jak kdyby ji kreslil opilec, na nějakých pár tisíc. Sleduju to jen proto, že mám poslední dobou problémy usnout a jinde ta "kuliusa" k práci představuje 1000x větší peklo než tohle (a upřímě, rádio se fakt nedá poslouchat když vám na kterékoliv stanici 80x za den pouští pořád dokola ty samé písničky) Rosáka je mi líto, ale zase na druhou stranu si přiznejme že za ty peníze co má za natáčení by se každý druhý nechal v klidu ztrapňovat i půl života. 1 hvězda za komické příběhy "osobních věcí a velmi emotivních vztahů k daným předmětům" které si prodávající musí snad vymýšlet přímo na place.