Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Drama

Recenze (610)

plakát

Nadace - Ve stínu Seldona (2023) (epizoda) odpad!

Titulní sekvence pořád dokáže ohromit. Tekutý písek a barvy jsou to nejlepší intro co kdy kdo mohl vymyslet. No a pak se to pokazilo. A jakože hodně. Koukám na nějakýho pána (to je ten co hrál v asi 150 filmech ale všichni ho znají ze seriálu Černobyl) co má halucinace, křičí, barvy lítají, celé je to divné a začínám mít nepříjemný pocit že se od minule nic nezměnilo a to si houby pamatuju. Pak tam nějaký pán a paní dělají divný pohyby, vedou u toho divný řeči a já nemám tušení co a jak protože jsem ještě vyjevenej z předchozí scény. Pak se tam odehraje celkem slušný souboj a mě se BOHUŽEL začíná vybavovat první serie a začínám si vzpomínat na to kdo je kdo. Pak tam sedí 2 holky uprostřed moře na nějakým voru, jedna vypadá na 25 a druhá na 40 a jako jsou to dcera s matkou ale dcera je starší a matka mladší, protože kryospánek. Potom je nějaká nesmyslně nic neříkající scéna z planety kdy týpek řekne "trezor" pak ještě asi 3 věty a přesouváme se za titulním pánem který je hologram, teda není ale je nějaké vědomí jako hologram, ne jakože hologram ale je uvězněný v hologramu (děkuju děravé paměti že vůbec netuším o co de) hádá se tam s nějakou paní která asi 4x změní vzhled, pak vypadá jinak a vede řeči typu "nic ti neřeknu ale řeknu ti že tím že ti nic neřeknu ti říkám všechno" ..... Pak jsem to vypnul a celá Nadace mi může být ukradená.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Tak trošku zvláštní verze "Šimona a Matouše" kde se řeší trošku jiné věci, trochu jiným způsobem. Dost mě mrzí že vlastně všechno zajímavé bylo už v traileru. Film nestojí moc pevně na zemi a spousta děje tu mohla být podána jinak a ne jako krátké vtípky nebo spíše minifilmečky z éry grotesek. Celé to drží jen proto že tu jsou dva týpci kteří jsou sice sympaťáci a i jim fandíte ale jinak jsou to figurky kterýma hýbe scénář tak moc že nemají prostor se více rozjet.

plakát

Shazam! (2019) 

Nápad zajímavý, provedení hrozné. Nějaký baleťák v těsným trikotu se snaží konat jakože dobro ale je to dítě které vypadá na 35 a má za kamaráda Forresta či tak něco. Záporák má motivaci asi jako já když mám jít do Lídlu na pečivo (to bych zabil každýho kdo mi začne zavazet už od dveří až k pokladně, včetně pokladní "máte kartičku ? Sbíráte body ?") a celé to vypadá že si kucí vod Wárnerů udělaly ze všech srandu.

plakát

Mavka: Strážkyně lesa (2022) 

Až na krásnou animaci, prostředí celkově a mýtů, legend a víl, to sice nemá pořádně co nabídnout ale je to hezký a je to pro děti.. Má to pohádkovou atmosféru a je to neškodný co se týká morálky, ponaučení, zla a dobra, takže jo, je hezké vidět že pohádky umí i jinde než v jůesej u myšáka.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Ani se Bautistovi nedivím když říkal že se mu do toho už nechce. V prvních a druhých strážcích byl ještě za takového milého hromotluka co je trochu pomalejší ale ve třetích už je z něj jenom tupec z IQ 5, kdy byl půl filmu stejně na pěst jako ten pes. Romantika se naštěstí nekoná, ale zase je tu spousta digitálních zvířátek takže slzy radosti že je všechny zachrání jsou zaručeny, stejně jako slzy smutku že tahle parta končí. Půlka filmu je o tom že někdo po někom řve, o nadávkách a o tom že mýval má problém. No tak děkujeme a naschle u jiného filmu.

plakát

Nimona (2023) 

Někdo by měl změnit popisek, protože podle něj bych čekal jinž příběh ... no nic. Nimona je prapodivný mix hradů a zámků na Loáře kdy vládl Ludovít iksííí (nebo kolik) a japonský budoucnost tak okolo roku 3600+ ... a ne že by to vypadalo špatně ale nevypadalo to nejlíp. Tento styl mi moc nesedl a s ohledem i na příběh a o čem byl mi přijde že to tak bylo jen kvůli snadnějšímu nastolení zápletky (přece jen v historickém příběhu by to asi bylo složitější a jen těžko by se ta situace stala tak jednoduše, rychle a aby ji vidělo půl planety) no a to je vlastně i zároveň to co příběhu tak trochu podráží nohy. Místo toho aby tady pan rytíř vzal snadno získaný a naprosto jasný důkaz a "nasdílel ho" tak tam šaškuje a ještě o něj přijde + se nechá trapně chytit aby o třičtvrtě filmu později dostal k dalšímu důkazu dost složitým způsobem a během 5 vteřin "ho nasdílel" na celosvětový net. Taky celá ta naháněná někoho kdo je doslova nejhledanějším týpkem planety a on si klidně chodí po městě, projíždí se autem a metrem a kryje se jen kápí ..... Nimona je ale přesto hezký příběh a animace se mi líbila hlavně kvůli tomu že se (konečně ??) někdo nesnaží o superultramegahyperealistické třidé kde trvá 6 hodin naanimovat jeden vlas ale je to prostě kreslený (sice s pomocí počítačů ale úměrně) Kdo je kdo se dá celkem odhadnout (protože - pohádka) a to že se tam děje ještě navíc nějaký pnutí mezi postavama je spíše kvůli době a ne proto že by to bylo důležitý. Na konci se držej 2 chlápci za pazoury ale alespoň se necicmaj a pak tam je flešbek na to že se 2 asi 6-8 letý holky asi maj rády (a bohužel se ukáže že ta jedna je "jiná" ale jinak jiná než že by byla na holky, takže kamarádství je rychlej konec) Nimona je sympatická, rytíř je sice jouda a nechápu kde vzal status "ochránce města" na kterého měl být pasován, protože je to nejen jeliman ale taky trouba a kopyto a navíc během asi 3 minut přijde o ruku, ale je to správňák a hrdina a má srdíčko a .... prostě kladnej charakter. Pak jsou tam ostatní rytíři, co jsou demeti co ani neskrývají faleš a touhu po vlastní jedinečnosti a když už se projeví jako "ochranka" tak je to typická banda vemen které porazí nemluvně s dudlíkem (takový ten Disneyovský prototyp záporáka kdy jsou to lidi kterým dítě ukradne kufr s půl milionem a i když jich je asi 30 tak ho nechytí ......) 3 hvězdy za originalitu, za Nimonu a za to že to vypadá prostě dobře. Závěrečných pár minut trošku překvapí jak průběhem tak rozuzlením a konec asi může znamenat že by mohla být dvojka. Proč ne. Takže za 3. A nebo víte co, já dám 4. Je to přece jen jiná pohádka na kterou se určitě znovu mrknu rád.

plakát

Koule (1998) 

Slabá verze knihy. Proč se kdo obtěžuje dělat film podle knihy a pak se vykašle na to co je v knize a vymýšlí si svoje linky. Přečtěte si knihu, film stojí za prd.

plakát

Postarejte se o Mayu (2023) 

Čím více vidím dokumentů z USA tím méně chápu proč se USA pořád všichni snaží vyzdvihovat jako vzor a "americký sen" U nás v ČR je bordel a korupce a nikdo se to ani už nesnaží zakrývat ale v USA je to opravdu mafie a kartel a jeden se pak nediví tomu že rupou nervy a na úřad přijde týpek se samopalem. Nechci to strovnávat to snad ani nejde ale mám zkušenosti z bojováním s úřady, byrokracií, zákony a pojišťovnami, kdy jsme 10 měsíců, vyřizovaly mamince invalidní důchod po tom co dostala mrtvici. To peklo nikomu nepřeju. A teď si představte že se jedná o vaše dítě a někdo řekne že jste šmejdi (abych se přiznal tak jsem z dcerou trávil venku málo času protože jsem se bál aby mě někdo neobvinil z pedofilie jen proto že jsem ji držel za ruku a občas ji dal pusu a nebo seděl na pískovišti) Nedokážu si představit co bych dělal být v situaci těchto rodičů. Nikdo vám nepomůže, pro všechny jste obtížný hmyz, každému jste ukradení a co je nejhorší, nikoho nezajímá pravda. Tak jak Netflixu nejde ten blokbástrový formát, tak v tom dokumentárním to vede přede všemi. Čím více tohoto "svinstva" bude venku, tím dříve se snad něco konečně změní. Je až zarážející co si "úřady" můžou dovolit. O soudech se snad už nikde ve světě nedá vyjádřit jinak než sprostým slovem aneb všude jsou zákony jen pro zmetky. Slušný člověk má smůlu.

plakát

Taková normální rodinka (2008) odpad!

Taková normální rodinka (1971) je přihlouplý seriál a i když má své kouzlo díky době kdy vznikl, pořád je to hloupá komedie u  které nechápu čemu bych se měl zasmát. Pokračování (2010 a 2011) je jen "nutný" přílepek a parazit. Tahle TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKAje debilita na entou kde je opět muž prezentován jako tupé sexistické hovado s IQ 15 a žena je zde prezentována jako nesnesitelná furie, blbá namachrovaná kráva bez které by se zbořil svět. Další reprezentace ženy je nadržená pošťačka která chce truhlíka podpantofláka protože je sama a je nadržená. Další "členové" rodiny jsou děti na zabití které bych šel okamžitě utopit nebo bych je denně řezal jenom  proto že existujou, zfetovaná babička, znuděná dcera, těhotná dcera (typická piča které z lásky koupíš kytku a ona tě hned podezírá z nevěry ale když ji tu kytku nekoupíš tak seš debil kterej na ni sere a ani ji nekoupí kytku - prostě další reprezentace ženy), nějakej strejda co je očividně mentálně zaostalý a nápadník těhotné dcery který má matku stejnou krávu jako je tu už jedna prezentovaná.  Odpad. Mít takovou rodinu, spáchám sebevraždu.

plakát

Asterix a Obelix: Říše středu (2023) odpad!

Vzdal jsem to po cca 30 minutách a cca 65 nepovedených vtipech. Asterix má být prcek a tady má snad 180, Obelix je jak po těžké dietě a římani tu jsou zredukovaní na trapně a hloupé ibecily které už ani níže poslat nejde. Jediný kdo mě zaujal byl Pierre Richard, kterého jsou už dloho nikde neviděl. Možná až někdy najdu dost odvahy, zkusím dát víc protože mám Asterixe rád ale nedávám si moc šanci. Už Olympyjské hry byly utahaný a slabý odvar jedničky a Její Veličenstvo to to totálně pohřbilo, ale tohle je teda bolest  že to není normální. Co se stalo s francouzkou komedií ? Kam se poděla jejich humorná povaha ? Proč půlka galů vypadá jak sraz nadšených cospleyerů ? Dejte to k ledu a raději to příště zase nakreslete protože ty animáky ještě mají svoje kouzlíčko. Horší představitele hlavní dvojice jsem ještě neviděl.