Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 503)

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

Ne svým přičiněním jsem bohužel (!) viděl další díl Pitomců z Karibiku. A aniž bych tomu kdy věřil, musím říct, že dalece nejlepším prvkem filmu byly jinak dříve nejslabší postavy - tedy Orlando Bloom. Ani tu moc nechci rozebírat, že Depp mě nikdy nebavil a že tady mě vyloženě sere, spokojím se s konstatováním, že novodobé tak zvaně odpočinkové filmy jsou rok od roku blbější, čímž se stávají náročnějšími na udržení nervových buněk v optimální míře pokoje. Jeden odřenej špuťas je za Bardema a jeho flashback. Co tu dělal poslední žijící The Beatle, to opravdu udivuje. Že by nechtěl zůstat za Rolling Stounem? Ani nezahrál A Hard Day's Night. No Barbossa vypadal mrtvěji, než když byl mrtvý. A Britové by měli Amíky konečně zažalovat, že z nich ve filmu dělají furt dokola pitomce. Nebo to říct tatínkovi, aby jim vyhlásil válku. Faramire, proč? A tak zakončím tento neobjektivní komentář přáním, aby mě už nikdy vlny nezanesly vstříc Páprdům z Karibiku v čele s jednou z nejtrapnějších postav filmových moří, Honzíkem Depkou.

plakát

Černota (2018) (pořad) 

To, že je v ČéeR bordýlek, víme všichni. Díky těmhle dvěma borcům o tom bordelu máme konkrétní představu. Záslužný počin. To, že se mu nepodaří kriminalitu vyvrátit, je přece jasné. Ale čím více takových jasných vztyčených ukazováčků, tím (snad) větší opatrnost nás, obyčlidí (myšlenko k dílům o sexpredátorech). Takže Martine a Patriku, may the force be with you.

plakát

Rapl - Dobro došli! (2019) (epizoda) odpad!

Tak milé děti, 13 dílná pohádka na dobrou skončila a hajdy trajdy do hajan. A jestli zlý Čubkovič nezmrzl, mrzne dodnes. A jestli dutý Kuneš neumřel, ryje statusy na facebook, teda pardon, wallbook, dodnes. A jestli nebyli tvůrci hospitalizováni, určitě nás v budoucnu opět něčím oblaží. DOBRO POŠLI - OBIDVAJA.

plakát

Rapl - Cvokhaus (2019) (epizoda) 

Nejblbější breakout od doby praotce Čecha. Ale jinak vcelku zábava: "Měl bych starosti, kdybychom ji našli nedopitou." Jestli mě něco na téhle sérii fakt nebaví, jsou to pošahaní obtloustlí Crnagorovci.

plakát

Rapl - Ahoy Sázavo (2019) (epizoda) 

Ten tlustej balkánskej hipík si bere na útěk z basy bachařskej mundúr - asi tak :-) A na plyšáky si zásadně dávejte cedulky s adresou. Nuda. Už aby byl konec. Nejvtipnější na tomhle dílu je jeho popis s odkazem na Homera Simpsona.

plakát

Rapl - Kebab Aleppo (2019) (epizoda) 

SPOILERY - BACHA! Tak když začal další díl ságy pana Raplíka, seděli jsme s manželkou pohodlně v křesle a tak nějak rozpačitě zkusili Kebabu věnovat svou pozornost. Hned na začátku jsme jednohlasně vzdychli: "Jejda, to bude Hádek." Zaznělo to, jen co se objevil na place. Dál to asi nemá cenu rozvádět. V Četnických humoreskách jsem přijal, že jakmile se pachatel objeví na plátně, ihned ho poznám. U Rapla mi to přijde nefér vůči divákům. Opravdu dobrá scéna přišla spolu s Honzíkem...

plakát

Velká země (1958) 

Ano, ano, souhlasím se všemi pozitivy, co tu uvádíte. Ano, ano, je to dobrý film. Má výborně napsané a zahrané postavy, není to žádný kýč a blbárna, co se točí dnes. Ale nemám rád filmy, do kterých se nemůžu vpravit, byť by byly sebegeniálnější. Nechte mi Leoneho na westernovém trůnu. Velká země je skvělý film, ale ani ta nejlepší scéna mě nechytla tak, jako nejslabší Leoneho spaghetti chvilka.

plakát

Rapl - Bubáci (2019) (epizoda) 

Cha! Tohle voličům SPD nedělejte! Za prvé, cajtíkům až v 7. díle došlo, že by mohli Željka odposlouchávat modernější nezabitnou technologií! Wow! Šikovní kluci. Respekt. Za druhé - černohorská mafie je banda pitomců. Jednak nechávají svědky jako Slepičkovou a Knechta, jednak jen tak nechají doručit zásilku hledanému majiteli lodě a zase ji nechat odjet. Což má za následek - ejhle? - příjezd Vožralýho a Nachcípanýho - teda super elitní výsadek P ČR. Tenhle seriál přesedlal z žánru krimi do žánru komedie.

plakát

Rapl - Sardinky (2019) (epizoda) 

Ještě těm čtyřem blbejm jeden lojza scházel, třeba Okamura. Přehlídka filmařské nemohoucnosti dle mě pokračuje. Seriál se snaží být protivný, resp. téměř vůbec nepracuje se svými postavami - buď je to přemoudřelý patolog nebo chlastající Rohan a do toho všichni svorně hází kyselý xichty. Atmosféra - a to se už budu opakovat - nula nula prdlačky. Více než co jiného mě druhá várka Rapla štve, ať už celkovou nezajímavostí, nebo v každém díle se vyskytujícími logickými lapsy! Borec skočí do vody - jasně, nemá čisté svědomí - a kam si jako myslel, že doplave před motorovou lodí? Hmm. A podezřelý utíkající skrz okénko, zatímco si kluci policajtský prohlíží Playboy, hmm, má cenu tohle ještě vůbec komentovat? Zajímá mě, jak tohle všechno dopadne, tak to dokoukám. Ale už teď lituju, že jsem vůbec začal.

plakát

Pobřežní hlídka (2017) odpad!

IQ pod úrovní sprchového koutu se zabudovaným rádiem, přehlídkové molo těch nejnesympatičtějších pipek a pipů. Hned v úvodu, kdy si jde Skála zaběhat, jsem dostal exzém. A na konci filmu mi z kůže nezbyl nic než měsíční krajina. Čekal jsem blbost na odreágování, když člověk žere antibiotika a venku mrzne. Výsledek? K Antibiotikům jsem přidal acylpyrin a otevřel okno. Tohle fakt nešlo.