Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (89)

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Povedené efekty a akce, hledání čehokoliv navíc jen na vlastní nebezpečí.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

První lepší marvelovka a o třídu někde jinde než všechny ostatní vycpávky. Jen doufám, že to co tam načli a tak dobře v závěru nechali vyznít nepokazí dalším filmem. Ale je mi jasné, že toho chci asi moc, tak si to prozatím jenom užívám.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Klasicky praštěné, se skvělou atmosférou a fakt perfektní hlavní protagonistkou. Nikdy nevím co od jeho filmů čekat, avšak většinou to dopadne tak, že krásně plynou, někdy vám otevřou pusu dokořán, jindy vás nutí se zamyslet avšak nikdy po jejich zhlédnutí nemáte pocit, že by to byla ztráta času. Obvzláště ty scény postavené ad absurdum a podtrhnuté skvěle padnoucí hudbou, to se prostě jinde najít nedá.

plakát

Baahubali: The Beginning (2015) 

Epická fantasy superhrdinovka na kari smíchaná se Stardance. Nevím jestli jsem se měl víc divit nebo se smát, ale když se na to člověk podívá s nadhledem, tak tam najde dost povedených momentů. Nicméně jsou vykoupeny spoustou dalších wtf chvil, které spíše pramení z kompletně jinak kulturně postaveného snímku než na který je středoevropský divák zvyklý.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Ano, já vím, že oranžová v kontrastu s modrou je považována za 'nejkoukatelnější' kombinaci barev ever. Každopádně, tím, že to nacpete do každého trháku mu moc na osobitosti nepřidáte.. Pěkně se to táhlo, čekal jsem více emocionálních a morálních dilemat, ale kulisy to zachránily. plus Mackenzie Davis, skvělý objev!

plakát

Brendan a tajemství Kellsu (2009) 

Nádherně zpracované, zajímavý námět a perfektně vystižený tón dramatických scén. Na tohle je radost koukat. Obzvláště musím vypíchnout dabing Aisling a vlastně celý její čas na scéně.

plakát

Bright (2017) 

Dalo s s tím vyhrát rozhodně lépe, nicméně dobrá podívaná, musím přiznat že jsem se nenudil,

plakát

Čas na dobrodružství (2010) (seriál) 

Někdo prostě hodil Žlutou ponorku, Futuramu a asdf movie do jednoho hrnce. Nemám potuchy co se děje v celém seriálu, ale stejně na to koukám, je to praštěné. Jo, a abych nezapomněl, písničky jsou úžasné a dost mě bere princezna Žvýkačka, což už je spíš moje osobní degenerace, než nějaké objektivní hodnocení.

plakát

Dlouhá cesta (2004) (seriál) 

Když máte dvojici, která má skvělý smysl pro humor, nesere se s tím a projíždí skrz drsný svět i krásné scenérie, tak i cestopis může být zábava. Nejlepší část jednoznačně Ukrajina až Rusko. V USA už to začalo být nudnější, nebyla to výzva a taky to šlo na hlavních hrdinech poznat, že to bylo v odpočnkovějším tempu, takže se to lehké napětí postupně vytrácelo. Nicméně to byla jenom poslední část, avšak celek si, i místy díky velice absurdním a vtipným situacím a hlavně kvůli tomu prožitku, který nabízí, zaslouží vysoké hodnocení.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Nebýt toho závěru, možná celé poslední třetiny, která přetékala hollywoodským kýčem, by byl dojem mnohem silnější, s takovou to ale srazil na lehký nadprůměr. Zrovna Dreamworks má na víc. Jinak hlavně musím vyzdvihnout zajímavé a vtipné hlášky a to ironické zpracování historických postav.