Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6 460)

plakát

Život Davida Galea (2003) 

"Nenávidím zabíjení a můj úřad zabíjí, aby tomu zabránil." K trestu smrti mám poněkud rozpolcenej vztah. Spíš jsem proti, ale v případě jasně prokázanejch úmyslnejch vražd, nejlépe s hromadou důkazů, pachatelovým přiznáním a nahrávkou ze tří kamer, bych byl pro. Jinak ovšem nejsem ochoten fanaticky bojovat za žádnou myšlenku a nic z toho, co udělal David Gale, bych neudělal. Vlastně udělal. Neodmítl bych pozvání do ex-studentky Berlin. Jsem jen chlap a tohle se prostě nedá odmítnout. A co se týká dramatu, tak bylo docela výživný, zajímavý a přineslo mi pár zajímavejch postřehů ze života. Třeba o tom, že skutečně šťastni jsme jen tehdy, když sníme o budoucím štěstí a proto musí být naše sny nesplnitelný. Tady je moje životní chyba. Já si sny zásadně plním, takže si šlapu po štěstí. To je krutý.

plakát

Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc? (1969) 

"To by znamenalo, že tu došlo k nadpřirozenému jevu a to my, jako lidé myslící přísně vědecky, nemůžeme připustit." Tak o co tu vlastně jde? O to patrně vůbec nejde. Prostě se ztratila knížka a profesor, což vede por. Borůvku k tomu, aby vykulil oči a začal předstírat vyšetřování. To mu moc nejde, ale o to tu opravdu nejde. Za mě jde o spoustu povedenejch postaviček. Začal bych praktikantkami, vyzvedl bych zejména Herodesovou, ale abych se vyhnul obvinění ze sexismu, tak o nich raději pomlčím. Mě tedy bavil skvělej kustod s magickejma formulkama, primářka skákající panáka, vystresovanej prof. Tejliběnovský nebo třeba omdlívající kukačka v hodinách. Na druhou stranu jsem hrubě nespokojen s tím, že nebyl dán dostatečnej prostor Dr. Liberovi, aby mi řádně osvětlil svou teorii o revolučním hnutí burlaků v Kazachstánu. Tam cítím potřebu rozšířit svý obzory.

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

"Má paní říká, že jsi vypatlaný blb, jehož naivita a debilita ohrozila existenci celé planety." Muže v černém mám mnohem radši než machrujícího muže a mazanou ženu v černém. Matematicky bych to vyjádřil tak, že H+M <<< J+K. Asi tak. Nicméně se hrdě přiznám, že chvílemi jsem se i bavil. Lehkovážnej pózér H totiž nabídl záblesky zábavy, vrátnej u MiB mě svým poplachem rozsekal a alzák Pěšák rozjel hláškování na plný pecky. Někdy se mi trefil do nálady, jindy ne, ale snahu já cením. A jelikož nevlastním odvahu ani deatomizér sedmý série, tak prozatím nechám záchranu světa na povolanějších a dám si přitom nějakej popcorn.

plakát

Hráčské doupě (2017) 

"Jsme tři tisíce v mínusu. Dobrej začátek." Na úvod bych chtěl podotknout, že čtvrt mega dolarů za studium vejšky dělá z lidí otroky na docela dlouhou dobu. Proto budu vždy volit někoho, kdo tenhle americkej výmysl nebude zkoušet u nás. Ale zpět k tomu podstatnýmu, který z nemajetnejch rodičů Scotta a Kate udělalo Řezníka a Ohniváka. Tady to ve jménu vzdělání prostě byla docela ujetá zábava. Já jsem si to užil podobně jako spoustu jinejch nenáročnejch ferrellovek. A tradičně jsem se poučil. Poznal jsem prcpárty, naučil jsem se udveřit protivníka a už vím, jak se dá zhulit mikroskopem. Teoreticky si myslím, že zhulenej by měl pro tenhle snímek ještě větší pochopení, ale prakticky to zkoušet nebudu.

plakát

Manželství po italsku (1964) 

"Kdo nemá srdce, nemůže dostat infarkt." Manželství je souboj muže a ženy, ve kterým mají na začátku oba přibližně stejný šance na vítězství, ale vždycky vyhraje žena. Třeba taková Filomena. Prostitutka se třemi nepřiznanými potomky. Jakou má taková holka šanci proti bohatýmu plnokrevníkovi Domenicovi? Tomu přece stačí zamrouskat knírem a Země se přestane otáčet. Jenže od chvíle, kdy Filomena rajcovně vystoupila z autobusu oknem, bylo jasný, že tohle nebude mít Domenico lehký. Já jsem se u toho tedy nijak zvlášť nepobavil, ale to neznamená, že by to nebylo skvělý. A taky mě zasáhla představa, jak asi dnes trpí alfasamec Edward Lewis pod dominantní nadvládou svý Pretty Vivian.

plakát

Bledý jezdec (1985) 

"Nemohu zároveň sloužit Bohu a mamonu." Kazatel je prostě skvělej. V hlavě to má srovnaný, o významu slova "strach" dosud nebyl informován a umí skvěle používat dřevěný pálky k odpalu hlav padouchů. A má-li film probouzet sny, tak Bledý jezdec u mě úkol splnil. Já bych totiž chtěl být jako Kazatel. Přijet, trochu si zapáchat dobro, polechtat obrovi Clubovi koule kladivem a s dobrým pocitem zase zmizet v horách. S Kazatelem jsem zkrátka zachraňoval zlatokopy již mnohokrát a pokaždý mě to bavilo.

plakát

Aeon Flux (2005) 

"Vakcína měla bohužel nežádoucí efekt - sterilitu." Aeon Flux je aktuálnější než se kdysi zdálo. Nechci tady spekulovat o bezpečnosti narychlo ukuchtěnejch vakcín, ale tentokrát mě to nekompromisně prásklo do očí. Ale zpět k filmu. Ten hýří barvami, o akci není nouze a děl je trochu pitomej. Přesto ukazuje známou skutečnost, že politici jsou zmetci, kteří chtějí jen moc a je celkem jedno, jestli to jsou vládní nadutci nebo opoziční rebelové. Za mě je tohle pohodová oddychovka.

plakát

Cutterova cesta (1981) 

"Sousede, moje stará má vibrátor, o kterým se Vašemu zadku ani nezdálo." Neznám nikoho příčetnýho, kdo by chtěl mít Alexe Cuttera za souseda. Nicméně těžko najít lepšího parťáka pro spravedlivou pomstu. Já jsem mu chvílemi fandil, jindy jsem tomu hovadu zase chtěl utrhnout hlavu a o to asi šlo. Vyvolat emoce. A nejistotu. To se obojí povedlo, ale na můj vkus se to celkem táhlo. Alespoň jsem si odnesl dobrou radu, že nemám dělat orgie s opičkou, protože kouše. To se může hodit.

plakát

5 milionů svědků (1965) 

"Můžete si vybrat svého vraha i svou smrt." Vyšetřování smrti v přímým přenosu mě bavilo. Usvědčení vraha mě zarmoutilo. Obávám se, že z týhle důkazní nouze by ho vysekal i tesař večerně studující práva. To je škoda, protože postavičky podezřelejch mě dost bavily. Zejména dramaturg Vorlíček to s dudlíkem docela rozjel, ale i poklidnej architekt Balabán byl hodně zábavnej a nejpodezřelejší byl osvětlovač Haukvic, protože seděl daleko a neměl motiv. Tohle bych prostě nechtěl vyšetřovat, ale soudruh kapitán Suda pojal tu rekonstrukci činu po Herculovsku a za mě to bylo docela dobrý.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

"Víš, že co je pod kapotou, je putna? Záleží jenom na tom, kdo sedí zrovna za volantem." Posaďte mě za volant Bugatti Veyronu, dejte Domovi do rukou UAZ Buchanka a já se pokusím urvat remízu. Stejně mě v koncovce předjede na pravým zadním kole a bude přitom na střeše žonglovat s kulometem. Jsem prostě smířenej s tím, že nejsem nejlepším řicičem v naší galaxii. Rád se však dívám na ty vyvolený, jak závodí s atomovou ponorkou, protahují se neexistujícími mezerami nebo uhýbají autům pršícím ze střechy. Pro mě je to prostě jen zábava v naprosto luxusní sestavě, kterou sice hledači uhlíkový stopy neocení, ale milovníci burácejích motorů si určitě přijdou na svý.