Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 170)

plakát

Spalující touha (1999) 

Čekal jsem, že tam akorát celou dobu bude Tom Cruise voblizovat Nicole Kidman a dostal jsem přece jen něco trochu jinýho. Mně je úplně jasný, že námět měl v hlavě Kubrick už v pubertě, neustále se k němu vracel, posledních 12 let od Olověný vesty na tom fakt intenzivně pracoval a kdesi cosi. Možná pro mu ta "šokující-erotická" rovina filmu podle mě prostě zestárla ještě dřív, než to vytlačil ven. A druhá rovina, jakejsi vnitřní boj chlápka s tim, jestli má zahnout svý ženě, z pomsty a když je všude tolik příležitostí? To mi samo o sobě nepřijde jako buhvíjak hluboký psychologický téma, který by mělo vzbuzovat povzdechy typu "ách, mistrovské dílo". Neni to špatnej film, ale ubral bych maškarní a stopáž. #honibrcivkápích (65%)

plakát

Šťastně až do smrti (2022) 

Slaboch a psychopatka, navzájem si sebe zasloužili. Film kombinuje klasický klišé tohohle žánru "thriller s manželskou nevěrou" s občasnými totál wtf momenty: jako třeba když tam parta přátel griluje mrtvolu pár metrů od policajtů a nikdo nic netuší. Nebo třeba necítí ten příšernej smrad, co by se z toho linul. Herecky musim zmínit, že mi ta vepřová hlava přišla trochu prkenná. #šokujícízvraty (65%)

plakát

Hip Hop a jeho zrod (2016) (seriál) 

Po první sérii jsem skončil, protože už jsem nesnes další mluvicí hlavy. Je to ale docela uceleně zpracovaný, takže pokud seš jó fanda do hiphopu, tak se na to podívej. I já jsem se pár věcí dozvěděl, třeba jak vzniknul break dance. (65%)

plakát

R jako rodina (2015) (seriál) 

Jop, tenhle seroš trochu vyčnívá tim, že nejede to obvyklý animákový schéma "epizoda start - problém - vyřešení - see u next week", ale sleduje tu rodinku systematicky, zobrazuje poměrně reálný životní situace a dochází tam k něčemu, co by se asi dalo nazvat vývojem postav. A sice uznávam, že občas to dokáže být trochu deprimující, ale že by se jednalo o nějakou tíživou existenciální záležitost, jako tu popisuje půlka komentářů, to bych úplně neřek. I když je fakt, že je možný, že jsem poslední sérii už nezapnul, protože jsem se v tom začal moc vidět. Nebo mi vadilo, jak na sebe pořád hrozně křičí, kdo ví. (75%)

plakát

Jurek (2014) 

Tenhle film byl pro mě podobný zklamání jako Broad Peak (2022) , i když z trochu jinýho úhlu. Tady tvůrci zvolili klasickou formu takovýho extra rychlýho prostřihu celý kariéry, s minimem detailů a s mluvicíma hlavama (který navíc otitulkujou klasicky jen jednou někdy na začátku). Lezecký pasáže nebo téměř jakýkoliv technický sekce chybí. Kukuczka byl nepochybně fyzicky jeden z nejlepších lezců co kdy žil, ale jinak to byl prostě takovej polorobotickej svalovec, co se drápal nahoru přes mrtvoly, sral na parťáky a jakoukoliv bezpečnost. Z týhle éry je mi třeba mnohem sympatičtější jeho někdejší parťák Wojciech Kurtyka, jehož filosofií nebylo vylézt vrchol za každou cenu, ale spíš se tak nějak hipísácky rád poflakoval v horách a hecnul se když byly podmínky. #korunahimalaje (70%)

plakát

Radioaktivita (2019) 

Bál jsem se, že na mě někdo bude cákat feminismus ze všech stran, ale trochu překvapivě to neovládlo celej film. Životopisný filmy jsou vždycky ošemetný, i když jsou o vědkyni o který, řekněme si upřímně, nikdo neni schopnej bez wiki říct víc než 2-3 věty. Ve výsledku to ale představilo M.C. celkem nepřikrášleně, což cenim. A ty vsuvkový montáže o dopadech tohoto objevu byly docela silný. Celý to bylo takový emoční, imho díky skvělý hudbě. Těsný 4. (70%)

plakát

Déjame Vivir (2014) 

Do skyrunningu mě zasvětil můj kamarád na výletě na Madeiře. Jako předvečerní program jsme zvolili procházku na východní mys ostrova se závěrečnym výstupem 170m vysoký kopec Pico do Furado. Tomuto nudnému plánu se jeden člen party, řikejme mu třeba Michal, zle vysmál a už za mírnýho rozběhu nám sdělil, že výlet absolvuje stylem skyrunning a zmizel za nejbližším horizontem. Když jsme se za něj dostali i my, uzřeli jsme kamaráda v křečích svíjet se na zemi a držet si vymknutý kotník. Od tý doby mam ke skyrunning jen ten největší respekt =). A Kilian Jornet, kterej vyběhnul na Matterhorn a vrátil se zpátky do Cervinie za 2h 52m ho jenom zvětšil. I ty jeho další kousky jsou hustý, fakt borec. #skyrunning (80%)

plakát

Slovo (2022) 

Na tu úmyslně rušivou kameru jsem si musel zvykat asi půlku stopáže a celou jednou hvězdu navíc dávam za téma. Dialogy byly občas tak šustivý, že na to nejde prostě nevzpomenout. Martin Finger je tak přirozenej, že si s tim ještě poradí, ale v případě Gabriely Mikulkový to občas fakt tahá za oči. A taky bych uvítal jednou něco míň komorního. #komunistijsousvině #tečka (70%)

plakát

Rozpolcený (2016) 

Kdybych dopředu věděl, že to je od vrchního uspávače hadů M. Night Shyamalana, rozhodně bych to jako film na večer nevybral. Málokdo dokáže udělat z filmu, kde psychopat vězní ve sklepení 3 mladý holky, tak bolestně nudnou záležitost. Spoiler: Buhví, jestli si vůbec všimnete, že jedna (nebo dvě?) z nich to nepřežije, jak už budete ke konci otupělí. (60%)

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Viděl jsem jednu sérii a i to hlavně proto, že mě nadchla myšlenka trénovat si poslech španělštiny (jsem max á nula). Nechci se tomu moc posmívat za to, že celá ta myšlenka je dost trhlá a neuvěřitelná, ale radši za to, že se to prostě šíleně táhne. Přes všechny ty srdceryvný vypravěčský momenty se stanou tak tři události za epizodu. Co mi taky chybělo, byla byť jediná postava, který bych upřímně fandil. #mněchybělspád (65%)