Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 170)

plakát

Velká země (1958) 

Podle hlavního hrdiny je pravej chlap ten, kdo se navenek chová jako submisivní ubožák a do tlamy dává všem jen v noci na tajňačku. Ne, je to celkem dobrej film :). "Synu, jednou tě budu muset zabít." (80%)

plakát

Štěstí na dosah (2006) 

Takhle nesympatickýho kladnýho hrdinu už mi dlouho žádnej film nevnucoval. Tvl takovej arogantní, nepříjemnej, neschopnej, podlejzavej kokotek :). Dluží, kam se podívá a ještě si votvírá hubu na vychovatelku v družině (kde dluží), že mu příjde, že se dětem málo věnuje. Vůbec jsem mu nefandil. Film navíc za ty dvě hodiny jen asi 5x zopakuje mustr "už to skoro má...ne, zase to posral"to nakonec dokáže. (55%)

plakát

Kočka (1971) 

Jeanovi Gabinovi jde ten protivnej zapšklej starej dědek fakt dobře. Jenom prostě nepochopim, jak pak mohl tu kočku prostě vyhodit do popelnice. To je asi nějakej francouzskej zvyk. (75%)

plakát

Lovci skalpů (1968) 

Teatrální western s inspektorem Kojakem. (70%)

plakát

Chlad (2011) 

Youtube verze i s "filmem o filmu". Je to plný patetickejch keců ("Cold............what the fuck am I doing here?" :-!). Hrozně z toho čpělo (a závěrečný rozhovory s tvůrci to potvrdily), že to vzal do ruky nějakej "opravdovej scénárista", co ví o lezení akorát tak plesnivý hovno a nasekal do toho ty vnitřní monology, ze kterejch bude festivalový publikum úplně vlhký. S klasickou #lezení #hory konstantou to ale za ty 3 hvězdy je. PS: Doporučuju mít po ruce kalkulačku na převod stop na metry =). (60%)

plakát

Vzývající ticho (2007) (TV film) 

Všechno, co vim o Eigeru, vim z tohohle dokumentu...a Nordwandnu...a wikipedie...no dobře, no, je toho víc. Ale i tak je tenhle dokos kvalitnim zdrojem informací a o tom lezení je tam toho dost. Nejsou to žádný mluvící hlavy. PS: Joe Simpson je borec. (85%)

plakát

Jan Palach (2018) 

S timhle je vždycky problém - silný téma v rozporuplnym zpracování. Spousta lidí řiká, že to mělo ukázat tu apatii, stísněnost, bezvýchodnost...já si prostě myslim, že ten scénář neni dobrej. Že to moc nefunguje jako vyprávění (je to hrozně lineární, divně propojený scény). Že to nevyužilo možnost ukázat spoustu dramatických událostí tý doby (Tvl 1968? "Rusáci", studentský stávky, demonstrace, fízlové...ta naše věčná náznakovost - nejde jen o akci/tanky/střílení -> za mě prostě nevyužitej potenciál). Že ty ostatní postavy měly mít větší smysl pro příběh (např. epizoda milenky, která neni zajímavá ani sama o sobě). Že při tom všem, co tam chybělo, to mělo vražednejch 124 minut. Dobře zpracovanej byl ten jeho vztah s mámou a pak pár solitérních scén. Těm samozřejmě kraluje závěrečný upalování, který mi přijde hustý už od kupování benzinu. PS: Za mě jich samozřejmě každej den pověsit aspoň třicet. (65%)

plakát

Alpami nejen za sněhem (2018) (seriál) 

Asi jsem prostě od Samkový čekal víc, než pětiminutový bloky tuctově nasnímanýho lyžování, kde jedinym scénařem bylo hlavně pořád řikat, že si to chtěj užít, víš jak, na pohodu, žádný divočení, krásný počásko, nám přeje, sluníčko, mhmm, opalovačka, to je moje, horká čokoláda, žůžo, tohle prostě miluju. A Káťa, která chválí, že ještě trénink dva a můžete na svěťák. (50%)