Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (1 170)

plakát

Zrůda (2003) 

Charlize Theron je tu neskutečně ohavná. Nejdřív jde o takový víceméně nevinný telení dvou telat, ale brzo se zvrtne, pošlape to i ty nepatrný zárodky sympatií, který se u někoho mohly objevit a já osobně těm dvěma nádherám přál oranžovej mundúr nejdýl po půl hodině. Film se mi navíc snažil hrozně prodat to, že do toho srabu ji dostalo těžký dětství a jánevimco blablabla™. To zkazilo i docela zajímavej příběh - neměl jsem komu fandit. Party monster, který jsem prvně stáhnul místo tohohle, nakonec považuju za trošku lepší film. #ježišToBylyKrávy (70%)

plakát

Flákači (2001) 

Docela dobrý obsazení, ze kterýho ještě mírně vyčnívá Vin Diesel - nikdy bych nevěřil, že zrovna tahle vepřová hlava může být na filmu to nejlepší. Zbytek je totiž takovej dost nefunkční mafiánskej prefabrikát, kterej až moc často spadá do trochu trapný parodie. Nejlepší hláška: "Cmon pap, it's time. I am ready to step up. There's gotta be something I can do, right?" - "You brought us the sandwiches. What else can you do?" (65%)

plakát

Pátrání (2018) 

John Cho moralizuje svoje okolí, že hulí trávu. To je fór, za kterej jsem aspoň 1 hvězdu přidal. Jinak z kategorie screen-streaming filmů je to zatim asi to nejlepší, co jsem viděl (a popravdě nemam zrovna chuť tenhle žánr nějak hloubš prozkoumávat). Viděl jsem totiž i naprostý blbosti jako třeba Odrbat z přátel. Poselství je třeba víc fízlovat svoje děti to naštěstí moc netlačí, spíš radí nenechávat doma bez dozoru povalovat svoji napchanou šrajtofli. PS: Nejlepší návod na prolomení hesla na Facebook ever. (75%)

plakát

Batman se vrací (1992) 

V podstatě dost stejný jako jednička, všechno co jsem psal tam, platí i tady. Zápletka ještě triviálnější a na scénář už se vyloženě rezignovalo. Prostě se 3-4x vystřídá "bitka/proslov před radnicí" s "bitkou/proslovem v kanálech". Jo, jsou tu nějaký typický prvky Burtonovský atmosféry, ale to je fakt málo. (60%)

plakát

Batman (1989) 

Já teda nevim, mě tvl tydlecty "tradičně pojatý" dobrodružný akčňáky přijdou akorát směšný. Krimi/Thriller? To se musim smát, vždyť je to úplně triviální báchorka - naprosto bez napětí, s jednobarevnýma plochýma postavama. Akce jako taková stojí za prd a chápu, že to bylo natočený v roce 1989, ale to zpracování působí občas fakt lacině. Michael Keaton je (tady) navíc sympatickej asi jako hovno v botě. Takže to vidim jako film, kterej může bavit spíš jen skutečný fanoušky komiksů. Což já rozhodně nejsem. Jako jedno z mála pozitiv vidim Kim Basinger (hlavně ve scénách, kdy už nemá osmdesátkovej účes =). (65%)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Je to sice k Freddiemu takový až moc laskavý, ale... (90%)

plakát

Život je krásný (1997) 

Ta první cca třetina, která je jen takovou neškodnou italskou taškařicí, mě upřímně docela trávila. Pak ale začly první náznaky potíží a film najel celkem rychle na režim takový docela temný pohádky. I když tohle téma bylo podávaný s nevídanou lehkostí, tak čím blíž k finálé tím víc přituhovalo, Roberto Benigni byl neskutečnej a já jsem na starý kolena občas fakt sentimentální. (85%)

plakát

Co jsme komu udělali? (2014) 

Fóťa jasnej favorit! Sledovat ho, jak si po mnoha prohraných bitvách nepřeje už nic víc, než alespoň pro pětadvacet procent svých dcer někoho normálního, je neskutečná prdel =). Myslim, že mu musí fandit snad každej. Nehledě na to, že i většina ostatních postav jsou vesměs fajn charaktery, nebo se jim dá aspoň dobře pošklebovat. Tohle frantíci vždycky uměli. (85%)

plakát

Knoflíkáři (1997) 

Pro mě Knoflíkáři nejsou o těch kultovních hláškách, protože jsem film viděl poprvý teprve nedávno a navíc mi ani nepřijde, že by ty hlášky byly zrovna nějaký stokrát kultovní. Spíš je to spíš takový intelektuální rozjímání nad tou bombou, se kterym se teda zrovna moc neztotožňuju, ale který naštěstí neni moc trapný. Takže se dá respektovat, i když přišlo o pár dekád dýl, než bylo v módě. (75%)

plakát

Nic než pravda (2008) 

Nepatřim zrovna mezi lidi, který se rádi všemožně při sebemenší příležitosti pošklebují USA za všechny jejich problémy, ale tady si prostě nemužu pomoct - this is america! Neřikam hned všechno velký špatný, ale je to vlastně dost fašistickej stát s neskutečně propracovanym fízlovskym systémem, kterej za posledních pár dekád nabral hrůzný obrátky. Téma teda pro mě dost zajímavý. Žánrově je film krystalický (skoro soudní) drama a je to pojatý spíš na osobní rovině. Což je možná trochu škoda - přestože to možná mělo větší ambice, tak je to vlastně jen hlavní hrdinka a ostatní postavy obíhají kolem ní. Dovedl bych si asi představit, že se i další charaktery rozehrajou trochu víc, pak bych třeba neuhádnul krysu už v půlce filmu. Ale to je fakt jen minoritní výtka. Hlavní je, že scénář drží vysokou úroveň celou dobu, takže to má spád až do konce. #děsivě #uvěřitelný (80%)