Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 306)

plakát

Denní směna (2022) 

Za mě příjemná oddychovka se skutečně parádní akcí. Trochu to ale drhne v omáčce okolo, nebylo to pro mě dostatečně uvěřitelný, celej ten svět s tajným lovem upírů žijících mezi námi byl divnej. Přes mraky mrtvých s podivně se rozpadajícíma ostatkama není nikde jedinej policajt. Vážně, v celým filmu nikdo. Ústředí lovců má tunu předpisů, ale já tam prostě něco fungujícího jako třeba v MIB nevidím. Ale jinak je to svěží, celkem vtipné a propracovat víc scénář bylo by to ještě lepší.

plakát

Projekt A 2 (1987) 

Akce je poměrně míň na úkor příběhu, který není zrovna něco extra a spíš to nudí a zdržuje. V druhé půlce je to naštěstí lepší, ale i tak je to poměrně dlouhé a i když si to solidní standard Jackieho filmů pořád drží, přišlo mi to prostě slabší.

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Začalo to dost nudně, ten chlap byl navíc dost nesympatická nula. Ale pak se to rozjede a je to dostatečně humorné, navíc to má místy vysloveně britský šmrnc. Řezníci jsou ke konci úplně všichni, i když je tam pár nesmyslů, ale Tommy Wirkola to uzavřel velice solidně.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Zajímavá atmosféra a sympatická hlavní hrdinka. Nápad s indiány jakožto přírodními lovci je originální, i přes plno nesmyslů, například téměř veškerá zvířata. Medvěd, puma, lovená v noci s pochodní? Ale akční to je slušně, nějaké nápady to taky má. Nejsem zvláštní fanda, byl jsem jen zvedavej, ale nelituju.

plakát

If I Had a Million (1932) 

Osm variant od osmi režisérů na téma " milionář rozdává náhodně vybraným lidem peníze. Kvalita jednotlivých historek je dost kolísavá, taktéž i délka, Lubitschova miniatura byla ovšem geniální. Herecky snad jen zaujme v jedné z prvních rolí Gary Cooper, jinak není nic moc co vyzdvihnout. Zábavné je to asi úměrně době vzniku, nic ohromujícího ovšem nečekejte.

plakát

Hamouni (1994) 

Klasická devadesátková komedie, kupodivu tu humor neobstarává Michael J. Fox, který je tu velmi nesympatická postava, ale vtipní jsou tu členové familie lačnící po dědictví. Zápletka není zrovna originální, ale zabavit tyhle filmy uměly.

plakát

Rakeťák (2022) 

Parádní animace a vizuálně vůbec. Příběhově mi to ale přišlo slabší, balanc mezi dospělým tématem a dětským humorem byl místy trochu rušivě nevyrovnaný, takže nakonec to není ani dost vtipné, ani dost dramatické. Určitě to jako zábava obstojí, ale byť potěšily klasické sci-fi propriety, příběh šel podle mě klidně vzít vážněji.

plakát

Mladý Indiana Jones: Peklo v zákopech (1999) 

Nemastné neslané, dramatické jakžtakž, vizuálně to ujde. Ale s Indiana Jonesem to nemá nic společného. Namátkou jsem vybral jeden díl ze zvědavosti a nepřesvědčil.

plakát

Jak napálit banku (2016) 

Málo nápaditý a málo vtipný film o vyloupení banky partičkou výjimečně debilních maníků. Dost to tlouklo do očí, ta jejich blbost byla prostě křečovitě divná. Zápletka taky nic extra a vtipné to bylo snad dvakrát. Přitom obsazení velmi dobré, škoda.

plakát

Zkrať to, zlato (2021) 

Humorem to sice nesrší, ale je to celkem milé, romantika funguje a časové hrátky jsou alespoň trochu originální. Morální poučení je předvídatelné, ale není to tak hrozné. Hlavní hrdina je trochu moc podivně blb, co nemá z neznámých důvodů nikdy na nic čas, ale celkově to není zlé.