Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 309)

plakát

Where There's Life (1947) 

Poměrně zajímavá zápletka, Bob Hope je někdy nesnesitelný, někdy velmi vtipný. Té ztřeštěnosti mohlo být skutečně méně, ale bavil jsem se.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Sonic a ostatní zvířátka pro děti, Jim Carrey pro rodiče. Solidní rodinná podívaná, s několika vtipy, klatu barada nikto například. Děj možná dlouhý, ale snesitelný.

plakát

Policejní tajemství (2021) 

Na mě příliš bizarní a nesourodé. Některé části byly skutečně originální a parodování akčních filmů baví, ale občas to příliš tlačí na efekt. Hudební doprovod místy sedí skvěle, místy dost irituje, někomu to rozhodně sedne víc, já měl chvilky, kdy jsem se i nudil. Věřím tomu, že se pan režisér-brankář dobře bavil a potenciál v něm je, šanci mu dám.Febiofest 2022

plakát

Červený trpaslík - Série 13 (2020) (série) 

Nečekaně mě hodně bavila dlouhá celovečerní forma. Jinak jsou mládenci už vážně sešlí, takže energií to zrovna nesrší, spíš je to tak melancholicky milé, ale pár vtipů přeci jen ještě přiletí, to zase jo. Rozhodně bylo fajn se na to podívat, i vzhledem k věku českých dabérů, kde už to do budoucna vypadá všelijak, například osmdesátiletý Zdeněk Dušek toho Krytona ještě dal, ale jak to bude u dalších potenciálních dílů je ve hvězdách.

plakát

Uncharted (2022) 

Já se nudil a to bych asi neměl. Hry neznám, ale nechápu, proč to nefunguje ani jako normální hledačská pokladovka, přitom prachy jsou na tom vidět, očividně šli ale do vizuálu a herců a ne do scénáristů. Tak trapné pátrání po pokladu plné nesmyslů jsem už dlouho neviděl, odkrývání stop bylo místy vyslověně humorné. Navíc taková do očí bijící neopatrnost hlavních hrdinů, kdy vědí, že nejsou sami kdo poklad hledá, navíc jsou pronásledováni v podstatě nepřetržitě, přesto nechávají otevřené dveře, neohlížejí se, nalezené stopy si bezostyšně ukazují na ulici a hlasitě se o nich baví... Když na konci projel Tom Holland na člunu nevšímavě přímo před nevěřícně čumícími a do té doby bezradně tápajícími záporáky přímo k pokladu, vybouchl jsem smíchy. Herecky Sophia Ali ušla a je hezká, Tom Holland se snaží, ale Wahlberg je nesympatickej a navíc dost znuděnej. Jako popcornovka by to šlo, nebýt logických lapsů a podvností.

plakát

Projekt Adam (2022) 

Začátek slibný, bohužel potom jako by to točil Disney nebo co. Hláškující Ryan se mi pořád nepřejedl a pár vtipů je výborných, taktéž jeho mladší já hraje velmi dobře. Ale jak se začne rozvíjet zápletka, která je mimochodem dost podezřelá a divná, tak se začne taky lkát a vzpomínat a je po legraci. Ale pořád je to celkem příjemná podívaná, i pár akčních fines se najde.

plakát

C'mon C'mon (2021) 

Pomerně nudná variace na něco jako  třeba starší věci Jima Jarmusche, ovšem ne tak hravé a zábavné ani zdaleka. S otravným dětským hrdinou, který téměř poloatuisticky komunikuje s okolím a minimem postav co za něco stojí. Joaquin Phoenix je jediná světlá a zábavná věc, jinak nezaujalo výrazněji asi nic a téma vnímání zvuků okolí, které se vine celým filmem, postupem času dost nudí. Citace z filmu " zvuky a pocity tě ze všech stran oblévají" naprosto přesně vystihuje, co mě na filmu právě vadilo. Jestli nejsem schopen ocenit roztomilost nebo bezprostřednost dětského hrdiny, případně zřejmě autentické zpovědi dětí na mikrofon, nemůžu asi  dostatečně posoudit. Festivalovka jak řemen, ovšem na můj vkus asi moc.

plakát

Zpívej 2 (2021) 

O něco svěžejší než jednička, animace skvělá, i písničky celkem ucházející. A to použitý žánr není zrovna můj šálek čaje, ale rytmické a zábavné to skutečně je. I ten příběh není, ač jednoduchý, přeci jen úplně tupý, takže bych tomu asi vytknul méně humoru a možná bych to trochu zkrátil.

plakát

V žoldu smrti (2022) 

Chris Pine celkem uvěřitejně předstírá, že je hustě krutopřísnej mariňák, ale zbytek mě trochu zklamal, hlavně scénář a zápletka. Detaily ujdou, ale jako celek to moc smysl nedává a celá ta operativně Bournovská část mi vůbec neseděla. Akce je spíš průměr, prchání a ukrývání moc rafinovanosti nepobralo a herecky...herecky nemůžu zdůraznit absolutně nic, tam není prostě o čem mluvit. Nakonec tři hvězdy, ale slabý.

plakát

Co jsme komu zase udělali? (2019) 

Méně vtipné než jednička, ale pořád příjemná zábava. Není tam tolik blbnutí mezi zeťákama, což táhlo minule, ale pořád to slušně šlape, humor pořád je.