Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 310)

plakát

Co jsme komu zase udělali? (2019) 

Méně vtipné než jednička, ale pořád příjemná zábava. Není tam tolik blbnutí mezi zeťákama, což táhlo minule, ale pořád to slušně šlape, humor pořád je.

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Konečně viděno celé. Tři a půl hodiny jsem zvědavě pozoroval, jak se staví základy žánru. Film na mě jako celek fungoval méně, než jeho jednotlivé části, shánění samurajů a cesta do vesnice, společně s přípravou obrany mě bavilo víc než závěrečná bitva. Atmosféru to má vynikající, herecky někteří skutečně výborně, celková stylizace bohužel někdy funguje, někdy je spíš pro legraci, ale to u japonského výrazového hraní, vycházejícího z divadla kabuki, nemůže překvapit. Dovedu pochopit, že ve své době to bylo novátorské veledílo, stejně jako je mi jasné, že Sedm statečných je mnohem stravitelnější. Bavilo to až nečekaně dobře, i přes vražednou délku. Ale víckrát si to asi pouštět nebudu.

plakát

The Bride Wore Boots (1946) 

Skutečně průměr, nic výrazně kvalitou nevyčuhuje. Klasická zápletka o manželském páru co potřebuje dodat šťávu, navíc pár nedorozumění, jak už to bývá. Ze začátku přitom působí vysloveně v pohodě, příjemná civilní Barbara Stanwyck má k sobě sympaťáka Roberta Cummingse. Až v průběhu se zápletka okoření několika zmatky a oč je manžel náhle troubovitější, o to je manželka pomstychtivější. Zahrané slušně, i celkem humorně, malou dcerku hraje v jedné z prvních rolí Natalie Wood.

plakát

Proměna (2022) 

Holčičí multikulti blbůstka s minimem humoru a nefunkčním světem. To musí krucinál ale úplně pořád Disney vychovávat? To nemůže natočit něco prostě jen zábavného? Matriarchální rej tetiček, babiček a především matky, která je vysloveně na přesdržku a to dost na sílu a nelogicky . No a dcera není schopná říct cokoliv a jen kýve jak idiot, jak objevné. Celkem zábavné byly její kamarádky, animace ušla, i když nic extra, ale je to prostě nudné. Téma dospívání a osamostatnění tam smysl dává, ale šlo to určitě udělat zábavněji.

plakát

Nikdy nezbohatneš (1941) 

Dějově bohatší a zábavnější než druhá spolupráce Freda a Rity. Hlavně díky vojenskému táboru, který nabízí prostor pro několik fajn gagů. V romantické omáčce to příjemně osvěžuje. Taneční čísla opět solidní, Rita zdobná a milá a Fred Astair mi přišel znatelně uvolněněnější než v jiných filmech a je to hned znát. Na konci si nečekaně zazpívala i Martha Tilton.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Je to pravda o chloupek tak nějak dospělejší, to asi ano. Sice až od poloviny, do té doby je Peter Parker za blbce, ale od příchodu dalších Spidermanů to je přeci jen zajímavé. To je taky bez debat nejzábavnější z celého filmu. Vidět staré známé postavy bylo fajn, Tobey Maguire je už docela solidně omletej. Jinak mě nic extra neohromilo, existenciální krize Toma Hollanda mě nechala poměrně chladným, akce i nepřátelé v normě, za mě prostě další Marvel.

plakát

Encanto (2021) 

V podstatě bez děje, humoru, akce... Skvělá animace a některé pasáže jsou sympaticky rytmické a roztančené, ale jako celek je to mdlá podivnost.

plakát

Peacemaker (2022) (seriál) 

Líbilo a to hodně. Sebevražedný oddíl na větší stopáži, každý díl napěchovaný hlody a fórky, navíc rockový nářez kapel co normálně nikdo nezná. Herecky příjemné, na praštěný seriál vybráni praštění a výrazní herci. Dějová linka je sice trochu fádní, ale naštěstí je tu k málu masa hodně omáčky.

plakát

Srdečné pozdravy z Afriky (2021) 

Místy trochu trapný humor, ale pár parodických narážek je hodně dobrých. Jean Dujardin svého xenofobního šovinistu hraje kouzelně, takhle nekorektní film se dá očividně natočit jenom jako parodie. Nechápu, proč není tady v obsazení uveden Ivan Franěk, který hrál Kazimira.

plakát

Rachot (2021) 

Klišé a nuda, příběh je vysloveně šitý horkou jehlou. Prapodivně fungující svět zápasících příšer, vtipu moc není a i když musím určitě pochválit animaci a nápaditý vzhled různých monster, je to silně nezáživné.