Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 310)

plakát

Zlouni: Vánoční zlo (2023) (TV film) 

Nudné a naprosto bez nápadu, navíc ošklivé. S velmi slušným původním filmem to má společného, kromě postav, pramálo.

plakát

65 (2023) 

Hrozně nezáživný komorní sci-fi s neuvěřitelně nelogickými postavami. Adam hraje fajn,ale ta holka se chovala jak dement a to jí bylo 15 nebo kolik, vysloveně autistický zkraty, to jsem nechápal. Nesmyslů je tam bohužel víc a neudrží to ani napětí celého putování, skoro nic se tam neděje, zklamání. Naštěstí je to nečekaně příjemně krátké.

plakát

Sabrina (1954) 

Romantická atmosféra je fajn, hlavní pár se sice podle mě k sobě moc nehodí, ale oba jsou tak dobří a výrazní, že to tolik nevadí. Ale jinak je to poměrně rozvláčné a dost času by tomu prospěla nějaká energie navíc.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Velmi atmosférická absurdní skutečně i komedie, která má v první půli vynikající tah na bránu, plný humoru a nečekaných, o to však milejších nápadů a zvratů. Výborně obsazené a příjemně přesně a uvolněně zahrané. Ale druhá půlka naprosto mění tempo, žádná katarze se navzdory stupňujícímu napětí nekoná a prostě to tak nějak nepochopitelně vyšumí a divák se naprosto oprávněně diví a volá " Proč? " Přesto příjemné překvapení.

plakát

Expend4bles: Postr4datelní (2023) 

Po půl hodině vypnuto. Kde je těch sto miliónů? Ani slušnější béčkovej standard to není, to je hodně smutný.

plakát

Píseň banditů (2023) (seriál) 

Výborný vizuál, střih a kamera jsou krásný, čistý, westernový feeling je taky fajn, soundtrack dokonce až překvapivě dobrej. Obsazení taky nemám co vytknout, hlavně ženské role nájemné vražedkyně a překupnice zbraní jsou originální. Ale dost dílů je trochu prázdných, scénář někdy trochu klopýtá, hlavně po logické stránce. I když tedy dávám první řadě nakonec jen tři hvězdy, jsou to hvězdy tlustý a vykrmený.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

Je to hodně atmosférické a Denzel hraje minimalisticky, ale přesně. Naopak ta omáčka okolo je celkem nudná, lokální mafiánci slouží jen jako prostince naivní a prvoplánově zlé cíle. Hlavní záporák je vysloveně o ničem, akce je také méně...nenudilo to, ale Fuqua nemá vůbec drajv, jako vždy.

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Jsem fanda série, ale tohle mě z kalhot nevystřelilo. Možná je to pouhou polovinou zakončení ságy Ethana Hunta a sedne si to později. Ale tady jsem neměl nic, na co bych koukal s otevřenou pusou. Samozřejmě kromě Hayley Atwell, která je naprosto a ohromujícně nádherná, přirozená a zábavná. Ale zbytek týmu nemá téměř prostor a akce a triky nijak nevyčnívají. Příběh je ovšem silná stránka, na to si nemůžu stěžovat, nemyslím přímo hlavní zápletku, ta byla divná, ale vývoj děje. Uvidíme za rok na druhé půlce.

plakát

Podivuhodný příběh Henryho Sugara (2023) 

Být to delší, je to výrazný problém. Naštěstí takhle je to stále ještě vizuálně a herecky zajímavá, řekněme kanapka. Vývoj děje je ale už skoro ubíjející a pointa je krapet v nedohlednu, Wes Anderson se začíná nebezpečně cyklit. Ale trochu lepší než jeho předchozí dva počiny, to zase jo.

plakát

Šiko fundžatta (1992) 

Slušná komedie se sympatickými postavami, typická zápletka ze sportovního prostředí s bandou loserů co začnou trénovat, tentokrát z prostředí suma. Je to spíš milé než třeskutě vtipné, klasicky japonsky dobře emocionálně podané.