Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Thriller

Recenze (51)

plakát

Souboj na talíři (2021) (pořad) odpad!

Snesu toho dost, ale tohle už fakt ne. Pány kuchaře bych poprosil, aby zůstali u svého řemesla, protože to jejich "hraní" se blíží výkonům Jaromíra Soukupa v legendárním seriálu Premiér. Nerozumím tomu, zda se má divák smát, nebo uvěřit všem těm náhodám a dobrodružstvím, které nebohé kuchaře na cestách provází...nebo prostě nevím, co to má být za slátaninu. Scénáristi musí být zřejmě po lobotomii.

plakát

Stranger Things - Season 1 (2016) (série) 

Velmi zajímavý seriál s mysteriózní až hororovou atmosférou. Skvělou volbou je to časové zasazení do 80.let, což dokresluje super syntetizátorový soundtrack. První řada je za mě na 4 hvězdy, jednu zbývající ubírám za přílišnou předvídatelnost a za příšeru, která byla víc děsivá, když nebyla vidět. Na můj vkus se moc brzy propálilo, o co vlastně jde a pak už tomu nějak chyběl nový zvrat. Ale rozhodně se těším na další řady.

plakát

Rocky (1976) 

Tohle je tak nějak chlapsky romantický film, který snad ani nepotřebuje komentář. Naprostá legenda a pro mě velká srdcovka. Jednou bych si rád zajel do Philadelphie a vyběhl si ty schody.

plakát

Četník a mimozemšťané (1979) 

Celou sérii s četníky mám rád, ale tenhle díl je pro mě top! Jednak díky kombinaci tématiky UFO s tradičním funésovským humorem, a také je tu několik legendárních scének (jeptiška, šroubovák a plukovník...). Jen škoda chybějící Claude Gensac, ale i tak tady nemůžu jinak, než dát plný počet. :)

plakát

Cesta do Ameriky 2 (2021) 

Dalo se čekat, že na legendární starou dobrou jedničku už jakékoliv nové pokračování zkrátka mít nebude. Ale vysloveně propadák to taky není, hlavně díky přítomnosti drtivé většiny původních postav, což vyvolává jistou nostalgii. Dědkovský barbershop byl super a chybět nesměl ani tentokrát. :-) Takže i přes veškerou tu recyklaci již viděného a chybějící originalitu bych asi ty tři hvězdy i dal.

plakát

Stříbrné brusle (2020) 

Netflixácké překvapení. Moc jsem si od toho nesliboval, ale on to byl nakonec milý pohádkový příběh z krásného zimního Petrohradu, za doprovodu velmi kvalitního soundtracku. I přes delší stopáž a předvídatelný vývoj mě to bavilo a klidně pošlu pěkné 4 hvězdy na sever Ruska.

plakát

Přátelé: Zase spolu (2021) (TV film) 

Neexistuje jiný seriál, který by mi tolik přirostl k srdci a provázel mě od středoškolských let až do dospělého života. Geniálně zvolených 6 postav se v podstatě stalo i mými dobrými přáteli a mnoho mnoho večerů jsem strávil s nimi v Central Perku či jejich bytech. Proto je samozřejmě i Reunion naprostým Must-See. Řekl bych, že zvolená forma je zcela správná. Natočit novou epizodu už by nikdy nebylo ono a nefungovalo by to. Tento sraz přinesl velkou dávku nostalgie a řada skalních fandů určitě musela sušit oči...taky mě ty vzpomínky nalomily. Vedlejší postavy potěšily (pan Heckels ještě žije?), ale bez celebrit, přihřívajících si na Přátelích svou polívku, bych se obešel. Moderátor taky za moc nestál. Ale kvůli všem těm emocím a skutečnosti, jak moc Přátelé zasáhli do mého života, nemůžu dát nic jiného, než 5 hvězd.

plakát

Eurovision Song Contest 2021 (2021) (pořad) 

Omlouvám se všem fanouškům Eurovize, ale po shlédnutí (resp. protrpění) prvního semifinále nemůžu dát nic jiného, než čistý odpad. Přijde mi to každým rokem horší a horší...celá soutěž doslova degraduje na přehlídku homo-hybridů s příšernými neposlouchatelnými songy. Dříve jsem si aspoň vždycky našel pár kousků, které jsem si ještě chtěl pustit znovu. Letos zatím nula. Jediné, z čeho se mi nekřivil obličej, byla snad ta Belgie. Celkově tedy děs běs, včetně moderátorů. 20.5.2021 UPDATE: OK, tak jsem si dal ještě i to druhé semifinále a světe div se, bylo lepší. Dokonce i dvě poslouchatelné skladby - Portugalsko a Finsko. Tak tu jednu hvězdu dám. :)

plakát

Metro (2013) 

Byť by to možná Rusové neslyšeli rádi, je tu hodně patrná inspirace západními katastrofáky. Vůbec ale nejde o špatné dílo, naopak mě Metro velmi překvapilo. I přes delší stopáž jsem se nenudil a užíval si prostředí podzemky, které se ve filmech v takové míře často neobjevuje, zvláště v hlavní roli s vozy 81-71, které nás vozily i pod Prahou. Lovestory podzemního Jacka a Kate bylo zpočátku trochu kostrbaté, ale nakonec mi tam celkem hezky zapadlo. Takže za mě dobré 4 hvězdy.

plakát

Sváteční rande (2020) 

Já nevím, mně prostě přijde, že dneska už nikdo neumí natočit vtipný a milý film z kategorie romantická komedie. Ne, že by toto byla vysloveně katastrofa, ale pousmál jsem se tak jednou dvakrát a emočně to šlo úplně mimo mě. Taková nemastná neslaná jednohubka, při které jsem se občas koukal na hodinky, kdy to asi tak bude končit. Kde jsou ty časy Lásky nebeské, starých sandlerovek, dua Hanks+Ryan apod...Tehdy mě tyhle filmy opravdu bavily, zatímco poslední dobou když vidím žánr romantická komedie, začínám se předem děsit.