Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Krimi
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (9)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Tento film patří ke klenotům, člověk se u něj může zasmát i hluboce dojmout. Příběh prostého chlapce, který se „nedopatřením“ účastní spousty důležitých, mnohdy zlomových událostí, ani na vteřinu nenudí. Výkon Toma Hanske je opravdu ohromující, jeho Forrest je bezprostřední a milý. A ve větě „Jenny byla můj úplně nejvíc nejlepší přítel“ se odráží Forrestova čistá duše a tolik lásky, až zamrazí.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Tento film si vždy ráda pustím znovu. Díky úžasným hereckým výkonům, díky chytlavé hudbě, díky příběhu. Hlavní hrdina udělal spoustu chyb, spadl na samotné dno, ale dokázal to překonat a s pomocí přítelkyně se postavil znovu na nohy. Nejvíc se mi ale líbila postava June. Ztělesňovala pro mě opravdu silnou osobu, která přestože byla sama zkoušená osudem, dokázala dodat vůli žít i druhému člověku.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Pro mě osobně jeden z nejlepších českých filmů. Nechyběly v něm vtipné okamžiky, které mě bavily, i ty mrazivé, u kterých se mi tajil dech. Jednotlivé postavy krásně zobrazovaly charaktery zastoupené v tehdejší společnosti. Velice kvalitní je samozřejmě také obsazení a samotné herecké výkony, především pan Kodet je pro mě nezapomenutelný.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Perfektní film, který vás donutí přemýšlet nad jednou z těch nejhorších etap lidských dějin. Budete cítit obdiv ke všem, kteří si v té době zachovali morální principy a nenechali se semlít tímto hrůzným systémem. Po zhlédnutí Schindlerova seznamu, po uvědomění si, co všechno tehdy lidé museli vydržet, se budou vaše každodenní starosty zdát zbytečné a nicotné...

Sophiina volba

Sophiina volba (1982)

Myslím, že toto je jeden z mála filmů, který nepokazil původní knižní předlohu. Vystihuje vše důležité a citlivě pracuje s charaktery postav. Oproti knize se filmová podoba věnuje více minulosti Sophie, což rozhodně není na škodu, děj se tak stává zajímavější a více se dokážete ponořit do příběhu. Výborný byl také výkon Meryl Streep, některé ze zásadních scén muselo být velmi těžké zahrát uvěřitelně a ona to zvládla s přehledem. Jednoznačně tedy skvělý snímek, při kterém vám bude mrazit a nad kterým budete ještě dlouho přemýšlet. Film, jehož příběh se opírá především o jednu jedinou scénu, na kterou už nikdy nezapomenete....

Bratři

Bratři (2009)

Snímek, který otevírá velmi citlivé téma, který háže na válku, a násilí obecně, velký stín. Jedná se o film, na který se nezapomíná, který vás silně zasáhne. Vyzdvihnout musím především perfektní herecký výkony Natalie Portman a Tobeyho Maguire.

Hranice zlomu

Hranice zlomu (2003)

Příběh o ženě, která nedokázala klidně žít s vědomím, že jinde lidé trpí.

Quo Vadis

Quo Vadis (2001)

K tomuto snímku jsem se dostala díky četbě stejnojmenného románu. Ta patří mezi to nejlepší, co jsem kdy přečetla a ani filmová podoba mě nezklamala. Křesťanství je zde zobrazeno v jeho nejčistší podobě, která silně kontrastuje s tím, jak je praktikováno v současné době.