Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (78)

plakát

Princezna a písař (2014) (TV film) 

Nebylo to až tak zlé, ale jak zde zmínil flanker.27, je patrná inspirace Piráty z Karibiku (a to jsem viděl jen jeden díl) a to včetně hudby. Netradiční podívaná, trochu příliš nepravděpodobná zápletka, honičky neurazí. Záchrana minutu po dvanácté Jožinem z bažin, totiž Přibíkem (Jiří Dvořák), který zde dostal bohužel příliš malou roli. Částečně zpackaný návrat na hrad, který má za důsledek únos krále. Pecka v horším slova smyslu na závěr, kdy se do té doby obstojná filmová hudba náhle při titulcích doplnila nějakou písní, která do ní moc nezapadala.

plakát

Jméno růže (1986) 

Pár historických klišé, nelogické chování některých postav na to, že jde o mnichy. Ale děj napínavý, architektura povedená a celkově odpovídající knize.

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) 

Pořad, u kterého se za celou dobu jednou či dvakrát lehce pohnou koutky úst směrem vzhůru si nezaslouží být nazýván komedií či zábavou.

plakát

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál) 

První dál byl koukatelný, ale nějak nepřesvědčil, nezaujmul, nevím, proč bych se měl dívat na další díl. Což mi u seriálu přijde jako poněkud nedostatek...

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Sekvence, kdy během dvou minut proběhne celý život manželského páru, mne opravdu dojala. Nadprůměrná je i hudba

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Ze začátku to vypadalo slibně, postupem času už začalo být zřejmé, že jediné, co diváka u seriálu může držet, je stále neobjasněná vražda. Od poloviny seriálu (objev v rybníce) ale už jen natahování a natahování. A poslední díl, který to aspoň mohl jakžtakž důstojně zakončit, ten byl tedy propadák. Školáckou chybu v zápletce komentovat raději ani nebudu.

plakát

Svatba jako řemen (1967) 

Dobré narážky, pěkně zahrané, ale když to hlavní komediální spočívá v ukřičené zábavě a shonu kolem svatby, nějak nedokážu dát víc, než *** Hudba nápadně připomíná jednu mariánskou píseň a našel jsem v tom i "Narodil se Kristus pán" :-)

plakát

Nesmrtelná teta (1993) 

Poměrně ucházející pohádka, s mistrnou Bohdalovou v titulní roli. Asi nejhorší okamžik celého filmu přišel při závěrečných titulcích, kdy se Bílá pokouší vykřičet jakýsi text k k jinak poklidnému filmu. Prostě za závěrečnou píseň bych ji nominoval na zlatou malinu, i když jí mám jinak poměrně rád.

plakát

Třetí princ (1982) 

Zajímavé téma, ale... Chudáci kluci, neměli vůbec žádné dětství, když od narození do dospělosti rostli tři roky. A časový faktor je velmi zašmodrchaný - jestliže Jaromír jel k diamantovým skalám možná přes rok, jaktože tam Jaroslav dorazil (dle reakcí ostatních) jen pár dní poté, co jeho bratr zkameněl? a ztracená ovečka byla ještě na místě... Kam se schoval druhý kůň a pes, když se Jaroslav vydával za svého bratra? A nevadilo princezně, že si měla brát muže o dobrých 20 let mladšího, než ona? Proč to královně trvalo od snědení ryby po porod celý rok? Přes všechny tyto podivnosti jde o poměrně originální pohádku, i když jí ocení spíše dospělejší, než menší děti.

plakát

Pipi Dlouhá punčocha (1969) (seriál) 

Příjemné oddechové pokoukání, ale na vkus dospělého člověka poněkud rozvláčné. Některé díly byly použity i ve filmu a tam to má lepší spád.