Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (23)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Škoda těch zdlouhavých začátků. U první série ještě budiž, stačily dva tři díly a člověk chtěl okamžitě znát všechny majitele Murder house, vědět, kdo je záhadný Tate, co má v plánu Hayden, jak to bylo s Larrym a kdo byl v tom latexovým oblečku? .. U druhé bylo o dost těžší podlehnout příběhu, už i proto, že Jessica Lange má být pořádná rajda a ne jeptiška. Nakonec rajda je, takže nic neztrácí šmrc a Pepper spolu s Oliverem Thredsonem a nazi Hansem celou atmosféru blázince jen dotváří. Až na ty mimozemšťany, to nebyl dobrej nápad. "Coven" mě absolutně nadchnul a to i přesto, že na téhle sérii neshledávám nic hororového, ale bůh ví .. Nicméně .. Pět hvězd!

plakát

Divoké včely (2001) 

Drsný život na severu drsné země. Někdo tohle nesleduje jen v televizi, někdo to i žije. A režisér i herci jako by to chvílemi žili taky. Některé záběry byly až děsivě autentické, některé přehnané, celkově byl ten příběh hodně "rozházený" a nesourodý, ale takový je i ten život, takže věřím, že Divoké včely lidem věrně přiblížily tu mentalitu a osudy těch méně šťastných vesničanů .. Protože ono se tak u nás skutečně žilo. A možná .. Možná i žije.

plakát

Dlouhá cesta dolů (2014) 

Já teda musím dát čtyři za Jess, za její vyjadřování, za výběr Imogen Poots, protože ta mě zkrátka dostávala od začátku do konce. Není to peckovní příběh, ani bůhvíjaké zpracování, ale nemusí se u toho myslet a to je někdy potřeba.

plakát

Fantastická zvířata a kde je najít (2016) 

Já jsem od toho nic nečekala, tak nejsem zklamaná, takže tři hvězdy! Depp teda trapnej jak svět, ale Farrell naopak výbornej "polozáporák", tak se to trošku kompenzuje. Kredenc mi přišel otravnej, stejně jako jako zvuky těch zvířátek (viděno v letňáku, kde byly zvukové efekty trošku přepálené), ale celkem taková fajn oddechovka, viděla jsem teda horší fantasy. (Nebo neviděla, protože fantasy nemusím? Dumám.) Až na ty "akční" scény, kdy jsem teda netušila která bije, kdo kam letí, co je to? Zvíře, barák, nečar, Redmayne? :D Nebrečte, Harry Potter to není, ale to ste přece nemohli ani čekat. Pro děti moc pěkný.

plakát

Hany (2014) odpad!

Vzhledem k tomu, že má být tento snímek generační výpovědí, předpokládám, že o mé generaci, když je mi něco přes dvacet, tak nás hluboce lituji. Je mi líto, že vedeme jen dementní dialogy bez souvislostí, je mi líto, že jsme afektovaní omezenci, co umí jen debilně a sprostě kydat. Je mi líto, že nemáme žádné hodnoty, žádnou soudnost a že jsme taková generace žen, které jsou s partnerem deset let jen tak, protože je chudák tak hodnej! Je mi nás líto a mrzí mě, že Mirkovo drama zajímá jen Dušana, protože všichni ostatní musíme v noci běžet shánět fet!

plakát

Holky z porcelánu (1974) 

Jedna hvezda za tu mladou matku, protoze je vtipna a sva. A taky za Helenu s bezva parukou. Jinak je to tragicky, za tech komancu byly holky taaaak veselyyy a furt se vsemu smaly a hihnaly a zivot byl fakt primovej a honily instalatery a Stanicky. Boze, za co.

plakát

Kolonie (2015) 

A mně je úplně jedno, jak Hermioně tahle dramatická role nesedla a je mi jedno i to, jestli hrál její partner retarda věrohodně. Obdivuju, že žijeme ve světě, kde se o tomhle příběhu nic neví, nenávidím tu skutečnost a zuřím. A děkuju, že někdo tohle natočil a ukázal a řekl. Jsem vděčná, že Emma Kolonii propůjčila svůj profláknutej obličej a enormně tak zvýšila šance, že se lidi podívají a že pochopí. Já jsem se podívala a rozum mi zůstává stát, nemůžu zpracovat to, že žijeme ve světě, ve kterém se páchají takové hrůzy, že všichni vidí jen Auschwitz a nikoho nenapadne, že zrůdnosti jsou i jiné a ne méně hrozné. Pět tvůrcům, jen pro to, že to prostě udělali. Odpad Chile. Že se to vůbec mohlo natočit.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Logane, mně je to tak strašně líto. ♥ Nicméně .. Geniálnější farewell vymyslet nešlo. A to, že o Wolverina svět vlastně nepřišel, to je krásný. Výjimečně nebylo v téhle části sérky nic sentimentálního a ani nic takovýho "radostnýho", jak to u X-Menů bývá. Tohle bylo prostě ponurý a smutný celou dobu. Začínaje Profesorovým rozpadem a konče tím Loganovým. To bylo slz. Pět hvězd, nejde jinak.

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Tuhle hru bych nikdy v životě nehrála. Ze strachu, ze strachu, že moji přátelé nejsou takoví, za jaké je mám a ze strachu, že jedna moje / něčí bezvýznamná zpráva rozjede kolotoč věcí, který bude nemožné zastavit. Trochu se to dalo čekat a trochu mi to bralo dech. Ta cizí řeč z toho dělala netradiční film a ten konec tu netradičnost skvěle podtrhl. Rozhodně můj šálek kávy. ❤

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Film z doby nedávné, kdy všechno bylo jinak. Kluci si nechávali ostře spustit hára, chodili na Plastiky, nenosili u sebe občanky a museli na stanicích vyčkat příchodu příslušníka, šmejdi. Svoje lásky žili, s kámošema chlastali, poslouchali bigbít a nikdo, ale fakt nikdo neseděl doma. A mě nikdy, téměř nikdy, film nenadchne jako tenhle! Jasných pět, úplně za vše! A šestá by byla za tohle: "Je sice trochu blbá, ale nezaslouží si i ta blbá trochu lásky? Mojí lásky?!"

Ovládací panel
9 bodů