Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Thriller
  • Komedie

Recenze (112)

plakát

Twilight sága: Zatmění (2010) 

Říct že Zatmění je nejlepší díl Stmívání je jako říct, že ta včerejší nehoda při které vykolejil vlak byla mnohem lepší než ta z minulého týdne. Mohla vám připadat lepší, ale je to pořád tragédie

plakát

Nezvaná (2009) 

Příjemná podívaná efektivně kombinující horor (Ano on to opravdu horor je) s rádoby thrillerem. Škoda té nevyrovnané poslední třetiny filmu, to co k tomu vedlo bylo více než obstojné.

plakát

Orphan (2009) 

S Esther možná je něco v nepořádku… ale s tímhle filmem rozhodně ne. A ano musím souhlasit s TV Spotem… nejen toto léto, ale tento rok, má horror opravdu nové jméno. Tam kde Jason a Harry Warden začátkem roku jenom přešlapovali na místě v průměrných vodách a tupě masakrovali bandy sexuchtivých teenagerů a tam kde nespočet dalších horrorů letos jen sotva vykouklo nad hladinu… tam se Esther navzdory své výšce ani nezastavila. Orphan opět dokazuje že v Hollywoodu pořád ještě existují lidé, kteří ví jak natočit dobrý horror, na který se často v tom návalu laciných béčkových krváků a duchařin jak přes kopírák zapomíná. Esther neútočí na vaše smysly přestřelenými lekačkami nebo přehnaným vražděním, právě naopak vás ukolébá do falešného pocitu bezpečí aby vás pak šokovala o to víc. Orphan je atmosférický, napínavý, lehce nekorektní, víceméně chytrý a hlavně sakra dobrý horror… určitě nesedne každému, ale má koule. A to se počítá.

plakát

Smrtící nenávist 3 (2009) 

Nejlepší herci, nejzajímavější příběh a kupodivu nejlépe zvládnuté pokračování ze série amerických JuOnů. Po celkem sterilní dvoje příjemné překvapení.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) 

Čekali jsme 17 let a nakonec se dočkali. Tolik doby totiž uteklo od Raimiho posledního horroru (Pokud nepočítáme drama s horrorovými prvky The Gift). Někteří čekali Evil Dead 4, jiní po třech Spider Manech už pomalu přestávali doufat. Režisér, který debutoval právem kultovním horrorem Evil Dead (Smrtelné Zlo, Lesní Duch nebo Chata Lesního Ducha… pod těmito názvy u nás film koloval na VHSkách), se vrací a dokazuje nám, že mu pořád nechybí nadšení pro žánr. Jak už má od Evil Dead 2 ve zvyku, bere vše s nadsázkou a diváky hodí do kolotoče plného bizardních, děsivých, absurdních, originálních, přitroublých, kýčovitých, napínavých, nechutných a vtipných situací, scén a nápadů, které jsou pospojovány s hravostí a zručností jemu vlastní. Od úvodní, naprosto trefné, sekvence přes bitku v garážích až po množství věcí, které jsou chuděře Alison vraženy a zvraceny do úst, Stáhni Mě Do Pekla vás stáhne do zábavného filmového pekla a nepustí až do závěrečných titulků.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Při čtení některýcj zdejších komentářů jenom nevěřícně kroutím hlavou. Příjde mi, že většina lidí chodí na filmy už jenom kvůli akci a výbuchům. Jednoduchý ale chytrý příběh okořeněný skvělýma postavama už asi nikomu nestačí. Všechny dějové linky se souvisla propojují a o něčem vypovídají. Ať už je to komentář o nejžhavějších politických tématech posledních let nebo dojemný příběh dvou zlomených lidí. "I Want to believe" vypovídá o všem, ať už chcetee věřit v boha, víru, lásku, naději, autority, nadpřirozeno, osud, Vaše milované nebo sebe sama. Všechny tyto otázky si položí nejen Mulder a Scully ale měli by jste si je položit také vy. Tedy pokud dokážete u filmu přemýšlet a nestrávíte ho s hlavou v něčím klíně. J ako bonus naprosto geniální scéna po titulcích, pouze pro věrné fanoušky.

plakát

Maturitní ples (2008) 

Kolize dvou naprosto odlišných světů nikdy nedopadá dobře. Na straně jedné tu máme tuctovou vyvražďovačku, místy nechutně oslazenou pro mladé publikum, na straně druhé jakýs takýs potenciál, který se vyplní snad tak ve dnou scénách a ve zbytzku ho buď cítíte plížit se někde v pozadí a nebo tam není vůbec. Není to tak špatný film a rozhodně s hravostí kvalitativně překoná všechna pokračování originálního filmu, se kterým sdílí snad jen jméno a hlavní téma. Ba co více, co se zábavnosti týče ho i překonává. Pár facek scénáristovi za trapné utíkání k tuctovým lekačkám a klišé a malou pochvalu režisérovi že se pokusil filmu dát nějaký ten styl. Velký kopanec producentům za PG-13 rating a i když se dočkáme hromady vražd žádná z nich není ničím vyjímečná a absence krve jim ubírá na síle (ironicky to u mne funguje právě naopak ale tady si s tím prostě nedokázali poradit s citem). Je tu pár dalších plusů v podobě snahy dostat ze z vyjetých kolejí což ve filmu trochu okořenilo seznam obětí. Spousta scén s již zmíněným potenciálem působí jako z jiného (dospělého) filmu a rovněž způsob jakým se ve scénáři řeší některé způsoby (Postava chce druhou požádat o ruku. Ta je po honičce během které jí první postava mohla zachránit zabita. Proti veškerému očekávání však první postava přežije a naposledy ji vidíme jak se utápí v slzách a depresi.) zrovna nekřičí o úmyslech natočit trhát pro puberťáky. O filmu mám mnohé co říct, každopádně hlavní je, že není tak špatný jak vypadá respektive není tak špatný jak ho ostatní dělají. Ano je v něm hromada chyb (scénáristických, technických i logických) a některé postavy jednají naprosto dementně každopádně je to příjemný throwback do druhé poloviny 80.let a doby hororů jako He Knows You´re Alone. Taky nebyly nijak moc strašidelné nebo napínavé, ale fungovaly. Prom Night (2008) není vůbec strašidelný a napětí je v něm poskrovnu, ale funguje. A já si jej určitě pustím někdy znovu. Zmínku si zaslouží Johnathon Schaech v roli vraha a Joshua Leonard (Blair Witch, Madhouse) v roličce zaměstnance hotelu). Prom Night (2008) Unrated - 5-6/10 http://www.studna.net/reviews/927/

plakát

Oko (2008) 

O originálu nijak vysoké mínění nemám a tohle je kvalitativně pro mne identický film. Stejně zbytečně melodramatický, stejně zručně natočený a hůře zahraný. Kdyby mírně nezměnili konec a nechali oba skvělé režiséry dodělat celý film podle svého, klidně bych to viděl i na hvězdičky čtyři ale bohužel k opravení chyb originálu nedošlo. Každopádně pořád je to stejná zábavná hororová atrakce.

plakát

Puls 2: Posmrtný život (2008) 

Film je zajímavý už jen díky tomu že z minimálním rozpočtem byl natočený kompletně před greenscreenem a veškerá pozadí jsou navsrtvené digitální obrazy a fotografie. I příběh (tedy to co z něj zbývá) je zajímavý a nebýt zbytečných odboček jako sex s duchem byl by film stravitelnější. Už tak ale jde o zajímavý experiment s obstojnou atmosférou. Greenscreen jde z většiny scén cítit na sto honů a někdy je to přímo do očí bijící ale k tématu filmu se tenhle přístup zvráceným způsobem hodí. Do šedých procent imho film nepatří ale že by se jednalo by´t o průměrný zázrak to taky ne. Jak jsem napsal, zajímavý experiment ve kterém více věcí spíše nefunguje ale to film nebrání být zábavný. O dvě třídy lepší a zábavnější než Feast 2: Sloppy Seconds.