Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Princezna Husopaska (1989) 

Morbidní a německé. Místy k dobru, místy spíše na škodu.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Těžko říct, co říct. Ale ironické komentování jednotlivých scén nahlas v kině mě neskutečně bavilo. Navíc některé momenty (hlavně pavouci) působí i v obyčejné verzi jako 3D efekty. Co jsem schopna doufám alespoň trochu realisticky a objektivně vyzdvihnout je povedený soundtrack.

plakát

Jméno růže (1986) 

To je tak, když si nadšeně přečtete knihu, zapojíte fantazii a máte jasnou představu o tom, jaká byla podoba jednotlivých postav. A pak uvidíte film.... Při přemítání o zjevu většiny mnichů se ani nedivím, jak a proč bylo tehdy v těch klášterech plno.

plakát

O Ječmínkovi (2003) (TV film) 

Vím, že je to určeno pro zatím příliš nedovzdělaného diváka, ale ty barokní kostýmy mě štvaly!!!

plakát

Adelheid (1969) 

Nebudu si na nic hrát. Postoj a jednání většiny postav jsem chápala vždy jen částečně a kdybych se předem alespoň trochu neseznámila s dějovou linií, budu mít velký problém. Musím si to přečíst.

plakát

Můj brácha má prima bráchu (1975) 

Lze tomu nejspíše vytknout hodně věcí, snad i tu dobu (ale tu mi nepřísluší hodnotit). Já si vzpomínám, že jsem se u tohoto filmu bavila. A to velmi dobře.

plakát

Český slavík Mattoni 2013 (2013) (pořad) odpad!

A mohu oslavit svůj druhý ODPAD! Ano, úroveň tohoto večera klesá s každým ročníkem a v tomto případě nás organizátoři i účinkující přesvědčili o tom, jak hluboko to jde. Bravo!

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Rozhodně to bylo velmi poučné. Konečně vím, jak vypadá opravdová pohádková realita. Zpočátku jsem podle prostředí odhadovala, že v sousední oblasti spolu přebývají Frodo, Aragorn, Legolas... a další chlapci z party. (O to víc mě překvapilo, že Sněhurce nikdo z nich nepřišel na pomoc!) Pak ovšem přišla jeskyňka, lesík a běloučký (sto)nácteráček, všechno jako vystřižené z příběhu o víle Zvonilce. Všechno to nakonec na pravou míru přivedl vévodův hrad (pravděpodobně ho jako prapotomek zdědil po králi Artušovi), kde se Sněhurka proměnila v Johanku z Arku. Novou skutečnost pro mě rozhodně znamená zjištění, že vždy nemusí princeznino srdce získat oddaný a zapálený princ. Uznávám, že zkrachovalý, věčně opilý a životem zbitý ztroskotanec (v podání Chrise!) je v tomto případě rozhodně lepší volba. Navíc se konečně potvrdilo, že alkohol léčí (v některých případech dokonce křísí. A k souboji nejkrášnějších žen? Že je to vyhrála ona roztomile ušatá, zubatá Kristen je mi taky docela sympatické. Podrženo a sečteno, má konzumní dušička byla spokojena, že se vůbec nenudila. Víc jsem neočekávala a asi ani nedostala.