Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Pro mě dosud nejinspirativnější film (to samé se dá říct o knize), s jakým jsem se setkala.

Ona

Ona (2013)

"Sometimes I think I have felt eveything I'm ever gonna feel. And from here on out, I'm not gonna feel anything new. Just lesser versions of what I've already felt."

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Až s odstupem času si uvědomuju, jak je tento film pro mě zásadní.Obrovský zážitek! Requiem za sen má nespočet nezapomenutelných scén, které byly natočeny tak pravdivě, tak skvěle! Nepamatuji si, že by jiný film takhle dokázal zachytit lidské pocity a myšlení. A k tomu všemu vám hraje hudba, která je jako ušitá na míru. Darren Aronofsky je snad ďábel, protože jinak si nedokážu vysvětlit jak mohlo vzniknout něco tak perfektního. Requiem si mě získal a jsem ráda, našla jsem svůj nejoblíbenější film.

Hon

Hon (2012)

Jako první bych chtěla zmínit, že atmosféra byla asi nejchladnější, s jakou jsem se kdy u filmu setkala. Upřímně řečeno, tu malou holku jsem po celou dobu nesnášela! A při každém jejím slově moje nenávist jenom rostla. Nicméně, téma je opravdu skvělé a Mads Mikkelsen byl více než skvělý. Byla jsem překvapená, jak prakticky okamžitě obyvatelé města syrově vyřadili ze společenského života Lucase. Když už se film chýlil ke konci, pořád jsem dumala, jak to asi skončí. A závěr, jaký si pro nás Vinterberg přichystal byl opravdu výborný.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Příběh o přátelství, lidskosti, přemýšlení, ale hlavně o svobodě, který je právem postavený na první příčce žebříčku Nejlepší filmy. Musím říct, že tak silný zážitek z filmu jsem asi ještě neměla. Je to dokonalé a bezchybné! Tenhle poklad se prostě MUSÍ vidět. Každému tento velkolepý film doporučuju a z čistým svědomím jim slibuju tak úžasnou podívanou, kterou u žádných jiných filmů určitě neviděli. Vykoupení jsem už viděla mnohokrát a vždy mě to dojme a ohromí stejně tak, jako tomu bylo i u prvního shlédnutí. Jednoduše řečeno - moje srdcová záležitost.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)

Pořád přemýšlím nad komentářem k tomuto filmu a stále mě nenapadají vhodná slova, která by popsala něco tak .. neobvyklého, co pro mě Přelet představuje. Je to jeden z filmů, který změnil můj pohled na kinematografii. Po shlédnutí jsem už věděla, jak má vypadat dobrý film. (V tomto případě slovo dobrý není dostatečné.) Miluji každou minutu strávenou s Nicholsonem v psychiatrické léčebně a musím říct, že tady jsem si ho opravdu zamilovala. Nejvíc se mi líbil při společných sezeních, tam byl neskutečně skvělý! Pokaždé mě to na konci dojme a věřím, že ikdyž se na tohle budu dívat třeba po desáté, stejně to na mě bude mít pořád stejný účinek. Příběh jsem i četla (mimochodem výborná kniha), ale herci tomu přidali jakousi šťávu navíc. Formanovo životní dílo a Nicholsonova životní role.

Drive

Drive (2011)

Drive je pecka! Vyladěný jak po stránce herecké, tak po stránce hudební. Řidič .. málomluvná, ale charismatická hl. postava, kterou Ryan ztvárnil skvěle. Gosling nepotřeboval mluvit. Stačily jeho gesta, pohledy nebo úsměv, což se mi neskutečně líbilo. A pak k tomu všemu přijde ještě noční jízda autem s atmosférou, která se vám vryje pod kůži. Drive se zařadil mezi nejzásadnější filmy mého života. A k tomu všemu ještě ten skvělý soundtrack!

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Nečekala jsem, že by mě to mohlo až tak bavit. Intouchables je pro mě velké překvapení, které je vtipné, citlivé, dojemné a taky pravdivé (ani si nedokážu představit, že bych byla v kůži Philippa). Hodně se mi líbily obě hlavní postavy. Nevybavím si žádný jiný film, ve kterém by byla ústřední dvojce takhle sehraná. Opravdu dost jsem se nasmála a ke konci mi to přišlo celé smutně krásné. Tohle je ten druh filmu, na který s úsměvem čekáte, na který jen tak nezapomenete, a který si jednoduše zamilujete!