Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (42)

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Luhrmannovi se povedlo přenést na plátno ten svět jednoho léta plný únavného vedra, slabosti, divokého, bezbřehého veselí a silných, ale o to beznadějnějších citů. Co se týká příběhu, není co vytýkat scénáristům, takhle to napsal Fitzgerald. Leo i Tobey jsou skvělí, jako vždy, u obou se dá říct, co film, to dokonalejší herecký výkon. A písničku Young and Beautiful od Lany del Rey už odteď budu mít pořád spojenou s bezstarostnou scénou na vodě...

plakát

Pozdravy ze spermabanky (2013) 

Nečekané, o to příjemnější...komedie o chlapíkovi, který v ničem není dobrý, kromě toho, že má rád lidi a je milý. Ani by mi nevadilo být jedním z jeho dětí :-).

plakát

Ženy, které nenávidí muže (2012) (TV film) odpad!

Sedláčkovi jsem v jeho předchozích filmech opustila spoustu filmařských nedostatečností (špatný cit pro střih, dlouhé nedůležité scény apod.), ale vždycky mě bavil tím, co chtěl říct a taky občasnými hodně povedenými dialogy. Teď mám ale pocit, že absolutně rezignoval a asi se potřebuje už jen uživit. I televizní kriminálka se ale dá natočit líp než tenhle film, kdy jsem místy měla pocit, že to je snad parodie na kriminálky. Kde je ten starý Sedláček???

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Série příběhů, které nejsou srovnatelné co do kvality a zajímavosti, pořád ale lehce nad průměrem současné české i filmové produkce: 1. Pod hladinou - původně "jednoduchá" psychická krize na sebe nabalila další vrstvy a závěr byl smutný i osvobozující současně (4*), 2. Lež má rozbité auto - sice trochu schematické, ale zasmála jsem se, což se mi už dlouho u žádné české komedie nestalo (4*), 3. Druhý dech - velmi aktuální, Langmajer měl až urputně sveřepou roli jako zbytečný manažer (3*), 4. Hvězdička - o krizi středního věku, nakonec mě uspokojilo, že si troufli vypustit happy-end (3*), 5. Klukovina - "není důležité, co se stalo, ale co s tím uděláš", je úžasné, jak na sebe dokáže strhnout pozornost Vanda Hybnerová, i když hraje malou roličku (3*), 6. Chromozom - tohle byl pro mne příběh zatím nejsilnější tématem, skvělé lokace, výborná Tereza Brodská, celkově moc povedené (5*), 7. Čistá práce - nejednoznačné vyznění, ale když jsem si to přebrala, nebylo marné, že někdo napsal tenhle scénář (4*), 8. Byl lásky čas - neoriginální příběh natočený neoriginálně, jak z Bakalářů (2*)

plakát

České století (2013) (seriál) 

Dávám pět hvězdiček ne proto, že by seriál byl stoprocentně povedený, ale za snahu přiblížit historii běžnému divákovi ČT.

plakát

Hunger Games (2012) 

Dvě hvězdičky jen díky skvělé Jennifer Lawrence.

plakát

Na sv. Valentýna (2010) 

Když dva dělají totéž...Ashton Kutcher si jen těžko může představovat, že má britský šarm Colina Firtha nebo Hugh Granta a americké velkoměsto se jen stěží může tvářit, že je Londýn.

plakát

Looper: Nájemný zabiják (2012) 

Po prvních dvaceti minutách jsem nejdřív měla pocit, že film skončil, ale to nejlepší teprve přišlo...příjemné překvapení, kdy se sci-fi film ukáže být příběhem se silným lidským a etickým rozměrem.

plakát

Tahle země není pro starý (2007) 

Asi bych si radši přečetla knížku, film byl na mně až moc krutý, ale uznávám, že dobře natočený. A psychopata formátu Bardema aby pohledal...

plakát

Slova (2012) 

Sterilní umělecké vyprávění o vyrovnání se s morálními dilematy a dopady nemorálních činů. Kvůli dvěma záběrů, kde by se jakžtakž dalo uvažovat o nějakých niternějších prožitcích, ten film za to nestojí.