Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (209)

plakát

„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“ (1970) 

Nejlepší z nejlepších v nejlepší české parodii. I po těch letech a x shlédnutí se najdou chvilky kdy se od srce zasměju. Teď jsem vydržel neskouknout skoro tři roky a stálo to za to.

plakát

Mistrovská úroveň (2020) 

Opravdu jsem musel dát tomuto kousku plnou hvězdnou palbu? Akce s tak dobrou prčou a na ryze akční film s tak výbornými zvraty? Nebo jsem tu měl mít nějaké žvásty typu klišé s časovou smyčkou? O kterém dnešním filmu se nedá říct, že někdo něco kopíruje, nebo že je to klišé? No a že mám pořád samé otázky? Ono to fakt vadí?

plakát

Pepa (2018) 

Čekal jsem něco slabého - ani se nedíval jak si film stojí v žebříčku a o to více byl mile překvapen. Scénář byl hodně nostalogicky naladěný a například ty školní trapasy mi přišly super věrohodné. A to tak že jsem hned začal vzpomínat na ty své. :-) Dokonce i na metodiky jak na odvodu zamodrat. To prostě u americké produkce není. Snad jen ke konci to začíná být trochu slabší, ale samotné finále je do pohody s lehce hořkou příchutí, ostatně jak to už u naší filmografie bývá.

plakát

Hvězdná brána: Třetí říše (2018) (seriál) 

Viděl jsem v TV jako film a vůbec nevěděl, že vzniklo jakési pokračování/prequel SGU. Předem říkám že v seriálovém formátu 10x10 minut bych se asi na to nepodíval.... Tohle dílko mi přijde hodně alternativní a dle mého do SGU nepatří. Jakási dějová návaznost by tu byla, ale to je tak vše. Jiná vizáž brány, Goauldů a vůbbec vesměs všech efektů na které je fanda zvyklý, asi u hodně fanoušků povede k opovržení. Avšak mě se některé detaily líbily více než v standardním SGU - především Goauldi. Scénář hodnotím kladně, efekty poměrně slabší, herecké výkony ale opravdu bídné. Také se zde objevila stále neotřepaná trapnost. Všude je potřeba nacpat menšinu - nově tu máme zástupce LGBT!! Ve filmovém formátu se to dalo zkousnout - celkově mi nejvíc vadily bídné herecké výkony - což je víceméně dáno bídnou režií.

plakát

Tygři železnice (2016) 

Nevím jestli jsem měl jen tak blbou náladu či co já vím. Nemám ve zvyku hodnotit a komentovat něco čemu jsem nedal řádně šanci, ale přesně po 30-ti minutách jsem to utnul. Šíleně divoký střih a během těch třiceti minut ani náznak nějaké hlavní příběhové linie či mety. A jako zkažené třešnička na dortu - velmi otravné a mnohdy bezdůvodné uvádění postav v komiksovém stylu. Vsadím se že se z toho nějaký příběh vyklube, ale za ten otřesný balast mi to opravdu nestálo. Odpad nedávám, protože jsem nedokoukal ani do poloviny.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Láká mě dát větší hodnocení, ale i menší. Z jedné strany to zas úplný propadák není, ale s původním terminátorem má jen společný jeden jeden "kvalitativní" jmenovatel: Arnie. A tak se skýtá otázka: "Není to málo Antone Pavloviči?". Emilia Clarke působí spíš jak puberťačka které uvěříte leda to, že se umí setsakramentsky dobře poprat s uhry (povšimněte si prosím toho malého u!). Vlastně ještě jedna kladná věc - některé hlášky nebyly fakt zlé - avšak bylo jich tolik, že fakt nevím kterou jsem si to měl vlastně zapamatovat... Nepatřím mezi puristy co říkají že další díl Terminátora nemá ani vycházet, ale nepatřím ani mezi vítače kdejaké slátaniny, či v tomto případě spíš přeplácaniny. Takže fakt z toho všeho prostě musí vylézt průměr.

plakát

Oskar (1967) 

Stačí prvních pár minut shlédnutí a je vám jasné že jde o poměrně věrnou kopii divadelní předlohy. Nicméně opravdu zdařilý scénář v kombinaci s hereckou špičkou baví od začátku až do konce. Abych se přiznal Oscar mi přijde jako nejlepší komedie s Funesem a řadím mezi mých top 10 komedií. Možná i top 5.

plakát

Invaze U.S.A. (1985) 

KLASIKA!!! I právě kvůli tomuto filmu si Chuck zahrál v The Expendables. A dost pravděpodobně díky němu víme co se stane, když se Chuck Norris zúčastní souboje s nožem --- Nůž prohraje.

plakát

Zabijte Boha (2017) 

Předpokládal jsem něco nudnějšího zbytečně nadhodnoceného a o to víc jsem byl překvapený. Originální po španělsku kontrastní kousek kombinující svérázný humor v zábavném "jakože" hororovém prostředí s dobře obrazově zvládnutou atmosférou. Výtku mám jen k samotnému finále respektive post-finále, kde bych očekával spíš nějakou humornou tečku, než něco z čeho čpěla pokora autorů k pánu bohu - snad ze strachu že by se na ně až moc zlobil.

plakát

Agent na útěku (2012) 

Je mě jasné že kvalitativně nadupaný začátek se nedá udržet, ale i tak zamrzí. V jiných komentářích se často naráží na herce i když to nepřiznají jako vadný element. Určitě mi to nepřišlo jako B class movie. Srovnávat s druhými filmy nebudu, ale obecně připomíná filmový západní standard lepších kousků v letech 2000 - 2010 se špionážní tématikou resp. i detektivního thrilleru.