Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (204)

plakát

Joker (2019) 

Byl zde záběr, který by se netvářil jako umělecké dílo? Podle mě ne. Mám pocit, jako bych ani nebyl na komiksovém filmu. Kdyby se zde stále neopakovalo "Gotham" a "Thomas Wayne", tak sedím na naprosto úžasném filmu úplně stejně. Jak je vidět, může to fungovat i bez zmínky o netopýřím strážci nebo jiných samozvancích. Byl bych rád za pokračování, a to i s netopýrem, ale tak, aby se pokračovalo ve stejném duchu. Navázat se slavnými názvy komiksů jako "Killing Joke" nebo "Batman: The Man Who Laughs" či "Batman: The Dark Prince Charming" by podle mě byly skvělé náměty na pokračování v duchu právě tohoto Jokera. Co se týče výkonů a všeho kolem štábu, co se normálně dá hodnotit, tak zde není zapotřebí, protože každý musí uznat, že jde o velkolepé dílo. I když mé komiksové, hnidopišské já by nepohrdlo aspoň lehkou zmínku o někde v Gothamu řádícím gangu Redhooda, i kdyby to měl být opravdu jen týpek v červené kapuci co okrádá babičky na ulici. Ale i tak můžeme Korunního šaška zločinu zhodnotit jediným slovem. "Perfection!". Vele-zasloužených 5*

plakát

Jurský svět: Zánik říše (2018) 

Nejsem si jist, kde udělali soudruzi chybu. Je možné, že jsem až příliš všímavý, a nebo jsem nechal zapnutý mozek, ale některé scény mi přišli až přespříliš stupidně heroicky vystavěné. A to u postav, které by nejspíš neměli ani šajnu co se děje. Někdy se postavy dokonce zázračně teleportovaly z jednoho bodu do druhého. Ve výsledku nás film naučil, že je rychlejší běžet z pláže v hadrech plných vody do kamenitého vrchu, než ho přeletět na přímo helikoptérou. Co se skutečně z filmu ale dozvídáme je poměrně velké a nabobtnalé PRD. Sice se mi to vizuálně skutečně líbilo a postavy, byť stupidně napsané stále působí poměrně sympaticky. Ale.... tento příběh nemusel trvat 130 minut.... A to z důvodů.... to co zabíralo největší část jsme už viděli.... a to co bylo nové vlastně nestálo za to.... Ty 3* jsou velmi slabé 3*..... a to vlastně ani pořádně nechápu, jak je možný, že ty 3* dávám.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

A já si dovolím dát 5*. Jsem překvapen, ohromen a potěšen. Směr, kterým se to celé začalo ubírat není vůbec marný a já doufám, že v podobném duchu pojedeme dál. Všude slýchám o nedostatku invence. No, řekněme si na rovinu. Nedostatek invence by také mohlo být naprosté dodržení knižních podob pokračování beze změn. Které, byť požehnány Georgem Lucasem, nemuseli být tím pravým pokračováním. SW kánon patří filmu, a to prostě platí. Ale zpět k té invenci. Nedostatek by také mohl být kopírováním předchozích trilogií. K čemuž samozřejmě došlo, a to převážně v předchozím Síla se probouzí. Ale tady? Tady se příběh vyvíjí, mění, dochází k možným odklonům a připravuje se půda pro vedlejší dějové linie, které by se mohly odehrávat v sérii SW Story. Krom toho je to film, který už samotným pojetím poněkud vybočuje z toho, na co jsme si za ta léta u SW zvykli. Postavit známé charaktery do takových pozic, ve kterých se zde nacházejí mi přišlo naprosto v pořádku. Aspoň proběhlo nějaké překvapení. Že je film předvídatelný? Ano. Je. A, který z dílů nebyl? SW byl vždycky směřován k světlé straně a vždycky to končilo aspoň nějakým malým vítězstvím (až na III. epizodu, tam se o drobných vítězstvích moc hovořit nedá). Vizuální stránku už hodnotit nemusím. Naprosto famózní scenérie. Co se týče nováčků, mám pro ně jen jedno. Dobře se rozvíjí. Konflikt temné a světlé strany je z nedostatku vůdčích osobností zřejmý v obou zástupcích síly a jejich pohnuté chování, které se neustále pohybuje na hranici světla a temnoty je jen dalším logickým krokem v nastoleném dějovém sledu. Právě tohle chci v pokračováních vidět. A díky tomuto filmu se přesně k těmto problémům můžeme přiblížit. Nepovažuji to za nejlepší díl, ale rozhodně ani nejhorší. May the force be with you.

Poslední hodnocení (2 093)

Sněžné bratrstvo (2023)

12.03.2024

Chudáčci (2023)

12.03.2024

Nic ve zlým (2023)

23.02.2024

Katedrála (2022)

23.02.2024

X (2022)

14.02.2024

Premiantka (2024)

14.02.2024

To se mi snad zdá (2023)

14.02.2024

Wonka (2023)

14.02.2024

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023)

28.12.2023

Reklama

Ovládací panel
5 bodů