Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Mafiáni

Mafiáni (1990)

Lámal jsem si hlavu nad tím, co napsat ke svému nejoblíbenějšímu filmu. Jednoduše, mafiáni jsou jedním z těch nejlepších děl světové kinematografie. Martin Scorsese u mě tímto stanul mezi nejlepšími režiséry vůbec. Takovýhle film prostě musíte vidět. Naprosto překrásně ztvárněný klukovský sen stát se uznávaným a respektovaným mužem, tedy mafiánem. Myslím si, že každý v hloubi duše někdy přemýšlel nad tím jaké by to bylo, být jedním z nich. Film plný naplněných snů, zmařených životů, vražd, intrik a podvodů. Už počáteční scéna je skvostná. Bezchybný De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci byl snad, ale úplně nejdokonalejší. Moje nejoblíbenější scéna je asi ta jak si vede svou přítelkyni poprvé mezi své přátele do baru s živou zábavou, dělá gesta, podává peníze, dostává šampaňské, naprosto úžasná atmosféra až mi při ní běhal mráz po zádech a krásně tragický konec. Jeden krásný sen který se rychle vyplnil a také tak rychle skončil. Kdybych mohl jeden film ze všech hodnotit šesti hvězdičkami je to právě tenhle. "As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster."

Kmotr

Kmotr (1972)

Mistrovské dílu bez jakýchkoliv chybiček. Naprosto unikátní, jedinečné, skvostné výstupy Marlona Branda coby mafiánského bosse a bezchybného Al Pacina. Už jen úvodní scéna je plná testosteronu a charismatu až na půdu. Pokud někdo neviděl Kmotra jakoby nežil. Mezník v mafiánské tvorbě, nečekává Vás tu přestřelky v ulicích každých pět minut ( i když pár dost krvavých scén tam taky je) ale čeká Vás náhled do jedné mafiánské rodiny, která pochází z tehdy poválečné nacistické Itálie a příběh chlapce, který nikdy nechtěl mít se zločinem nic společného, ale osud jej zavedl na cestu kterou před ním vyšlapal jeho otec. Silný snímek.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Netradiční, originální, vtipný, napínavý, urážlivý, hrubý, drsný to vše je Pulp Fiction. Už v roce 1992 ukázal Quentin Tarantino světu, že je to jeden z nejlepších režisérů na světě - Gauneři. V roce 1994 nám všem ukázal, že Gauneři nejsou nejlepším filmem tohoto skvělého režiséra. Hvězdné herecké obsazení, životní role Samuela L. Jacksona a velký návrat Johna Travolty na filmová plátna. Příběhy, dialogy vše co v tomto filmu uvidíte je naprosto dokonalé. Tenhle film můžete bez problému sledovat pořád a pořád dokola.

Sedm

Sedm (1995)

Tenhle skvost jsem viděl asi pět krát a nikdy mě nepřestane bavit. Troufám si říci, že je to nejlepší krimi film všech časů. Překrásný scénář který Vás už od začátku zaujme a užíváte si film plnými doušky. Není to však jen scénář který dává tomuto filmu první příčku ve svém oboru, ale je to hudba. Hudba která si Vás podmaní, hudba která Vás zarazí do sedačky a začnete cítit husí kůži. Ke všemu tomuhle si přidejte neuvěřitelné herecké výkony Brada Pitt, Morgen Freeman v hlavních rolích. Když se prokoušete hustou atmosférou až na konec filmu tak Vám spadne čelist a nastoupí pocit. Ten pocit je u každého jiný. Já cítil nenávist, zlobu, smutek. Film který udělal díru ve světové kinematografii.

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Pro mě nejlepší válečný film. Když uzmu patriotismus který k tomu samozřejmě patří a američtí fandové více upustí emoce pak se jedná o špičkový film bez kazů. Vylodění v Normandii je nejohavnější válečná scéna kterou jsem kdy viděl. Úžasná kamera a perfektní herecký výkon Toma Hankse a ostatních členů jeho skupiny. Ve filmu nechybí soucit, nenávist, láska, humor a vše je vyrovnané nic nepřevyšuje. Jednoduše se to panu režisérovi moc a moc povedlo a tak stanul tenhle skvost mezi mými nejoblíbenějšími filmy.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Pokračování nesmírně poutavé a skvěle natočené ságy. Tenhle díl je nejtemnější, nejchaotičtější, nejmorbidnější, nejnechutnější. Neuvěřitelné výkony Heatha Ledger, dokonce zastínili samotného Bale, budiž mu země lehká. Takovým způsobem jakým Heath zahrál Jokera se ani nedá popsat. Za mě je to nejlepší herecký výkon v historii kinematografie a může s ním maximálně soupeřit Brad Pitt ( 12 opic ) nebo Marlon Brando ( Kmotr ). Všechno v druhém pokračování je naprosto dokonalé, temné a tajemné. Jsem rád, že jsem se dožil dne, kdy se tenhle skvost dostal na filmová plátna.

Dogville

Dogville (2003)

Pamatuji si jak do mě tenkrát spolužák ve vlaku celou cestu hučel, abych si pustil nějaký film od pro mne neznámého režiséra s dost podivným ztvárněním. Nakonec jsem přišel domů a tuhle lahůdku si pustil. Pro mě je to upřímně největší citový zážitek z filmů. Film mi doslova zničil náladu, poslal mě do deprese a jen jsem s otevřenými ústy sledoval co se to děje. Překrásný, tragický, depresivní film který si nebere servítky. Úžasný tah režiséra který Vám odebere vše, co by Vás jen mohlo rušit ( krajina, obloha, fauna, flora ) a naservíruje Vám neuvěřitelnou podívanou. Na začátku Vám vše přijde tajemné, okouzlující ( ta forma je přeci boží ! ). Postavy se vyvíjí, atmosféra houstne, že by se dala krájet a konec Vás ještě více usadí. Neuvěřitelně krásný snímek.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Film. Nejkrásnější film který kdy filmový průmysl přinesl. Je vůbec možné, aby se něco tak překrásného vůbec dalo natočit? Vždyť ta atmosféra a půvab hlavní aktérky je tak dojemný, nádherný, nadpozemský. Audrey Tatou je jako Amélie nejúžasnějším tvorem na širém světě. Neviděl jsem krásnější film prostě neviděl. Rozbuší se Vám srdce při pohledu na krásnou Paříž a ještě krásnější Amélii a ta hudba!

Asterix v Británii

Asterix v Británii (1986)

Nejlepší ze všech Asterixů vůbec! Jeden čas mi dokonce sloužil jako večerníček. Skvělý humor, narážky ( některé jsem pochopil až v pokročilejším věku). Prostě neuvěřitelná jízda se sympatickými hlavními hrdiny. Jedna z nejlepších pohádek která spatřila světlo světa!

Avengers

Avengers (2012)

Neskutečná jízda, skvělé hlášky, super obsazení, skvělé efekty, super příběh prostě všechno v Avengers je vyvážené a dobře naservírované. Viděl jsem to asi patnáctkrát i když je pravda, že posledních pár shlédnutí už jsem jen přetáčel nejlepší scény. Jelikož mám tenhle skvost doma na blu-ray tak jsem si to na 3D televizi užil naprosto náramným způsobem.