Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Hudební

Recenze (151)

plakát

Cesta do tmy (2023) (TV film) 

Napínavé, společensky důležité, sociologicky a psychologicky zajímavé. Výborně obsazené.  "Odpady" nejsou podle mě fér a hodnotí-li osobní režisérovy postoje, tím méně.

plakát

Cesta zpátky (1958) 

Mám pocit, že ve 42. minutě část hlavního motivu prozpěvuje scénárista Pavel Kohout...

plakát

Čerešňový chlapec (2011) (TV film) 

Opravdu příběh ze současnosti, ze světa dvou břehů "celebrit" a novinářů, hyenismus, kariérismus a zaskočení občasným zbytečkem lidskosti. Dobré herecké výkony hlavních hrdinu a jako bonus Marta Vančurová.

plakát

Člověk není sám (1971) 

Úplná nuda to není, emigrantské téma v roce 1971 jasné, ačkoli ve filmu jde o rok 48, jinak celkem standardní podprůměrná detektivka, ovšem Jiří Sovák a jeho průpovídky stojí zato..."Kde k tý jizvě přišel?" "Při biřmování." :-) Na úplný odpad to nevidím.

plakát

Demeterovci (1976) (TV film) 

Antická tragédie...Mistr Chudík

plakát

Der Besuch der alten Dame (2008) (TV film) 

Na námět slavné divadelní hry Friedricha Dürrenmatta - o pomstě, morálce, lásce a síle peněz. Na první pohled jednoduché morální rozcestí, které však přináší další a další otázky a výpovědi o člověku v zajetí různých pohnutek, v tom mi Dürrenmatt připomíná trošku Karla Čapka. I přes pouze kusou znalost němčiny mi toto provedení připadá lepší než náš TV film Zdeňka Zelenky s Jiřinou Bohdalovou, ačkoli ani ten není vúbec špatný, jen Christiane Hörbiger mi typově pro tu roli připadá lepší. Bohužel jsem na divadelních prknech neměla možnost vidět v této roli třeba Jiřinu Jiráskovou nebo Soňu Červenou, což muselo být jistě neméně zajímavé.

plakát

Deštivý den (1962) 

Takové Nechte to na mně v sukních, mírnější o nepřítomnost funkcí. Určitě ne nuda, pořád čekáme, co tu "chudinku" ještě potká, co bude muset zvládnout, myslím, že podobný osud má spousta žen, které tomu jistě 100% rozmumí. Velmi dobrá Vlasta Chramostová. Některé scény téměř grotesky samy o sobě, rozhovor s chlapečkem skrz dveře, neprostřihnutý dudlík...zkrátka vůbec ne špatné.