Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Pohádka

Recenze (24)

plakát

Magické hory (2009) (seriál) 

Krásný seriál, o naší krásné vlasti. Omezení zabedněnci co ho hodnotí nízko, nerozumí poetismu tohoto seriálu. Seriál je poctou kráse naší krajiny, Nemůžu si než povzdechnout nad duševní úrovní lidí, kteří zde na csfd píší své komentáře. Je to hrůza a děs, číst ty jejich výtvory.

plakát

Veronika (1972) 

Moc kezký film, pohádkový muzikál o Veronice je pohlazením pro dětskou duši. Zde nade mnou je komentář jistého Zevona - proboha proč zas do toho plete politiku? K dětskému pohádkovému muzikálu přidává výklad co bylo a nebylo na pultech obchodů. Co to má společného s tímhle filmem??? Ta jeho přednáška o komunismu a opiátech??? Co to jako má být??? Co takhle návštěvit Chocholouška? Možná by mu Chocholoušek vysvětlil, že tenhle pohádkový muzikál nemá s komunismem nic společeného. A když už Zevon pojednal o tom že na pultech obchodů nic nebylo (podle něj nebylo - možná si myslí že jsme měli na příděl 10dg chleba :-))) Zapoměl ale uvést že v 70 tých letech bylo u nás plno lidí otylých z toho jak se přejídali a v tv běžel pořad o tom jak zhubnout. On tu bude Zevon vykládat, že nic na pultech nebylo. Je to lež a kapitalistická špinavá propaganda, kterou neustále opakují média současnosti a kterou někteří zabedněnci šíří dál, aby se cítilii zajímavý .Spíše jsou ale trapní a směšní.

plakát

Toulavý Engelbert (1973) (TV film) 

Film se zajímavým příběhem i pěknými písníčkami. Závěrečná scéna filmu je více než povedená - mnich se ptá toulavého Engelberga: tak co si koupíš za ty peníze? A Engelberg mu odpovídá písní: Koupím si boty na další cestu, koupím si mračna nad hlavou, z pavučin šije mi vítr vestu, šat pro moji duši toulavou... Krásná píseň o volnosti a tuláctví.

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Pohodový seriál o partě pěti kluků na maloměstě, kteří prožívají různá dobrodružství... :-)

plakát

Vetřelec (1979) 

Ve filmu je děsuplná atmosféra hustá tak, že by se dal krájet. V nekonečném vesmíru jsou miliady hvězd a okolo jedné z nich krouží na své oběžné draze planeta a na ní se ukrývá cosi děsivého. Nostromo přistává...

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Výborný film, napínavý. Výborné zpracování tématu. Ostatně kdo ví ,zda skutečně byli američtí kosmonauti na měsíci, nebylo to podobné "divadlo" jako cesta na mars v tomhle filmu?

plakát

Kamarádi (1969) (seriál) 

Krásný seriál o partě, která prožívá na staré Praze. Doporučuji dnešním mladým, aby viděli co je to parta bez hulení trávy a pití alkoholu a že i bez toho se dá prožít plno hezkého.

plakát

Touha (1958) 

Běh života lidského, od dětství do stáří... Je to krásný film, který nabízí divákovi nahlédnutí do čtyřech etap lidského žití. / Jaké by současní filmaři natočili "remake" (podobný) snímek na to téma v současnosti??? Jaké by zvolili příběhy současníků do čtyřech etap života? Nebyla by to idyla, byl by v nich spěch a stresy denního života. Od dětství do stáří, stáří, které v současné době skončí buď bez důchodu, nebo okradením partou podvodníků( ve zprávách vidíme dnes a denně co se děje v našem státě).

plakát

Staré pověsti české (1952) 

Skvost animované tvorby a nejen té naší - v dějinách světové animované tvorby je tento film co do kvality animace vysoko převysoko. Ve světovém měřítku naprosto odjedinělá scéna bitvy s Lučany a před bitvou "náběhy" kamery, která detailně snímá Neklanovu tvář - Neklanovi před bitvou svědomí nedopřeje klidu a na záběrech kamery je to poznat, bitva samotná je pak reálnou a pro děti(prvně jsem film viděl když jsem byl kluk) děsivou, ale i pro dospělého člověka velice reálnou bitevní scénou.