Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (133)

plakát

Spadl z oblaků (2003) 

Lehká, příjemně plynoucí záležitost, která potěší a pohladí na duši

plakát

Naděje (1963) 

Herectví pana Hrušínského je prostě famózní a paní Hegerová nezůstává pozadu. Pro nás později narozené je tento film i zajímavou sociologickou sondou do období 60. let

plakát

Včera, dnes a zítra (1963) 

Sophia Lorenová je krásná a okouzlující svojí přirozeností ve všech třech povádkách a ani na jejímu herectví není moc co vytknout, co víc si přát. Marcello zdatně sekunduje :-)

plakát

Svatý rok (1976) 

Příjemná a milá komedie plynoucí v pomalejším tempu odpovídajícímu věku Jeana Gabina. Fyzicky náročnější scény už zvládal s obtížemí nebo se různě stříhalo a navazovalo, což ovšem nikterak nesnižuje jeho herecké umění a ani kvalitu filmu. Projev zasloužilého zločince maskovaného jako monsignor k jeho ovečkám neztrácí na zábavnosti a vtipnosti ani po 35 letech

plakát

Red (2010) 

Klasika s Willisem, kdy dřív byl odpadlíkem, který zachraňoval svět. Čas neúprosně běží, takže teď je z ně místo odpadlíka důchodce, který zachraňuje svět. Přesto zábavné. Přednost Willise je, že je schopen pojmout sám sebe ironicky, s nadsázkou a nemá problém si ze sebe udělat legraci. Možná bych dal jenom 3*, ale Malkovich válel a když byl na scéně já se několikrát válel smíchy

plakát

Bathory (2008) 

Mluvilo se nákladnosti o celého projektu, přesto to není v mnohých scénách vidět a připadal jsem si jako při sledování nějaké inscenace vytvořené na nedělní večer na ČT (nic proti ČT ani její tvorbě či programu). Ve stejném duchu bych hodnotil i kostými a obsazení některých herců - Mádl, Krytinář, Upír Krejčí, Pomeje, Vašut apod. Proboha, kdo dělal casting. Kdyby se sem tam něco vystřihlo, mohl mít film větší spád a celková stopáž rozumnou délku. Možná měly mít předměty jako kolečkové brusle, motorizované sněžnice či padák nějakou symboliku a já ji jenom nepochopil a proto mi nedává smysl jejich použití.

plakát

Terminator Salvation (2009) 

Slušné sci-fi postavené hlavně na efektech, kdyby se nejednalo o pokračování slavné série. Do plnohodnotného pokračování Terminátorovské ságy má Salvation hodně daleko a jeho vznik je vlastně zbytečný. Ať si kdo chce, co chce říká, Terminátor bez Arnolda prostě není Terminátor a nezachrání to ani několika vteřinová scéna, kde se v ne příliš povedené digitalizované podobě objeví.

plakát

Rivalové pod rudým sluncem (1971) 

Zajímavá kombinace a konfrontace různých hereckých stylů herců z odlišných částí světa. Příjemným zpestřením je i zasazení postavy samuraje na divoký západ. Určitý nadhled a nadsázka, hlavě u Bronsona, pomáhá filmu být koukatelný i v dnešní době. Tomu pomáhá i relativně malé množství "chlapácky drsných a siláckých dialogů" typických pro westerny té doby. Už to tady někdo také zmiňoval, na výpravě se vskutku nešetřilo a tak se člověk může pokochat nejenom Ursulou Adnress, ale i krásnou přírodou.

plakát

Předmostí (1954) 

Začátek a rozjezd slibný, jenže postupem času se z valečného filmu stává drama plné "velkých" myšlenek a chlapáckých gest, sklouzávající k love story. Děj je v několika místech hodně přitažený za vlasy. V dnešní době už hodně překonané, i když v 60. letech musely divačky z Tonyho Crutise pobýhajícího v rozpáraném tričku šílet:)

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Po vizuální stránce těžko co vytknout, s dějem už to bylo horší. Snaha byla, ale více jak dvě hodiny bylo místy potřeba vystlat nějakou tou vatou. Sherlocka dostal Ritchie nejspíš kvůli jménu a předpokladu komerčního úspěchu (a v intencích letní oddechovky ho určitě nepokazil), přesto se nemůžu ubránit pocitu, že mu jdou gangsterky ze současnoti mnohem líp.