Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (26)

plakát

Echo (2024) (seriál) 

Pasáž v bruslárně (E03) mluví za vše. Fakt bída.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Po čase jsem k filmu Warcraft shovívavější. Má to spoustu problémů jako unáhlené tempo, přemíru postav, občas rušivé digitální pozadí. I přesto Jones podává příběh srozumitelně, akční pasáže mají grády a furt je na co se koukat (orkům to nakonec sluší). Jako fanoušek herní série jsem si užíval pomrkávání (murloc vede) i směřování k dalším dílům. Škoda, že se jich nedočkám. Snad to časem klapne v epickém seriálu.

plakát

Cesta do zatracení (2002) 

Hanks v drsňácké póze válí a Newman si roli mafiánského bosse s přehledem dává. První půle mě příjemně atmosféricky ničila (počasí skvěle dotváří pochmurný svět). Mendes si hraje se zpomalovačkami ve správných chvílích a napínavé momenty působivě eskalují. Přechod v polovině na trochu odlehčenější kolej na mě ale úplně nezapůsobil a změna tempa mi rozhodila balanc. Pokud film vidíte poprvé až po 20 letech (můj případ) nepotěší ani spousta dnes už několikrát viděných scén. Ovšem zde několikrát zmiňovaná finální scéna v dešti je opravdu neskutečně nařvaná.

plakát

Atlanta - Velký třesk (2016) (epizoda) 

Trochu jiný, dost cool, rozhodně zábavný. Glover má jako tvůrce fištrón a šikovné kolegy před i za kamerou. Skvělá představovačka.

plakát

RapStory (2021) (seriál) 

Užil jsem si to celý, od začátku do konce. Od éru začínajícího Oriona a pohodovýho Kata, přes držkujícího Toxxxe a Colea, sebevědomýho Ektora, až k všudypřítomnému Milion+ a pokornýmu Yzovi. Každý díl se soustředí na jiné rapové odvětví, interpreta nebo období a je veršovně prokládán velkorysými dobovými záběry. Navzdory krátké stopáži říkají epizody hrozně moc o osobnostech odrostlých legend i mladých drzých MCs, na spoustu z nich jsem změnil pohled. Třešničkou jsou samozřejmě symbolizující tracky ala Praha, P`s a love nebo Fotky z novin přesně nastříhané do profilů autorů sloužící jako ideální odrazové můstky. Nářez, dal bych si klidně 2x tolik epizod.

plakát

Godzilla: Hoši o kú mono (2018) 

Zvláštní pojetí Godzilláka. Finální díl zacykluje příběh napříč trilogií a jak jsem byl u druhého dílu zmatený a rozhozený, tak zde jsem se alespoň pár odpovědí dočkal. Nebere si servítky a docela těžko se to sleduje, čímž se to dá snadno a rychle odepsat. Časem si dám možná rewatch...

plakát

Naše planeta - Jedna planeta (2019) (epizoda) 

Výkladní skříň překrásných obrazů a fotogenických maleb krajiny, které se z fleku můžou vylepit na stěnu. Úderné fakty nezastavitelně a nemilosrdně válcují divákovu know-how střídající se s reálnými, přesto soucitnými scénkami. Jelikož se hodně bojuje o pozornost, musí se hodně utíkat a skákat, což by mohlo jednoho vytrhnout z konzistentního soustředění. I tak bezkonkurenčně vizuálně podmanivej granát.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Nemám tu nic... Asi mě už opravdu začíná přestávat bavit série "marvel šablon". Nikdy v tom nebylo mnoho, abych některé díly/charaktery/originy netrpělivě vyhlížel, ale alespoň nějaký prvek mě lákal. Black Panthera jsem si užil skrz stylová gesta a hiphopové rytmy, Strange díky relativně originální akci a hraní si v dimenzích,... Začínám si v Marvelovkách hledat nějaké styčné body, blízká témata, věci co mám rád. A prskavky, ani kočky, ne tak nahláškovaní představitelé spravedlnosti či dobová atmosféra mě u kapitánky nezaujali. Příště si snad něco najdu.

plakát

Gerald's Game (2017) 

Jaj mamo, ten hranatej pán je teda nechuťák. Cením casting.

plakát

I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) 

Plížící se duchařina nikam moc negradující. Děj se posouvá línými krůčky a nadpřirozené jevy se projevují stále na stejné úrovni děsivosti. Navíc jsem pomalý, tichý, atmosférický horor sledoval za denního světla v jedoucím vlaku, což popravdě zážitku moc na hodnotě nepřidá. Těžko říct, jak bych reagoval být soustředěný a nerušený zápachem jakéhosi vandráka vedle přísedícího...

Ovládací panel
156. nej uživatel Česko
141 bodů