Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (333)

plakát

Agentura Jasno (2006) (seriál) 

Psych není seriál, u kterého by se divák smál po celou dobu. Není to typický sitcom, což dokládá i hodinový formát. Na seriálu je třeba ocenit herce i tvůrce, kteří se mohou pustit do parodie jakéhokoli žánru a vždycky to dopadne velice vtipně, to je stejné i u vážnějších epizod, kterých se pár v posledních řadách objevilo. Herci byli velice dobře vybráni, do svých postav sedí a skvěle k sobě padnou. Krom toho zábavné dialogy, plno hlášek, super znělka. Celý seriál má jen jedno malé mínus. V prvních řadách nejsou moc složité zápletky a pachatelé jsou většinou jasní už po chvíli. Zvlášť pokud už máte nakoukány nějaké seriály, pachatelem je většinou ten nejznámější herec. Nejsou to nějací moc známí herci, ale jsou to často obsazovaní herci do vedlejších rolí v seriálech. V pozdějších sériích (cca od 3.-4.) toto pak už úplně neplatí, zápletky jsou složitější a známější herci jsou často i kladné postavy. V prvních řadách to ale trochu kazí dojem, když je od začátku jasné, kdo je pachatel. Každopádně už jen za ty parodie na všechny velkofilmy, slavné seriály a různé narážky na ně musím dát 5 hvězdiček.

plakát

Agent 117 (2006) 

Zajímavá parodie na Jamese Bonda, která cílí na všechny bondovky s Connerym, včetně stylu natáčení, které jako by vypadlo z 60. let. Agent 117 jako homofóbický (a zároveň skrytě homosexuální), rasistický, nacionalistický Francouz, ostřílený špión z druhé světové, jde po stopách smrti svého kolegy špióna, se kterým má dlouhou minulost. Hubertovy vzpomínky z minulosti jsou také společně s těmi homofóbními, rasistickými a nacionalistickými narážkami to nejvtipnější, co film nabízí.

plakát

Aloha (2015) 

Je to opravdu, ale opravdu zdlooouhaaavéééé. Ten film by se dal sestříhat tak na tři čtvrtě hodiny. Upřímně nevím, jak autor nalákal osm známých herců a hereček, z toho pět hodně populárních, do podobně slabého scénáře. Na druhou stranu se ve filmu vyskytují dvě velice zajímavé role - Emma Stone jako vojačka je hodně cool a nemluvný John Krasinski je taky super. Do role bezohledného miliardáře pak nemohli sehnat nikoho lepšího než Billa Murrayho, který opět hrál sám sebe.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nechápu, jak může mít The Amazing Spider-Man horší hodnocení než Raimiho Spider-Man. Přestože se říkalo, že Raimiho Spider-Man se bude těžko překonávat a že je na remake moc brzy, musím říct, že s Webbovým spider-manem jsem byl velice spokojen. Byl to takový "Spider-Man Begins"... A jestliže má Batman Begins přes 85 % a Raimiho "Spíďa" kolem 75 %, tohle by mělo mít kolem 80 %, je to tak něco mezi tím.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Jak jsem vychválil jedničku, tak mě zklamala dvojka. Asi tak milion faktických chyb, nevýrazní záporáci, celkově mi přišlo, že za 2,5 hodiny jsem viděl asi tak 10 minut Spider-mana. Hlavní postavou tu totiž není on, ale Richard Parker alias Campbell Scott (ale hraje to dobře, nic proti němu, jen to není Spider-man). Situace s Gwen byla podle mě vyřešena dobře, ale to je asi tak to jediné.

plakát

Anatomie lži (2009) (seriál) 

1. řada: Tematicky velice zajímavý "krimi" seriál (ne vždy je to úplně krimi) o mikrovýrazech a neverbální komunikaci se sympatickým obsazením. Seriál má velký spád a každý díl je, řekl bych, jiný. 5*. 2. řada: Asi vlivem vyššího počtu dílů je najednou hodně dílů podobných, ve většině je pak nějaká vražda (už je to plnohodnotné krimi). Celkově seriál trochu upadá, ale pořád velice dobré. Slabších 5*. 3. řada: V první polovině řady je Cal odpudivý nejen na "nepřátele", ale i na své blízké, což beru jako změnu charakteru, která se mi moc nelíbí. Naštěstí pak se vše vrátí do normálu a poslední díly jakoby se vrátí do těch lepších řad. 4*.

plakát

Ant-Man (2015) 

Ant-Man se od jiných komiksovek odlišuje tím, že je braný jako heist movie a občas je tam vtípek ohledně zmenšování/zvětšování. Heist movie docela fajn, ale kdyby to bylo bez superhrdinů, ve filmu by se dalo zaměřit na plno jiných (zábavnějších) věcí a ve výsledku by se jednalo o řádově lepší film. Vtípky o zmenšování/zvětšování taktéž dobré, vrcholem je asi Mašinka Tomáš, ale je jich tam natolik málo, že o nějakém uchvácení nemůže být řeč. Jediné, co mě na filmu dostalo, bylo, jak dokázali proměnit sedmdesátiletého Michaela Douglase na své mladé já, aniž by to šlo víceméně jakkoli poznat, a bylo to naprosto věrohodně.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Ant-Man dvojka je oproti jedničce na půli cesty mezi heist movie a komiksovkou. Musím říct, že tentokrát se vše podařilo rámcově lépe a i obecně opravdu velice, velice dobře. Ať už je to diskuse o stolu, Baba Jaga, sérum pravdy, zvětšený PEZ, kufřík, dětský Paul Rudd, obří Paul Rudd a mnoho dalších, vtipy jsou opravdu vtipné a pramení z nátury ant-manovského světa. Naopak film umí být i citlivý a vážný, např. když Paul Rudd mluví s dcerou. Co mi na filmu tak nějak vadilo, tak slabší superhrdinský záporák a to, že Laurence Fishburna a Waltona Gogginse je teď všude tak nějak plno a jsem jimi přesycen. Naopak celému filmu kraluje Michael Peña, na kterého bych šel do kina, i kdyby to byla jeho one-man show. Stejně jako v jedničce, i ve dvojce má absolutně nejlepší scénu - určitě ji poznáte, o které mluvím, až film uvidíte. Na závěr si opět odložím aktualizovaný Marvel žebříček: 1. Guardians of the Galaxy I, 2. Thor III: Ragnarok, 3. Guardians of the Galaxy II, 4. Iron Man I, 5. Spider-Man I: Homecoming, 6. Ant-Man II and the Wasp, 7. Avengers III: Infinity War, 8. Captain America I: First Avenger, 9. Iron Man II, 10. Avengers II: Age of Ultron, 11. Iron Man III, 12. Ant-Man I, 13. Black Panther I, 14. Doctor Strange, 15. Thor I, 16. Captain America III: Civil War, 17. Thor II: Dark World, 18. Avengers I, 19. Captain America II: The Winter Soldier.

plakát

Apokalypsa v Hollywoodu (2013) 

Film o tom, co se stane s hollywoodskými herci, když přijde biblická apokalypsa, je poměrně hloupý i mezi komediemi. Celý film spíše na takové lepší dvě hvězdy. Ovšem mini role Micheala Cery, Emmy Watson a hlavně Backstreet Boys to na ty tři hvězdičky vytáhnou.

plakát

Aquarius (2015) (seriál) 

1. řada: Na preciznost první řady True Detective to sice nemá, ale i tak se divím, že tak dobrou a "syrovou" kriminálku z 60. let natočila NBC. Zamrzí pouze to, že jsme se na konci nedozvěděli téměř nic, všechno si zachovalo status quo kvůli cliffhangerům. A to je škoda, chápu, že zápletka s Charliem musí vydržet delší dobu, ale větší část ostatních zápletek se mohla nějak rozčísnout už teď. Jinak parádní soundtrack, důsledně zpracovaná tehdejší doba (solidně vymyšlený fiktivní příběh zakládající se na reálných skutečnostech), sympatičtí herci, fajn scénář. Akce tam moc není, občas někdo někomu maximálně rozbije hubu, ale to vůbec nevadí. 4*. 2. řada: Tak velký úpadek jsem nečekal. Rozkreslení dvou různých časových linek nefunguje, zvlášť když v té druhé začnou v tom času ještě skákat. Ztrácel jsem se a po týdnu s novým dílem jsem vůbec nevěděl, co se stalo kdy. Seriál navíc začal být extrémně nudný. Absolutně vůbec nic zajímavého se tam neděje. No poslední díly už jsem ani nedokoukal, tak moc mě to nebavilo. Ale z přečtení synopsí epizod ani nemám pocit, že by mi něco uteklo. 2*.