Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Poslední recenze (333)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Už jsem šel proti proudu, když jsem psal, že jednička vlastně není až tak dobrá, tak půjdu ještě dál a řeknu, že pětka není tak špatná. Vlastně je i lepší než čtyřka, kterou tak nějak většina lidí po pětce vzala na milost. Pětka udělala tak trochu tlustou čáru za prvními díly - logo filmu je modernizované, Paramount logo na začátku filmu je modernizované (ač zajímavosti píšou, že ne, tak na Disney+ je) a je vidět, že celý ten film je vlastně natočený tak nějak nověji (a po napsání si čtu, že film by točen poprvé digitálně). Ano, je asi trošičku delší, než by musel být, ale postáva Heleny je mnohem lépe napsána a vepsána do děje než Mutt ze čtyřky. Popis aktivního muže, který je tak nějak zapomenutý dobou (zvlášť když on se dívají do minulosti a do země a svět se kouká do budoucnosti a do vesmíru - to byla krásná paralela) a nucen jít do důchodu. Jak Harrison Ford, tak Phoebe Waller-Bridge hrají nejspíš o dekádu mladší postavy (ač to nikde zmíněno není), ale funguje to. Digitální omlazení Indyho a trochu i dalších postav je wow! Ještě jsem asi neviděl tak dobře omlazené postavy a budou se muset podívat, jak to udělali, nebo jestli je technologie už o tolik dál, než před lety. V Irishmanovi už to docela stálo za to, ale na pohybech bylo pořád vidět, že Robertu de Nirovi je prostě už hodně roků. Ale tady? Vůbec. A jsem vlastně rád, že ač jsem byl fanouškem teorie o Chrisovi Prattovi jako budoucím Indym, tak že tuto roli nakonec převzala právě Helena, resp. Phoebe. Celková zápletka taky byla taková trošku přitažená za vlasy, ale musím říct, že méně než čtyřkové divadlo, a ten konec se mi taky velice líbil. Tak snad bude ta šestka (nebo vlastně jednička?) s Phoebe?

plakát

Indiana Jones a Království křišťálové lebky (2008) 

Oproti předchozím dílům, čtyřku jsem viděl krátce po jejím vydání, delší dobu od toho, co jsem ještě jako dítě viděl předchozí epizody. A přišla mi dobrá, dal jsem dokonce 4 hvězdy. Při opětovném zhlédnutí celé série jsem ale musel hodnocení snížit na tři. Tlačení na pilu v podobě uvedení Shia LaBeoufy úplně nezapadalo, ač návrat Marion byl zpracovaný dobře. Hlavní zápletka už ale byla trošku moc přitažená za vlasy, přeskákaly se zas nějaké logické chyby a hlavně... té arkádové fyziky už tu bylo až příliš. Kontroverzní lednicová scéna mi nakonec až tak nevadila. Ale ten skok ze tří vodopádů? A skákání po liánách? Od Indyho bych jednoduše čekal, že se bude držet víc při zemi. I když po tom konci a té zápletce je možné už asi všechno.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Nejproslavenější díl série je skutečně asi ten nejvyváženější, co se série týče. Většinou nemám rád, když se do zajeté série přidá další slavná osoba (např. Samuel L. Jackson ve třetím Die Hardu mi vadil), ale Sean Connery tady krásně zapadnul. Do toho se vrací nacisté, víc vtipu než ve dvojce, ústřední protagonistka je i není záporačkou. Přestože pořád můžeme v Indyho filmech nalézt tucet chyb, vlastně to tady ani nevadí a je to takový folklór těchto filmů.

Poslední hodnocení (2 402)

Meg 2: Příkop (2023)

06.04.2024

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

06.04.2024

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

30.03.2024

Láska, svatba, zas a znova (2020)

24.03.2024

F1: Touha po vítězství - Série 6 (2024) (série) (S06)

15.03.2024

XO, Kitty - Season 1 (2023) (série) (S01)

14.03.2024

Proč jsi mě zabil? (2021)

23.02.2024

Malý Sheldon - Série 1 (2017) (série) (S01)

23.02.2024

The Grand Tour - Dovádění v písku (2024) (epizoda) (S05E03)

19.02.2024

Reklama