Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (60)

plakát

Lidice (2011) 

Lidice mě naprosto nadchly. Každý kdo má k tomuto místu nějaký osobní vztah nutně prožívá film jinak než ostatní. Tak nějak citově. Myslím, že tohle téma bylo natočeno velice důstojně, navzdory kritikám se mi styl, jakým režisér film uchopil, líbil a plně ho respektuji. Je to téma naprosto těžké a rozsáhlé a šlo ho natočit na mnoho způsobů. Každý k němu má nějaké připomínky. Já žádné připomínky nemám. Zasáhl mě, dotkl se mě. Ocenila jsem atmosféru v kině, kde mi během závěrečných titulek nikdo neházel popcorn za krk ani mi nešlapal na nohy, ale bylo jen ticho. Velký dík za to, že tenhle film vznikl.

plakát

Jeho fotr, to je lotr! (2004) 

Je to takovej druh humoru z kterýho je mi nejdřív spíš trapně než si zvyknu, že je to prostě nadsázka. Ale každá z těch postav má své kouzlo a já se celkem dobře bavila. Herecký koncert Barbry, Dustina a Roberta. Bavilo mě to. Hlavně "ferbelizova" metoda výchovy Jacka vnuka. To je pecka.

plakát

Celebrity (1998) 

Velmi vtipná scéna Woodyho a Charlize Theron. Za to dávám čtyři hvězdy.

plakát

Romeo a Julie (1996) 

Rozhodně netradiční. Moulin Rouge jsem naopak nebaštila já, zato tohle ano!

plakát

Farinelli (1994) 

Konečně! Konečně! První hudební film, který jsem dokoukala do konce. Zkoušela jsem kdeco - Moulain Rouge, Fantom Opery, Chicago atd atd. Buď to byl příliš podivný kýč anebo to působilo jako fraška. A to mám tak ráda hudbu i tanec. Tady jsem se konečně dočkala a trefili se mi do noty. Moc hezké!

plakát

Norimberk (2000) (TV film) 

Na začátku mi zkazil dojem románek soudce Jacksona a jeho asistentky. Nechápala jsem, proč zabírá první půlhodinu filmu, když by se měl zabývat něčím významnějším. Jakmile ale proces začal a Baldwin přednesl před tribunálem svojí úvodní řeč, rozsvítili se mi oči a byla jsem naprosto "spokojená" až do poslední minuty. Myslím, že byl vkusně a utenticky zpracovaný, včetně rysů všech obviněných postav.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Zde se opět ukazuje, co dokáže tupá sílá zmagořeného davu. Ty barevný, přiblblý americký rodinky mě natolik mučily, že jsem myslela, že to nevydržím. Všechny hvězdy jsou jen pro Deppa a pro Winonu.

plakát

Coco Chanel (2009) 

Pro mě zajímavé, neboť jsem do teď o Coco Chanel nic nevěděla. A i z toho mála, co o ní ukázali, jsem se dozvěděla dvě zásadní věci a to, odkud Coco pocházela a jaký měla názory. Což mě jednoznačně obohatilo. Prostě byla jiná a bylo jí to jedno. Na druhou stranu měl film určitě navíc a co se týče její práce, mohl jít do větších detailů. Ale zřejmě se rozhodli jít touto cestou ztvárnění a mě to nijak nevadilo.

plakát

Holky z lepší společnosti (2003) 

Je to dost zvláštní, když já jen tak něco nesnesu a obvykle to co je vtipné vůbec nechápu a naopak. Ale asi jsem infantilní, protože na tohle se mi vždycky dobře kouká a nevím, jestli je to tím, že Brittany už tady není, ale ve všech filmech je takovým zvláštním způsobem roztomilá a mimo to mi přišla zajímavá i Dakota. Je to taková oddychovka, když chce člověk vypnout a nad ničím nepřemýšlet a sledovat taky jiné zoufalce než je on sám.

plakát

Nestyda (2008) 

Bavilo mě to a přišlo mi to vtipný! Hodnocení hlavně za Babčákovou a Lišku, neboť mi přišli prostě milý.. A taky za tu slečnu v bordelu, ještě jsem nikdy neviděla nikoho, kdo by se podobně tvářil a předpokládám že ani neuvidím a to mě dost bavilo!