Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (22)

plakát

Muž z Acapulca (1973) 

Moje nejoblíbenější belmondovka, naprosto dokonalá komedie. Od malička jsem tento film "žrala" a "žeru" jej pořád! Doporučuji každému!

plakát

Měsíční svit (1985) (seriál) 

Samotný seriál mi nepřijde až taková bomba, nicméně Willis mi v týhle roli neskutečně sedí a dává seriálu úplně jiný level.

plakát

Titanic (1997) 

ať si říká kdo chce, co chce, ale kult. nevyhledávám katastrofické filmy, nevyhledávám romantické filmy, nebaví mě historické filmy. ale tady to funguje. tady se to povedlo a Cameron je frajer!

plakát

Pro jedno kousnutí (1985) 

na to, že fantasy nemám ráda (a tohle svým způsobem fantasy je), mě film příjemně překvapil. není to kdovíjak hluboký, ale mě to pobavilo. ale co cenim - možná že mladý Carrey ve třiadvaceti letech nevěděl, co v něm skutečně je, a tak se neprojevoval tak, jak ho známe z 95 % filmů, každopádně jeho vážná poloha se mi fakt líbila! sem tam hodil svou typickou carreyovskou grimasu, ale většinu filmu hrál vážně. nemám ráda jeho přehnané "hraní si na idiota". kór když to cpe do většiny filmů. jo, Carrey se mi tu opravdu líbil.

plakát

Tátou proti své vůli (1997) (TV film) 

Brian Austin Green je hodně dobrej herec a jako vyloženě dětskej herec byl dokonce výbornej! typickej případ, když se řekne o někom, že je talent. takže taky celkem nechápu, proč se neuchytil víc. každopádně film je podle mě celkem dobře natočen. "problém" mám v tomhle případě s kategorizováním. ať se na to dívám z jakýhokoli úhlu, za klasický drama bych to neoznačila a celý film na mě působí v podstatě jako takový žánr-nežánr. na druhou stranu je to možná i dobře, protože život sám také není daný žánr. takže jako celek velmi slušný. a za Briana čtvrtou hvězdičku.

plakát

Bota jménem Melichar (1983) 

jeden z mála, ne-li jediný, český dětský film, který skutečně uznávám a miluju až do dospělosti. tady funguje naprosto všechno. skvěle vybraní herci/neherci (především Rauch a Šotola), nechybí skutečný humor (většina Davidových hlášek mě nutí smát se při každé repríze), úžasná pozitivní příjemná atmosféra, a dokonce i závěrečná píseň tandemu Hložek-Kotvald, jejíž výřezy jsou použity i během filmu jako instrumentálka, ač ostatní jejich tvorbu nemusím, mi tam totálně sedí a dává filmu poslední glamour touch.

plakát

Ed Wood (1994) 

celkem "neburtonovská" věc, což ale rozhodně neni na škodu. co se týče Deppa, budu se opakovat - opět v naprosto odlišný poloze.

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) 

musím přiznat, že v takovéto koncentraci mě tato instrumentální hudba celkem silně otravovala a ve filmu rušila. jinak nemám filmu v podstatě co vytknout. vyústění filmu je opravdu neotřelé. dost bylo happy endů, dost bylo potrestaných zločinů. navíc celé s vkusem natočené.

plakát

Plastická chirurgie s. r. o. (2003) (seriál) 

jeden z nejkontroverznějších seriálů současnosti. každopádně i přes veškerý negativní názory, který v tomhle případě plně chápu, obdivuju neskutečnou originalitu a teď z trošku povrchnějšího soudku - libuji si ve stylu. ano, Nip/Tuck má nápad styl a šmrnc. a i když jde o svym způsobem možná trochu zvrácenější věc, nezapomínejme na nadhled, který ze seriálu přímo čiší.

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

klidně si mě všichni ukamenujte :D, ale za touhle trilogií si prostě vždycky budu stát! něco tak vtipnýho a hlavně (!!!) autentickýho se v českym filmovym archivu jen tak nevidí. a nejen českym - klidně půjdu i za hranice. přijde mi, že Slunce, seno... v dnešní době dost lidí srovnává s ubohou pitomostí jménem Kameňák, což je pro mě paralela naprosto nepochopitelná. první díl je výbornej, druhej dokonalej, a co se týče, koukám maximálnim možnym způsobem odsouzenýho, posledního pokračování - na první "italskou" třetinu nedám dopustit, druhá třetina (pro upřesnění - po dobu, kdy se jedná o opravu vesnice) je klasickej "sluncesenovskej" kvalitní průměr, třetí třetina je ubohá zhovadilost. ale ani ona ubohá zhovadilost mi nezmění názor na kompletní trilogii.