Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Rodinný

Oblíbené filmy (9)

Matrix

Matrix (1999)

pro mě rozhodně jedna z nejlepších, ne-li nejlepší, sci-fi! naprosto originální nápad (to, že s podobným námětem přišel před lety jistý spisovatel, pominu :D), dokonalé zpracování, jednička Matrixu mi skutečně přijde perfektní po všech stránkách. škoda jen, že to samé nemohu říci i o jeho pokračování.

Srdcová sedma

Srdcová sedma (1998)

další z poměrně málo doceněných snímků. ve Sliding Doors se snoubí vše, co se v psychologickém romantickém zároveň však odlehčeném a nenásilném drama snoubit má. výborně vystavěný příběh s úžasnou Gwyneth Paltrow a naprosto neotřelým námětem. paralelní příběhy hlavní hrdinky musí vtáhnout do děje i zatvrzelého odpůrce romantické komedie.

Smrt jí sluší

Smrt jí sluší (1992)

přiznávám se, že tento film je jeden z mých nejoblíbenějších vůbec, a to i přes můj hluboký odpor k fantasy jakéhokoli druhu. nebudu skrývat ani slabost pro Meryl Streep a Bruce Willise, nicméně, jsem pevně přesvědčena, že takhle výbornou komedii bych opěvovala i při absenci právě těchto dvou herců. ještě jednou bych totiž ráda zdůraznila slovo "komedie", jelikož vzhledem k tomu, že velká část filmů je nazývaná za komedii, aniž by na ní bylo cokoli komické, u Death Becomes Her se "řežu" smíchy od začátku do konce. :)

Astronautova žena

Astronautova žena (1999)

výborné, perfektní! dnes už poměrně stará věc a mě nezbývá nic jinýho, než se stydět za to, že mě tenhle film doteď míjel obloukem. nenápadná, nenásilná, decentní, napínavá perfektně udělaná sci-fi, která navenek působí jako psychologický thriller, což je pro mě vražedná kombinace v tom nejpozitivnějším slova smyslu. navíc jedno obrovské plus pro Charlize Theron a Johnnyho Deppa, kteří zaručeně v tomto případě dostanou nejen milovníka sci-fi. nápadité, s vkusem! rozhodně jeden z neprávem nedoceněných snímků. překvapilo mě, že má tento snímek více verzí závěru, osobně preferuji alternativní "vkusnější" verzi oproti té oficiální. mínus bych dala za český dabing, a to konkrétně za dabérku Theron.

Muž z Acapulca

Muž z Acapulca (1973)

Moje nejoblíbenější belmondovka, naprosto dokonalá komedie. Od malička jsem tento film "žrala" a "žeru" jej pořád! Doporučuji každému!

Titanic

Titanic (1997)

ať si říká kdo chce, co chce, ale kult. nevyhledávám katastrofické filmy, nevyhledávám romantické filmy, nebaví mě historické filmy. ale tady to funguje. tady se to povedlo a Cameron je frajer!

Hlava nad vodou

Hlava nad vodou (1996)

nevím proč mám pocit, že propaguji především nedoceněný filmy :D, ale Hlava nad vodou mi taková přijde. nedoceněná a hodně dobrá. když jsem film shlédla před lety, když jsem byla mladší, zdálo se mi, že jde o typickou komedii. po letech jsem se podívala znovu a paradoxně mi to přišlo o několik příček brutálnější a drastičtější :D. každopádně je to opravdu unikátní propojení napínavého akčnějšího thrilleru a komedie. moc často se nevidí, aby takovéto míchání žánrů vyšlo dobře, ale u Hlavy nad vodou se to opravdu povedlo. a možná i to dává filmu tu pátou hvězdičku :).