Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Gravitace (2013) 

Na tenhle film se těším už od doby, co se objevily první zmínky o jeho vzniku. Vím, že bych se neměl dopředu tolik těšit, abych nebyl posléze zklamaný, ale teď po opuštění IMAXu vím, že mé natěšení bylo zcela oprávněné. Celou dobu jsem byl naplej jak kšandy. Když Sandra byla bez dechu, já byl taky. Když brečela, tak já taky. Tenhle masterpiece vážně dokáže vtáhnout člověka do děje..to samozřejmě umocňovalo skvělé 3D, ze kterého se mi nejednou zatočila hlava! Sandra předvedla oscarový výkon! Stejně se tak klaním skvělému Caurónovi a mistrům vizuálních efektů!

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Příjemná komedie o „rodince“ která si vyjede na výlet. Někdo jede k moři, někdo na hory…no a někdo si zajede do Mexika pro trávu. Díky vysokému hodnocení jsem měl velké očekávání. Po letošních Drsňačkách jsem si říkal, že tohle musí být teda pecka, když jsou procenta tak vysoko. No a nakonec to pro mě opět skončilo u průměrné komedie…zasmál jsem se, to zase jo, ale pořád tomu něco chybělo. I když je pravda, že na konci, když mezi nepovedenými scénami byla ta, kde zazněla písnička z přátel…uvažoval jsem i o 4*.

plakát

Zrození šampióna (2009) 

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec. No a co, že je to prototyp americkýho snu, no a co, že je to jak pohádka o popelce, kde se místo toho z chudého kluka stane nakonec slavný americký fotbalista. Anne Tuohy měla velké srdce, že si Mikea vzala k sobě…samozřejmě měla taky asi pěkný balík peněz, aby si to mohla dovolit. Ale i přes to, kolik lidí by to udělalo? Tenhle film má pro mě v sobě neskutečný kouzlo a emoce. Jsou tam scény, který se mi navždycky vrejou do paměti…především ta s postelí a pak ta, kdy Anne jede hledat Mikea do Hurt Village. Sandra Bullock předvedla úžasný výkon, za který by se ani Meryl Streep nemusela stydět. Jsem rád, že si za to odnesla Oscara a ukázala, že není dobré ji podceňovat. Vedle ní byla skvěle ztvárněna postava malého Seana Juniora, ten kluk byl vážně cool. Plnej počet!

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Nebýt Emmy Watson, tak na to do kina rozhodně nejdu…jaké pro mě bylo nakonec zklamání, že v tom filmu o ní skoro nic moc pořádně nebylo. Děj byl celkem nudný, v podstatě nic co by nebylo v traileru. Vykrást barák, párty, vykrást barák, párty…Ale pokud se člověk chystá na párty a chce se předtím někde načnout, tak se k tomu tenhle film skvěle hodí.

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Velice zvláštní film. Jen pořád nevím, jestli v pozitivním nebo negativním smyslu.

plakát

Star Trek (2009) 

Seriál jsem nikdy neviděl, a tak jsem neměl chuť koukat ani na film. Vzhledem k tomu, že se ale v kinech objevilo pokračování, které vypadalo dle ukázek dost slibně, tak jsem se přeci jen podíval a dobře jsem udělal. Star Trek je super film, tudíž jsem se skvěle jsem bavil! (Jen ten hlavní hrdina mě štval, namachrovaný týpek, který si tu nakládačku na začátku zasloužil). Už abych viděl pokračování.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Když jsem to viděl v kině poprvé, odcházel jsem z něj se smíšenými pocity, neboť díky rozkouskovaným příběhům jsem z toho nic moc neměl a unikaly mi všechny ty drobné souvislosti. Až mi následně kamarádka začala vysvětlovat, čeho všeho jsem si ve snímku nevšiml, začal jsem propadat kouzlu tohoto filmu. Po druhém zhlédnutí jsem už věděl, že tento film se opravdu povedl. Úžasná výprava, úžasní herci…opravdu nechápu, jak je mohl někdo tak namaskovat. Zcela jsem propadl sdělení filmu, tedy tomu, co není ani tak vidět, jakož spíš cítit.

plakát

Proti větru (2011) 

Zpočátku jsem si říkal, že půjde o takový průměrný film, odpovídající i nižšímu hodnocení. Jak se ale ukázalo, tak jsem se naštěstí spletl. Možná to bylo i tím, že já naopak očekával i na začátku ty „emoce“, těch se mi však naštěstí na konci dostalo a musím souhlasit s ostatními, že takhle to bylo mnohem lepší. Pěkné, smutné, ale přeci jen pěkné…především to, že na svou manželku jen tak nezapomněl. Ale kdo by mohl zapomenout na Audrey, že…

plakát

Nevědomí (2013) 

Konečně jsem si mohl po shlédnutí v kině říct.. “Jo, jsem fakt rád, že tenhle film jsem viděl v kině“. Přestože první půlka byla pouze taková rozkoukávací, v podstatě tam nebyla žádná akce apod., tak to vůbec nevadilo. Ba naopak. Druhá polovina už v sobě nesla to, co se od takového filmu dalo čekat a přitom to vůbec nepřeháněla, jak je u podobných filmů zvykem. Nevím jak ostatní, ale mě rozhodně u tohoto filmu nepřišlo, že by byl předvídatelný a pro mě byl zvrat ve filmu docela překvapením. Závěr byl taky fajn, jen to mohlo skončit o chviličku dřív a vymazat tím tak tu poslední scénu. Ale nevadí, i tak to byl jeden z nejlepších filmů tohoto žánru, který jsem v poslední době viděl.

plakát

La cara oculta (2011) 

Asi se budu muset na španělské filmy dívat častěji, protože jestli mají více filmů, jako je tento, tak to musím vidět! První polovina filmu je sice taková romantická, přesto se i v ní najde pár strašidelných scén. Nevím proč, ale strašně špatně mi dělalo, když se Fabiana nahýbala k umyvadlu. Asi jsem čekal, že na ni něco vybafne, či co. Nicméně druhá polovina už měla grády. Nebýt toho, že jsem dopředu viděl trailer, tak bych byl pořádně překvapen. Moc se mi líbilo, jak byla zahrána Bella. Strašně jsem jí věřil veškeré její emoce, především to její zoufalství. Skvělý film, který musím rozhodně ještě někdy vidět.

Ovládací panel
5 bodů