Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Nekonečný příběh (1984) 

Tenhle film můžu vidět kolikrát chci a stejně na mě vždycky hluboce zapůsobí. Mnoho skrytých významů jak pro dospělého, tak pro dětského diváka. Jeden z nejlepších německých filmů, který sem kdy viděl. Je to prostě moje srdcovka!

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Nečekejte epické americké momenty a prohlášení, že Logan zachrání svět. Je to prostě dramatický film plný krve, ale ta neurazí. Většina věcí je zatajena a tak to mám rád. Poslední Wolverine rozhodně nezklamal. Nejlepší X-menovský film.

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Něco neuvěřitelného co vytvořil Peter Jackson musí oslovit snad téměř každého diváka. Hudba je tak výborná, až mrazí v zádech, za což musím před Howardem smeknout. Jeden z nejlepších soundtracků, co jsem kdy slyšel. Film, který se nikdy "neokouká".

plakát

Sedm statečných (2016) 

Nic nezklamalo, ale ani to nebyl nějakej trhák. Prostě taková průměrná klasika.

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Velké překvapení. Film rozhodně nezklamal. Akce, postavy, prostředí jsou výborně zpracované. Rozhodně se těšim na prodlouženou verzi. PS: Nejlepší část z filmu je Murloc

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Podobná zápletka a tak nějak je tam cejtit ta nostalgie (když Poe ničí velkou vesmírnou stanici jako Luke Hvězdu Smrti), ale pořád to baví. Je to zábavné, má to akci a herci rozhodně vědí jak hrát. Pěkný režisérský počin. Podle mě zasloužené tři hvězdičky.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Ach Petere, co si to provedl. Mám pocit, že by se tento poslední díl dal natočit úplně jinak. Kde jsou ty epické bitvy, které chce divák vidět. Proč Legolas přehnaně skáče po kamenech a věžích jako Spiderman a proč sakra mají rybáři řezat skřety vycvičené k boji jako by to bylo řezání hlav rybám. Tři hvězdičky nechávám kvůli respektu k Peterově tvorbě a kvůli skvělým záběrům a scénám z Dol Guldur (ikdyž jich bylo málo). Bitva na začátek pěkně rozjetá, ale potom se začíná měnit v něco, co už je spíše předvádění Legolase a ukázka, že hrstka rybářů dokáže seřezat nespočet skřetů. Třeba až uvidim prodlouženou verzi, tak možná trochu změním názor, ale pochybuji.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Ach jo. Po slibném začátku katastrofální konec. Zklamání!

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Víc akce, víc Legolase, větší spád. Tak nějak by se to dalo popsat. Bohužel mě mrzí, že děj se trochu odklání od knižní předlohy, ale díky dobrodružnému putování Gandalfa zůstává pět hvězdiček. (Výborné grafické zpracování Šmaka)

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Neuvěřitelné. Hodiny cestování za premiérou do IMAXU se opravdu vyplatily. Trošku zdlouhavý začátek přešel až ve fantastické dobrodružství, které od Petera známa už z Pána prstenů. Skvělá práce kamer, úžasný soundtrack Howarda a úchvatné herecké výkony Martina Freemana, Iana McKellena a Richarda Armitage byly opradu neuvěřitelné. Jediné co mi trochu vadilo bylo, že postavy všech trpaslíků úplně nevynikly, ale to v knížce také ne. Myslím, že další díly budou ještě lepší.