Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Kleopatra (1963) 

Na tom jsem byl v kině, na 70mm verzi... nevím, jakou šťastnou náhodou byl tehdy krátce v distribuci... mohlo to být tak 1988? Ohromující film.

plakát

Potomci lidí (2006) 

S odstupem času mi čím dál víc vadí hrozně polopatické návody, co si mají diváci myslet. Například že si nemáme myslet, že mesiáš bude běloch. Nebo že totalita je špatná, protože je špatná. Nebo že kdo je špinavý, ten také smrdí. A že život je posvátný. A že za svobodu se musí bojovat. A že kdo nevezme osud do rukou, žádný mít nebude. Fráze, klišé. Špinavý look zážitek neudělá.

plakát

Frekvence (2000) 

Frekvence mě velmi příjemně překvapila tím, jak paradoxně netlačila na pilu (většinou, slabé momenty typu "vtipná SPZka" mají tu slabinu, že je zabije čas). Navíc pro Quaida mám už delší dobu slabost, a je mi líto, že stejně jako třeba M. Keaton nebyl nikdy pořádně hvězdou. Docela zajímavě fungovala celá ta směs kriminálního pátrání a sci-fi paradoxu a "rodinných hodnot". Nevěřil bych :)

plakát

Krtek a televizor (1970) 

Jak já tomu krtkovi vždycky držel palce... Od tohoto raného zážitku si moc nevážím zahrádkářů :)

plakát

Na vlásku (2010) 

Hollywoodský cukr sice kape horem dolem, ale příjemné je, že zároveň nechybí říz a vtip a spád a švih. Disneyovsky pomatené hudební vložky tentokrát nelezou na nervy. A dojem je jak u klasických kousků: pohlazení.

plakát

Skyfall (2012) 

Restart Bondovy série s Craigem se velkým obloukem vrací k jádru celého fenoménu. Kousky z poslední doby před ním byly sice vtipné, ale krom sebeironie už byly hodně za hranou žití z podstaty (Die Another Day). Konečně je tu Q, Moneypenny, dokonce i kožený M... a charismatický padouch. Mise splněna.