Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 136)

plakát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Lidstvo si zabralo svět pro sebe. Jak jednoduše a trefně řečeno v jedné větě. Neskutečný přesah a precizní výprava, jako je panu Attenboroughovi už přes 50 let vlastní.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Tady nepotřebujete na začátku každé epizody "V minulých dílech jste viděli", protože to celé prostě zhltnete najednou. První díl je trošku roztahaný, příliš se tam neděje a nebuduje tak atmosféru a nepřipravuje vás na to, co se bude dít dále. Od druhého dílu již vše šlape, jak má a děj, drama i atmosféra postupně nabírají na tempu. Černobylskou elektrárnu (od sarkofágu jsem byl pár desítek metrů), bezprostřední okolí i Pripjať jsem měl tu možnost navštívit, o to více dokáži tento film ocenit.

plakát

The Biggest Little Farm (2018) 

Opravdu nádherný dokument o jednom malém snu, který vyrostl v něco obrovského. Spousta emocí a příběh, který vážně zvládne napsat pouze sám život. Johnovi a Molly moc fandím. Určitě si po filmu prohlédněte více například na https://www.apricotlanefarms.com.

plakát

Atypický (2017) (seriál) 

Opravdu úžasný seriál, který si mne získal hned od prvního dílu. Mezi první a druhou sérií jsem měl celkem dlouhou odmlku, nicméně obě série jsem vždy shodně sloupnul jako malinu za jedno odpoledne. Perfektně a humorně nasvětlená problematika světa těch, kteří to v životě nemají zrovna jednoduché.

plakát

Teorie velkého třesku - Stockholmský syndrom (2019) (epizoda) 

Evidentně nejsem jediný, kdo standardně nekomentuje jednotlivé díly, ale tentokrát udělal výjimku. Taktéž určitě nejsem jediný, kdo nebyl zcela nadšený z posledních cca 2-3 sérií, které se již dost vlekly a pokulhávaly. TBBT si mě našla relativně později, než ostatní, nicméně od své první minuty si mě získala. Zažil jsem s nimi skvělé hodiny zábavy a u žádného jiného seriálu jsem se tak netěšil na další díly jako zde. Co říci závěrem. Zcela otevřeně a upřímně? Po dokoukání posledního dílu - který byl mimochodem perfektní a se vším všudy (takto se dělají závěry, pánové od GOT) - mě bylo opravdu upřímně smutno, jakmile jsem si uvědomil, že to všechno doopravdy končí. Přeci jenom, nemluvíme tu o pár dílech. Pro mě to bylo téměř 5 let. Taktéž se tedy na dálku, symbolicky a elektronicky loučím s touto bandou a děkuju jim za zpříjemnění mých večerů.

plakát

Mutafukaz (2017) 

Animace strop, u Willyho hlodů jsem padal smíchy. Super soundtrack (synth s dubstepem), nemůžu se ubránit ani throwbackům z GTA (barvy gangů a obecně zasazení do hoodu). Za mě hodně příjemné překvapení a god damn, aktuálně top animák tohohle roku (a první 5* animák za dobrý tři roky).

plakát

Slídil (2014) 

Naprosto brilantně napsaný příběh včetně hlavní postavy, kterou neméně bravurně zahrál Jake Gyllenhaal. Nemůžete z něj/z příběhu ani na chvíli spustit oči. Vše klape tak, jak má. Uff, začátek roku 2019 mi servíruje jeden kousek za druhým. PS: Toto se mi ukazuje před vložením mého komentáře "Komentáře uživatelů k filmu (911)" - hezká náhoda.

plakát

Šíleně bohatí Asiati (2018) 

Velice příjemné překvapení na začátek roku 2019. Takovéto romanťárny já můžu. Sympatičtí herci (včetně hereckých výkonů), dostatečná a přiměřená kombinace romantiky, zábavy i dojemných scén. Awkwafina je zde super, žeru jí! :D Plus jsem nejspíše zjistil, že mám "menší crush" na asijské slečny :D

plakát

Stranger Things - Season 1 (2016) (série) 

Nemám, co dodat! První sérii jsem zhlédl za jedno odpoledne, to mluví za vše!!

plakát

Pátrání (2018) 

WOW! A máme tu dalšího z adeptů na můj top film letošního roku. Obrovské překvapení a jeden z nejmrazivějších thrillerů, co jsem za poslední dobu viděl. Musím říci, že mě mrazí ještě do teď a u dvou scén jsem měl skleněný oči - ne, že by to bylo dojemný, ale proto, jak to bylo intenzivní a úplně mě ten daný moment vtáhl. PS: Kdo tu spoiluje, měl by jít na pranýř! Momenty překvapení jsou tím, co tento film dělá jedinečným a já každému z diváků vřele doporučuji jít na tento film s naprosto čistou hlavou a bez jakýchkoliv informací/obsahu. Pak zaručuji, že Vás film překvapí stejně, jako mě.