Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (1 136)

plakát

Hra na hraně (2013) 

Povedený filmek plný pokeru, kasína a gamblu, ale z té druhé stránky, kterou hráč obvykle nevidí. Nice hand Justine!

plakát

Přehlídka děsu (2011) 

VELKÉ PŘEKVAPENÍ! A to především proto, že nejsem fanouškem ani hororů a ani starších filmů - v podstatě jsou to dva žánry které nevyhledávám vůbec, případně jen zřídkakdy - a právě tyto dva žánry jsou hlavní náplní tohoto filmu. Popravdě jsem čekal, že Chilleramu jen tak "projedu šipkami" a mávnu nad ní rukou, že mě vůbec nezaujme. Očekávání z tohoto filmu byla na bodu mrazu a možná právě proto jsem po zhlédnutí tohohle úletu tak nadšen. Ano, úlet je to pravé slovo pro tento snímek. Ale úlet v tom správném slova smyslu. Ne úlet jako třeba tato korejská p*čovina. Nehledě na ty kozatý dámský role. Navíc pan K. je perfektní uvaděč! Jinak co se týče minifilmů, tak Ukousnutý péro - 3*, Wadzilla - 4*, Medvědodlak - 1*, Paní Frankensteinová - TOP část, jasných 5*, Deathication - Odpad!, ten poslední snímek mě teda pěkně NASRAL - a to doslova (dozvíte se proč). Normálně za tři, ale za povedený úlet a nevšední zpestření mého filmového vkusu ještě jednu přidám.

plakát

Kouzelný Balt (2009) 

Kdybych před zhlédnutím tohoto dokumentu někde slyšel slovní spojení "pouštní duny v Polsku", asi bych si ťukal na čelo. Jsem opravdu velmi překvapen, jak rozmanitá je flora a fauna v oblastech kolem Baltského moře. Dokument je plný moc pěkných záběrů seznamujících nás s tamním životem.

plakát

Říše dinosaurů (2009) 

Celkem zajímavý dokument o objevování dinosauřích fosílií v poušti Gobi. Líbí se mi ta praktická část, kde expedice bádá po poušti, nachází kostry a snaží se je ošetřit a vykopat. Naopak neskutečně mě iritují ty otravné CGI efekty, které přivádí dinosaury k životu. Vůbec se to tam nehodí, není to ani nějak kvalitně zpracováno a ten Tarbosaurus mluvící v první osobě je teda i na mě moc.

plakát

Zachraňte pana Bankse (2013) 

Příjemné nečekané překvapení. Z tohoto snímku jsem naprosto ohromen! Stejně jako z úžasného hereckého výkonu Emmy Thompson. Vedlejší linie příběhu (nebudu prozrazovat detaily) mi ze začátku celkem vadila a přišla zbytečná, ale na konci do sebe vše zapadlo.

plakát

Idiot na cestách (2010) (seriál) 

Další parádní nevšední Tv-show! Ve zkratce bych to popsal jako "Cestománie trošku jinak". A tím "trošku" myslím, že je to mnohonásobně vtipnější a odvážnější. Především díky perfektnímu Karlu Pilkingtonovi a jeho neskutečným hláškám. Ale není divu, někdy na něj Ricky a Stephen vymyslí opravdu slušné podpásovky. Každopádně asi nejzábavnější pořad o cestování, který jsem zatím viděl - a nemyslete si, že když to je ulítlé a vtipné, že to ztrácí vzdělávací hodnotu. Zaryté cestovatele jistě potěší, že Karl opravdu navštíví mnoho zajímavých míst a procestuje nesčetně mnoho různorodých krajin. Cestování tu opravdu nejde do pozadí, spíše se krásně prolíná se zábavnými vložkami. Edit: Po druhé sérii přidávám pátou hvězdu. Jen málo seriálů/filmů mě dokáže rozesmát tak, jako Karl! :D

plakát

Tatínek (2004) 

Nejenom, že se dozvíme bližší informace o životě a tvorbě Zdeňka Svěráka, což už by samo stačilo na perfektní životopisný dokument, ale ještě k tomu v balení dostaneme krásné připomínky na filmy kde pan Svěrák hrál, případně které režíroval + si poslechneme krásné písničky, které poskládal společně s panem Uhlířem. A právě proto ta poslední pátá hvězda.

plakát

Sportovní spoty (2010) (pořad) 

Jedny z mála reklam, na který se alespoň dá koukat a občas vás i pobaví. Ale je fakt paradox a padlý na hlavu, aby v televizi už tak přecpaný reklamami byl ještě zvlášť pořad plný reklam, navíc přerušovaný komerční reklamou. To mi hlava nebere.

plakát

Mrtví a neklidní (2013) 

"Staré filmové pravidlo" se opět potvrdilo. Nečekejte od filmu nic a on se vám za to odvděčí náramným překvapením. Určitě nebudu jediný, kdo bude tento snímek nadhodnocovat. Normálně bych asi zůstal u třech hvězd, ale zde prostě ještě jednu za osobní dojem musím dodat a důvodem je jednak přesvědčivý Nicholas Hoult, u kterého se mi líbilo především jeho druhé já, které k němu promlouvalo, a druhak perfektní soundtrack (Pretty Woman při dělání makeupu nemá chybu).

plakát

Escape from Tomorrow (2013) 

Zaujal mě především nápaditý plakát, proto jsem se k filmu odhodlal. Byla to však velká chyba. Nejen, že je film celý černobílý, což se dá považovat za originalitu, ale mě to přijde krajně otravné, rušivé a nudné. A především se to nedá ani považovat za horor, to mě štve nejvíc. Pokud už film má nálepku drama a horor, tak by to mělo být dramatické nebo byste se u toho měli bát. Odpad tomu dávat nechci a ani nebudu, přeci jenom respekt Moorovi, že tohle natočil zcela nelegálně - je to hodně znát i na kameře - to jediné se mi líbí.