Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (50)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jeden z těch šťastných případů, kdy se pokračování podařilo dorovnat kvalitě jedničky. Opět super herci a pár luxusních scén. Mluvit ale o nejepičtějším filmu za poslední desetiletí, apod., je nonsens. A ne, pořádné burácení a z vás druhého Pána prstenů neudělá. Ale na dnešní poměry určitě vysoce nadstandardní blockbuster.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Po 4 letech opět v kině a hned na tzv. nejpeckovitější komiksovku nevím jaké fáze s luxusním hodnocením 88 %. Papírově prostě pecka! Nevím, jestli se za ty 4 roky něco strašně moc změnilo, ale jestli tohle je to nejlepší, co Marvel vypotil za poslední roky, tak je pro něj hodně smutná vizitka. Desítky pokusů o trapný humor, u kterého se prakticky nikdo v sále nezasmál, rádoby osudové momenty, které stejně skončí po marvelovsku, pro mě stále nesehrané postavy a jako bonus pár opravdu nechutných scén. Naštěstí to tahají nad hladinu slušné triky, tlačení na city u zvířátek, už notoricky velebená jednozáběrovka a slušná muzika, ale to je pro mě krapet málo. Pro mě zkrátka čistokrevný průměr, na který se pravděpodobně už nikdy nepodívám. Ale to hodnocení stejně pořád nepobírám :-)

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Důstojný zakončení téhle seriálové kapitoly. Šlo to trochu jinou cestou než jsem čekal, což bylo asi i dobře. Kdybych si zopakoval před projekcí některé dřívější filmy, tak bych si určitě některé pasáže Endgame užil určitě mnohem víc. Z předchozích filmů si pamatuju fakt jenom minimum a to jsem je viděl skoro všechny, žádný ale dvakrát.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Byl jsem na podiu s rockovou legendou ve filmu, který se legendou stane.

plakát

Predátor: Evoluce (2018) 

Žádná hitparáda. V podstatě jedna velká akce, která ale není nijak extra nápaditá a po nějaké době začne spíše nudit. Nadbytek krve a fuckování vyznívá docela nuceně a streojeně. Pokusů o humor je spousta, ale bohužel málokdy se trefí. Velmi často jdou hlášky mimo, což platí hlavně o hlavním představiteli, který má být rádobycool drsňák. Paradoxně mě nejvíc bavily hlášky mezi bláznivými vojáky, možná to celé mělo být tlačeno víc do komedie.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Parádní blockbuster chytře kombinující humor, akci a emoce. Marvel zužitkovává roky příprav a má našlápnuto k velkolepému zakončení jedné ságy.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Naspeedovaná akční podívaná pro videoherní generaci. Spielberg na stará kolena ukazuje, že stále umí natočit trikovou show, co má hlavu a patu a člověk se při ní nestihne nudit. Ve filmu je řada nelogičností, ale ty jdou počítám na vrub spíše knížky a u tohoto žánru je nemá příliš cenu řešit. Bohužel často nevychází pokusy o humor a zbytek členů klanu vychází víceméně do ztracena. Nebyl jsem geekovsky natěšený, tudíž mě ani příliš nezklamal menší počet popkulturních odkazů.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Thorovi výlet do vesmíru prospěl. Konečně se pořádně odvázal a vsadil na citelně komediálnější notu, což se mu povedlo lépe než příbuzným Strážcům galaxie. Herci si role vyloženě užívají a i díky nim se dají odpustit slabší pasáže. Za mě povedenější díl seriálu Marvel.

plakát

Wind River (2017) 

Excelentní kriminálka s parádní atomosférou. Rennerovo zatím nejlepší výkon.

plakát

Dunkerk (2017) 

Mám rád druhou světovou, tak jsem se těšil jak malej. Viděl jsem všechny filmu o tomto tématu, tak mám možnost srovnání. Technicky opět bezchybné, zde Nolan zklamat neumí. Atmosféra na pláži je jak má být. Bohužel mě to nechytlo tolik, jak jsem si přál a řada věcí mě vytrhávala z pozornosti. Snaha o realičnost se přestává vyplácet, když máte navodit atmosféru evakuace 400 tis. vojáků a vidíte na pláži maximálně 2 prapory. Vím, že hlavní evakuace probíhala přímo z města, ale nikde to není řečeno a člověk nezíská dojem, že se dívá pouze na dílčí úsek celé operace. Evakuaci šéfuje (?) admirál s velitelským stanovištěm na mole bez vysílačky a jakéhokoli štábu. Zřejmě mu k řízení operace stačí jenom dalekohled. Obranný perimetr je dle úvodní scény asi 100 m od pláže. Stíhačky mají i s nepřesnou muškou munici na X sestřelů. Sestřelovat Štuky lze i jako větroň. Tyto věci mi celkový dojem kazily, nemohu si pomoci. Absence příběhu mě tolik netrápila, již staré válečné filmy byly často také pouze fragmenty událostí různých postav. U nich jsem však dostal také něco, do Dunkirku chybí, duši.