Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Afropolis (2013) (TV film) 

Zapomenutá černá síla v srdci Evropy. O tom je Afropolis, krásné rytmy krásných černochů již mnoho let máme v Praze. Je to hudba a pohyb ze starého kontinentu, která k nám přišla. Dovíte se více o tomto fenoménu, poznáte více protagonisty, uslyšíte krásné africké rytmy a tance. Rozhodně doporučuji.

plakát

Na sever od slunce (2012) 

Surfy, moře, příroda a moře odpadků. Dva nadšení norští borci se rozhodnou strávit několik měsíců na Severu své země a užít si nezávazný surfing, pobyt na čerstvém vzduchu a v nedotčené přírodě. Oprava. Až na jednu věc je vše nedotčené. Je to pobřeží plné odpadků. Po každém přílivu něco doplave. Borci to dávají. Kromě surfingu přišli také sbírat odpadky. Pěkný odvaz, asi tak 4 tuny odpadků a hodně surfu a bydlení a stavění srubu. Na to, že borci jsou sami na pobřeží a sami natáčí, tak kamera taky opravdu dobrá.

plakát

Gravitace (2013) 

Struhující Story z okraje vesmíru. Nečekejte krev, sex a alkohol. Nic z toho totiž ve vesmíru a ani ve filmu není. Jste na okraji toho všeho. Je zde jen ticho, Vy, Sandra a jinak už nic. To je na tom krásné. Dojde k nehodě, kde jste se Sandrou ponecháni napospas sami sobě a snažíte se přežít a dostat se zpátky do lůna matky Země, zpět z nepřátelského netečného vesmíru, nicoty, která neodpouští. Hrdinná Sandra, záchrana a spousta akce, to je to co Vás čeká. A spousta drobných linek, postranních témat. Enjoy!

plakát

Takin' Over the Asylum (1994) (seriál) 

Podnětný příběh přestárlého DJ, který dostane vyhazov. Zde to ale nekončí. Dostane nabídku pracovat v léčebně duševně nemocných jako DJ v rádiu v léčebně, kde se postupně vypracuje. Jak profesně, tak osobnostně zde postupně roste a skrze pomoc ostatním, divák i DJ postupně proplouvají všemi zákrutami psychických onemocnění a všemi možnými vztahy, ve větší míře pěknými, které může člověk s těmito lidmi navázat. Zpracování se podobá spíše béčkovému filmu až sitkomu, ale strhující příběhy nedovolí člověku poznat, že jde o tak staré dílo.

plakát

Dívka ze skříně (2012) 

Krásný příběh o lásce, životě a přátelství. Mladý programátor žije se svým postiženým bratrem, o kterého se stará. Ve svém životě má tři věci. Dívky, práci a svého bratra. Láska a zároveň tragika jeho osudu je dojímavá až hrdinná. Jak se vypořádává se všemi strastmi, pro všechno se nadchne a žije tím málem, co má. Doporučuji hlavně všem třicátníkům. Dobrá kamera, velmi dobře zpracované fantaskní motivy mentálně postiženého bratra. A v neposlední řadě krásné zpracované téma mentálního postižení, vůbec ne vulgárně a divák se poučí.