Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (58)

plakát

Hledání Vivian Maier (2013) 

Zajímavý příběh ještě zajímavější chůvy/fotografky, která nafotila extrémně úžasnou práci. Škoda, že dokument nešel víc do detailu a vždy utekl od tématu, když mezi některými pamětníky docházelo k neshodě a zvláště pak, když se začalo mluvit i o její "temnější" stránce. To přeci nevadí, že bere děti na jatka, hlavně že dělá skvělé fotografie.

plakát

Hodný syn (2011) 

Film se zajímavým tématem, ale dost špatně uchopeným. Syn, který je matce spíše partnerem, než ochráncem, jak tvrdil režisér. Rozhodně jsem nepochopil, jak matka může nechat svého syna zajít tak daleko, aniž by cokoliv udělala a pak ho naprosto podtrhne a o druhého syna se ani vůbec nestará. Jediným přínosem byl herecký výkon hlavní hrdinky.

plakát

Jmenuji se Ki (2011) 

Tohle, že byl slabý odvar předlohy, která v reálu žije? To si teda fakt nedovedu představit. Zajímavý příběh na téma, o kterém se moc nemluví - mladá žena, která je "vězněm" svého dítěte a chce si užívat života plnými doušky. Zajímalo by mě jen, zda hlavní hrdinka je opravdu Polka, nebo má i příbuzenství z Ukrajiny, svým zevnějškem mezi ostatními velmi vynikala.

plakát

Joanna (2013) 

Zprvu se dokument zdá být jen o jedné obyčejné ženě a její rodině. S uplývajícími minutami ale nakonec její srdceryvný příběh dostane každého, především pak každého rodiče. A ačkoliv je Joanna jen jedna z mnoha a její příběh není ojedinělý, je přeci jen svým způsobem jiná a výjimečná, jako každý.

plakát

Klidný život (2011) 

Film, ve kterém jako by všichni pořád něco řešili, ale v podstatě nic neřeší a ani nevyřeší. Při filmu si vzpomenete akorát na Fritzla a čekáte, co z toho nakonec vyleze a ono ani nic nevyleze. Všichni jen zmateně pobíhají kolem, snaží se zjistit co ostatní a ostatní dělají to samé.

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Pro mě naprosto plochý film bez jakéhokoliv překvapení. Připadá mi to jen jako řemeslně solidní práce, ale jen jako jedna z mnoha, která sice neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Prostřihy s válečnými loděmi, tanky a letadly, které mají divákovi připomínat, že je válka mi přišly zbytečné a jen protahující už tak zbytečně dlouhý děj. Alan Turing je hrdina a zaslouží si film, ale zpracování by mělo být jiné, hlubší, ne jen tuctový americký trhák, nepochybuji ovšem, že Akademii se to bude líbit.

plakát

Konec ticha (2011) 

Hooodně dlouho jsem se rozhodoval mezi tímto hodnocením a odpad! Takhle to dopadne, když si scénář píše sám režisér - film nepochopí nikdo jiný kromě něj. Vztahy mezi hlavními hrdiny mi zůstaly utajeny i po vysvětlení režisérem během diskuze. Sama překladatelka se ztratila, tak to raději ani nepřekládala. Co dodat... Jen pěkná krajina je asi výhodou tohoto filmu, jinak nic.

plakát

Kovy řeší dějiny (2020) (TV film) odpad!

Kovy se prošel po ČR a zjistil, že studenty nebaví dějepis a bojí se mluvit s učiteli. Proto se obrací na ministra. Mohl by se třeba nejdřív zamyslet, co jsou to moderní dějiny a jak jsou obsáhlé, ale nad tím se nezamyslí nikdo. Jak takové nedostudované jelito dělající videa jako Pošťák Prd může řešit dějiny?

plakát

Král Šumavy: Fantom temného kraje - Hranice (2022) (epizoda) 

Než Král Šumavy, tak by se to mělo jmenovat spíš Kur** na hranici. Nevím, co je horší...nesmyslný děj, šílené dialogy, co jsou úplně mimo, mizerný výplod kostymérky nebo Mucha s pornoknírem?