Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 106)

plakát

Když draka bolí hlava (2018) odpad!

To katastrofální hodnocení vychází hlavně z toho, že jsme zmlsaní krásnými klasickými pohádkami a tato se skutečně nepovedla. Myšlenka dvou království, kde v jednom se mluví česky a v druhém slovensky byla znehodnocena především příšernou slovenčinou Karla Gotta. Dvouhlavý dráček byl paskvil hodící se tak to béčkového animovaného filmu a snad ani to ne. Proč tomu tak bylo mi došlo, když jsem viděl závěrečné titulky. Méně je někdy více. Ty stovky lidí podílející se na filmu museli stát zřejmě tolik, že na slušnějšího dráčka již nezbyly penízky. Dětské postavy byly omezeny na válení se v dráčkově sluji a moc toho neukázaly, tedy prakticky nic, ale to zřejmě proto, že nedostaly prostor. Pohádka, snad rádoby muzikál byla dál znehodnocena dost ubohými písničkami. Bylo by zajímavé zjistit, kolik lidí by si koupilo sound track z tohoto filmu, i když Gott stále letí, tak nevím. Každopádně je to jedna z nejmizernějších pohádek z koprodukce ČR - SR a vyhozena spousta peněz. Snad až se objeví ještě horší pohádky, tak změním názor a hodnocení na tento snímek, ale zatím nemohu dát víc než odpad, a to ani z úcty k "Mistrovi".

plakát

Agatha Christie: Vraždy podle abecedy (2018) (seriál) 

Jako milovník Hercule Poirota musím tento snímek tvrdě zkritizovat, áno i odsoudit. Když se na obrazovce objevil Poirot z bradkou, tak jsem spozorněl, když se potkal s vrchním inspektorem Jappem v důchodu přemýšlel jsem o co jde. Když Japp dostal infarkt, nechtěl jsem věřit a když potom jeho nástupce obvinil Poirota, že zavinil smrt Jappa, protože ho podvedl a nalhal mu, že byl v minulosti policajtem v Belgii, nevěřil jsem, že někdo mohl takhle zprznit klasickou detektivku a slavného detektiva. Nic proti samotnému filmu, byl natočen zajímavě, ale proč si scénaristka "vzala do huby" slavného detektiva Aghaty Christie a takhle ho zprznila. Vrcholem pak byla reminiscence v závěru filmu, podle které Hercule Poirot nebyl bývalý policejní důstojník v Belgii, nýbrž kněz. Proboha proč ???!!! Z tohoto důvodu jsem nucen snímek odsoudit. Nepřísluší mu přívlastek ani Vražda podle abecedy, ani jméno spisovatelky Aghata Christie, ani postava detektiva Hercule Poirota. Nehodnotím proto snímek z pohledu zpracování jako takového(herci, režie, kamera, zvuk a pod.) nýbrž z pohledu zneužití knižní předlohy, která byla zcela nesmyslně "přeťápnuta". Jednu * dávám z milosti.

plakát

Megažralok versus Kolossus (2015) odpad!

Jednoduše nepopsatelné. Primivní, inteligenci normálního (i nenormálního) člověka urážející. Plýtvání penězi a lidskou práci. Scéna, kdy v závěru Kolossus vyhodí megažraloka na oběžní dráhu a zničí s ním vojenskou družici (to vše za pár sekund), to už ani nepotřebuje komentář. Rozumně uvažující člověk se nutně musí zeptat proč. Proč má někdo potřebu natočit tuto zhůvěřilost a kdo má vůli a chuť to financovat? Odpad je ještě příliš lichotivé hodnocení.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Hluboce podprůměrný až ubohý pokus o vánoční pohádku. Plytký příběh, slabé herecké výkony, až na výjimky, o výkonu režiséra nemluvě. A to si pan Zelenka vyjel na kritiky na sociálních sítích s tím, že těch ubohých kritiků je pouze pár stovek, ale na pohádku se dívalo víc než 2 mil. diváků. Jo, to dívalo, ale proto že čekalo daleko víc. No a víc než 5 000 hodnocení na ČSFD, v drtivé většině kritických, již hovoří za vše. Zajímavé bude zjištění, jaká bude sledovanost při první repríze. To se asi režisér Zelenka bude divit. Nezbytné obsazení jeho oblíbenkyně Bohdalové se zde téměř vůbec nezdařilo, na postavu hodné babičky, na jaké jsme zvyklý z klasikých pohádek prostě neměla. Nic ve zlým. Stvárnění hlavní postavy mladým hercem bylo téměř fiasko, jeho vystoupení jako kouzelníka před králem, kdy odhaloval povahy králových dvořanů bylo trapné a ubohé. Ne ani tak jeho vinou, jako vinou tvůrců snímku, tedy hlavního tvůrce scénaristu a režiséra v jedné osobě. Přemýšlím, co mu ten kluk udělal, že ho takhle znemožnil. Uvidíme, jaký to bude mít vliv na další kariéru tohoto mladičkého a nezkušeného herce. To princezna bylo o něco lepší, ale taky nic moc, i když zase zřejmě zásluhou hlavníhó aktéra pana Zelinky. Takže jedna * s odřenýma ušima.

plakát

Zmije útočí (2008) (TV film) odpad!

Další bezduchý primitivní snímek. Kolikrát již se objevuje ten nesmyslný scénář vědce, popř vědeckého týmu (v tomto případě lékařky) s dobrým úmyslem, který je zneužit padouchem, který jde přes mrtvoly. Jednou jsou to žraloci, jindy pavouci či jiná havěť a v tomto případě geneticky upravené zmije. Proč ale kvůli větší produkci jedu jsou zbytečně rychlé a masožravé, to již nám režisér, zřejmě stejně primitivní jako jeho snímek, neříká. Nechci režiséra urážet, ale on uráží inteligenci průměrného, ba i podprůměrného diváka. Co víc k tomu dodat. Stručně, do odpadu.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) odpad!

Nechápu vysoké hodnocení tohoto krváku. Asi jdu proti proudu a mnoho fanoušku tohoto paskvilu mě bude odsuzovat, ale nemohu jinak než tento zcela nesmyslný krvák, plný bezuzdného, bezduchého a naprosto nesmyslného vraždění poslat do odpadu. Primitivní, plné zbytečného a nepochopitelného vraždění za pomoci jezdících monster ovládaných lidskými zrůdami páchajícími ty nejhorší zvěrstva. Kam se hrabou muslimští fanatici, kteří své oběti „pouze“ upalují zaživa nebo podřezávají jako ovce. Až se shlédnou v těchto „křesťany“ vymyšlených zhůvěřilostí, tak jenom potom bude křesťanům ouvej. Co dodat, snad jenom hodnocení Odpad!

plakát

Mega Shark vs. Mecha Shark (2014) odpad!

Vždy jsem si myslel, že větší ptákovinu už nemohu vidět, ale někteří režiséři překvapí a natočí něco tak stupidního, že to překoná všechny dosavadní ptákoviny. Mega žralok, byť sebevětší, zde měl mít cca 60 m, a potopí jednu z nejmodernějších letadlových lodí, která měří na délku cca 350 m a má výtlak kolem 80 000 tůn. To si den primitivní režisér neuměl vymyslet něco přijatelnějšího. Tomu přece nemůže uvěřit ani ten největší ubožák s IQ šimpanza. Další komentář je již zbytečný. I hodnocení odpad je zde vyznamenáním.

plakát

Vraždy na přelomu století (2017) (seriál) 

Zajímavý seriál, který přináší neotřelý pohled na život v Polsku na začátku 20. století. Nemohu však posoudit, nakolik věrně nám režisér přináší pohled na život v Polsku v tomto období. Jinak velmi slušné herecké výkony, zajímavé zápletky a taky velmi slušná kamera a režie. Jedině co seriál kazí je naprosto nevhodně zvolená hudba. Moderní hudba z přelomu století (tentokráte však 20. a 21.) se k dobové scenérii naprosto nehodí. Při pohledu na zajímavé ztvárnění dané doby tato hudba doslova trhá uši a neuvěřitelně kazí dojem z celého seriálu. Proto dávám pouze 3*.

plakát

Inspektor Max - Hračka (2018) (epizoda) odpad!

Po shlédnutí prvních tří dílů mohu zcela zodpovědně napsat, že je to sra.ka. Již dlouho jsem neviděl tak nestravitelného detektiva, který by ve skutečnosti ne ve funkci, ale ani u policie nevydržel ani týden a skončil by v base. Režisér se po vzoru tvrdých amerických detektivu snažil natočit obdobu českého detektiva, ale zřejmě nepochopil, že to zcela dobře, tedy lépe řečeno vůbec nejde. Česko není Amerika a naopak. Navíc američtí tvrdí detektivové bývají obyčejně poměrně inteligentní a ne debilní primitivové. Nadřízení detektiva jsou prezentováni (jak v Čechách, tak na Slovensku) jako všemocní, všehoschopný ale o to debilnější policajti. Inspektor Max by se v reálu před šéfem kriminálky dopustil vystupovat proti němu obdobným způsobem jenom jednou. Pak už by nebyl ani inspektor, ani policajt, ale primitiv vyhozený na ulici kam bezesporu patří. Celý seriál jsou pouze vyhozené peníze a obtěžování diváků. Nemohu jinak než poslat snímek do kanálu, tedy na smetiště nebo odborně vyjádřeno hodnotím jako ODPAD! Nicméně někomu, kdo nezná skutečnou policejní práci, se to může občas i líbit a těmto se za své příkré hodnocení omlouvám. Každopádně by se však tvůrci měli omluvit všem soudným divákům.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) odpad!

Nechápu, proč si američtí režiséři dali za úkol prznit klasické pohádky. Připadají mi jako banda ignorantů a nevzdělanců, kteří nejsou schopni nic nového vymyslet, jenom spoustu krve a bezduchého a bezbřehého násilí. Když nad tím přemýšlím, tak tu jednu hvězdičku, kterou jsem původně chtěl dát musím nahradit bahnem.