Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (167)

plakát

Aerobik: Příběh lásky (2014) 

Něco mezi 3 a 4 hvězdami. Příběh okouzlí snad úplně každého, postavám celou dobu fandíte a přejete jim jen samé štěstí. Zajímavý pohled na lidi s mentálním postižením (nikoli však parodie nebo drsný humor, točeno s láskou a pochopením!). Naopak nepochopitelná je příšerná kamera (třesoucí se, špatné záběry...) a až možná trochu šílený happyend... (avšak dle slov režiséra: "Mělo to skončit špatně, ale neměl jsem nakonec to srdce to udělat).

plakát

Avatar (2009) 

Vlastně můj úplně nejsilnější zážitek v kině s 3D. Avatar by byl i bez 3D dobrým filmem, ale tato technická verze z něj udělala něco opravdu mimořádného. Všechno bylo tím silnější, když roboti procházeli lesem, úplně jsem cítila, jak se mi třese sedačka, když utíkal Sam Worthington v lese, běžela jsem s ním, přišlo mi, že na létajících pterodaktylech (nebo co to bylo) jsem také letěla...Jinak nápad zas tak originální nebyl, vyvražďování nějakých domorodých kmenů, to už tu bylo, ale stejně jistě každého toto téma láká, protože vidět novodobou technologii bojovat proti lidské statečnosti je prostě smutné, protože často vítězí spíš technologie. Pandora je opravdu krásná planeta, to je fakt, ale žít bych tam nechtěla, animace je sice velmi kvalitní, ale takto si krásnou přírodu nepředstavuji, působilo to na mě až moc kýčovitě...Zato hudba, ta je dalším bodem, který Avatar dělá skvělým filmem, režie výborná, naopak herci byli jen dobří, nejlepší bylo hlavní zlo, to bylo opravdu tak nechutné a zlé... K dokonalosti Avatarovi ještě kousek chybí, ale stejně je to krásný příběh, který si ráda někdy připomenu. Po druhém shlédnutí dodávám: Nejkrásnější pohádka za 200 miliónů dollarů...

plakát

Avengers (2012) 

Nikdy by mě nenapadlo, že se mi budou líbit filmy podle komiksů. Napřed Spider man, pak starý Batman, pak Nolanovi Batmani a teď Avengeři. Skvělé je, že z hlavních superhrdinů jsem neviděla film ani o jednom z nich a přesto jsem na opěvovaný film zašla. Neznalost předchozích dílčích filmů vůbec nevadí, možná jsem pár fórků nepochopila, ale stejně jich tam na mě bylo přichystaných dalších dost :-) Už dlouho jsem neviděla tolik vtipný film, kde sice většina vtipů balancuje na oné vrtkavé hranici Trapnost-Skvělý vtip, ale zde většina z nich akorát přepadne na pravou stranu. Čest hlavně režisérovi a scénáristovi, Jossovi Whedonovi, protože ono 6 superhrdinů vedle sebe, to dá práci, aby se na nějakého "nezapomnělo" nebo aby nebyl jeden lepší než ten druhý. Ovšem, každý si tu najde své oblíbence, ale všichni mají prostoru dost a jsou skvěle zvoleni, snad kromě Hawkeye, který je docela nezajímavý. Rozhodně skvělý herci (R. Downey Jr. prostě nejlepší) a výborná hudba A. Silvestriho, tomu se říká hudba hrdinů! Rozhodně se těším na Avengers 2, co ale teď s těmi sólohrdina filmy? Láká mě jedině Iron man nebo Thor, ale ty ostatní, po téhle skvělé "týmovce"?

plakát

AZ-kvíz (1997) (pořad) 

Sleduji AZ- kvíz už od malinka a do dnes mě nepřestává udivovat, kam na ty znalosti lidi chodí :-) Jak jde ale čas, dokáži uhodnout více a více otázek, což je skvělé, alespoň že mi nezůstal mozek na IQ křečka a že alespoň nechodím do gymplu úplně zbytečně :-)

plakát

Básník ze školky (2014) 

Zvláštní snímek o nadaném dítěti, které vymýšlí básně, takové, jako by je psal životem zkušený člověk... do toho učitelka ve školce, též milující poezii a o to více malého chlapce. Chvílemi podivné, nepříjemné a děsivé, zprvu jsem z filmu byla nejistá, až poté se mi rozležel v hlavě- myšlenka (a konec!) je ohromující. 85%

plakát

Batman začíná (2005) 

Napřed jsem viděla Temného rytíře, ten se mi velice zalíbil a tak jsem chtěla vidět i dle hodnocení horšího, leč jistě skvělého Batman začíná. Ještě, že jsem tak učinila, Batman začíná se mi líbí ještě více, než Temný rytíř! Je skvělé sledovat počátky zrození Legendy v první polovině filmu a poté se přesunout do Gothamu, kde řádí Liga stínů. Napětí se dalo krájet, obzvlášť poté, co ve městě začal na lidi působit jedovatý plyn, akce celému filmu také nechyběla, dokonce ani dle mě typický nezajímavý Nolanův začátek mnoha jeho filmů se nekonal, k režii tedy nemám co vytknout, naopak, herci skvěle vybraní, Christian Bale má opravdové charisma, stejně jako ostatní postavy, nepostrádalo to vtip, hudba byla také dobrá, jen trochu připomínala Šifru mistru Leonarda či Počátek. Prostě tyhle příběhy o boji Dobra a Zla mám moc ráda!

plakát

Bídníci (2012) 

Promiň, Hobite... Letos nejlepším filmem na sklonku roku- Bídníci od Hoopera. Popsat všechny dojmy, zážitky a názory nelze... myslím, že tohle by se mohlo líbit opravdu všem, jak milovníkům akčňáků, romantických, komixů, fantasy... ne, konec blábolení, film staví na muzikále od pana Schonberga a ten staví na předloze od Victora Huga, no a právě ten příběh, ta myšlenka, ten svět, ty charaktery... To je základ neuvěřitelné krásy, dojetí... Ano, k tomuto filmu se přesně hodí jednoduchá slova se silným významem. Láska. Přátelství. Naděje. Svoboda. Též ale i Nenávist. Zloba. Utrpení. Smrt. Dá se u takovýchto filmů hodnotit kamera, scénář a herci? Samozřejmě- dají, ale mě ke štěstí by stačil snad i rozskákaný starý film s ošklivými obličeji... A tady? Kouzlo Francie, země, která mířila k lepším zítřkům, díky odvaze a odhodlání studentů. Pak je tu ale právě ona dvojice- Jean Valjean a Javert. Zde se konečně pozastavím u herců. Předvedli něco... úžasného. V jejich hraní a zpěvu je síla. Stejně tak ale úplně u všech, není nikdo, kdo by mi nevyhovoval na 200% a to mám už své oblíbence ve třech muzikálových představeních v Praze. Děkuji celému týmu, děkuji hlavně Tomu Hooperovi, který se pustil do natočení tohoto diamantu, snad film každého svým způsobem zasáhne... a možná udělá někoho lepším člověkem?

plakát

Bídníci (1998) 

Starou verzi jsem sice neviděla, tahle ale byla skvělá. Je pravda, že film hodně staví na schopnostech hlavních představitelů. Takovéhle role (čestný, slušný a laskavý člověk) prostě Neessonovi padnou a ve filmu jsem mu věřila každé slovo. Ani záporná strana neztrácela nic oproti dobré- Geoffrey Rush předvedl úžasný výkon v roli bezcitného inspektora, striktně dodržujícího předpisy, začínám ho mít čím dál radši. I ostatní obsazení je vynikající a musím pochválit i scénář- do posledního okamžiku jsem byla napjatá, jak vše skončí a v ději nebyl jediný pro mě očekávaný okamžik (což mimo jiné značí i mou neznalost Hugovi literatury). Zkrátka a dobře- film hodnotím 4 silnými, plně zaslouženými hvězdami a mrzí mě jen, že takových filmů znám tak málo... Čas plynul a musím dodat- měním na 5 zářivých hvězd a těším se na Muzikál ve filmu Bídníci 2012 :-)

plakát

Bílý tesák (1991) 

Napřed jsem dala 3 hvězdičky, ale teď zpětně měním na 4, ze dvou důvodů: Za prvé, hudbu k tomuto filmu od neuvěřitelného Basila Poledourise poslouchám téměř každý den a za druhé, je to přece Bílý tesák, knize, kterou mám tak ráda se to sice moc nepodobá, ale je to svoje a zachovává to hlavní myšlenku, lásku, která zvítězí nad nenávistí, věrnost, která zvítězí nad svobodou a vůle žít, která často vyhraje i nad smrtí...

plakát

Byl jednou jeden... vynálezce (1994) (seriál) 

Jak se můžou hodiny fyziky stát tak zábavnými? Jednoduše, stačí mít profesorku, která vám tento krásný francouzský animovaný seriál občas pustí, když je před víkendem, prázdninami nebo svátkem. Skvělá zábava jak pro malé, tak pro starší diváky, každý si z toho odnese něco. Já si pokaždé odnáším mnoho nových poznatků a myšlenku, jak to museli mít ti vědci dříve i dnes těžké, často byli odmítnuti, žili v chudobě a neustálém nátlaku vyšší společnosti nebo církve.