Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (167)

plakát

Pauza (2014) 

Snímek, který pohladí po duši snad úplně každého :-) A k tomu krásný hudba a milý příběh se skvělými herci. Doslova "skromný film", který si na nic nehraje, ale dokáže vykouzlit úsměv...

plakát

Totem vlka (2015) 

Krása přírody, vlků, koní a mongolských stepí smíšená s nenávistí, nepochopením lidí. Dokonalý snímek o křehoulinké rovnováze přírody, kterou když něco byť jen malého naruší, tak z toho vzejde velké neštěstí... Honička koní vlky jeden z nejúžasnějších záběrů! K tomu dokonalá originální Hornerova hudba a dojemný příběh mongolských pastevců a "jejich" zvířat.

plakát

Helium (2014) 

EMOCE=000 nic! dlouhé, nudné, chabý scénář, dialogů málo- a nestály za nic (oproti takovým westernům a podobným filmům- též se toho tam moc nenamluví, ale když ano, tak to stojí za to). Příběh žádný, charakter postav téměř také ne. A navrch kočka která loví myši s rolničkou na krku :-)

plakát

Líza, liščí víla (2015) 

obávám se, že mám jiný smysl pro humor než zbytek národa(ů). Takovou blbost jsem nikdy neviděla. Ano, nebylo to myšleno (doufám) vážně, ale komu se toto může líbit? Hloupé, debilní, kýčovité, nahrané, falešné, 3 hudební motivy dokola opakující se a vtipy, do úmoru opakující se!

plakát

X+Y (2014) 

Pokud máte ve svém okolí nějakého "malého matematického génia", vemte jej za ruku (pokud nepatří mezi ty, kteří nesnáší dotek) dotáhněte jej do kina (i on si od matiky potřebuje někdy provětrat hlavu...) a užijte si spolu velkou dávku legrace, dojetí a vychutnejte si spolu tento milý a napínavý film. Doporučuji s sebou vzít tabulku prvočísel ;-) Film pro každého matematického i nematematického diváka.

plakát

Rychlejší než vlastní stín (2009) 

V něčem mi to strašně připomínalo styl Cesty kolem světa za 80 dní s Jackie Chanem. Mnoho scén bylo přestřelených, ale coby dobrodružný bláznivý příběh to docela šlo a mnoho scén- až naschvál uměleckých- bylo dost dobrých a vykreslovalo atmosféru celého tohoto dílka.

plakát

V kruhu koruny - Richard II (2012) (epizoda) 

Již mnoho let jsem hledala nějaké divadelní/filmové dobré zpracování Shakespeara. Konečně. Tady jsem dostala výjimečný klenot na který jen tak někdy nezapomenu.

plakát

Mrs. Doubtfire - Táta v sukni (1993) 

Obdiv patří Robinu Williamsovi, ale rozhodě i Viktoru Preissovi, který nadaboval svojí postavu naprosto perfektně. Skvělá komedie od Chrise Columbuse mě překvapila- protože já nesnáší komedie- zvláště pak ty rodinné. Potěší i vedlejší role Pierce Brosnana a již zmiňovaná scéna v restauraci je opravdu skvělá- tak dlouho jsem se u filmu nezasmála.

plakát

Trable s opicí (1994) 

Scéna, kdy opice- již napravený zloděj, vrací peněženku, odmítá bankovku a jakoukoli krádež- to stálo za to :-)

plakát

Monte Cristo (2002) (divadelní záznam) 

"Já pouť skončil, můj poklad měj, k dobrým skutkům jej užívej. Cíl mých jistot, cíl příštích dnů, Monte Cristo, náš ostrov snů." Text od mistra Zdeňka Borovce, hudba od Karla Svobody a skvělí herci, nepočítaje krásnou výpravu. Drákula je pro mě sice asi ještě větším zážitkem- zajímavější děj, ještě o fous hezčí hudba- možná, ale i Monte Cristo je jistě jedním z nejkrásnějších muzikálů, co u nás vznikly. Z herců musím vypíchnout Daniela Hůlku- samozřejmě, ale i Tomáše Bartůňka, jako skvělého záporáka a Jiřího Korna- který byl skvělý a vtipný- i díky již zmíněným textům :-)