Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (44)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Díky bohu za evropskou kinematografii! Dánský pojetí žánru komedie je na mě sice hodně temný, ale to mi nebránilo párkrát vybuchnout smíchy. Bizarní mix žánrů, kterej vyvrcholí nádherným (ne nečekaným) zakončením. "Komedie" ve který se dočkáš explicitního násilí, neonacismu, alkoholismu, terorismu, perverze, náboženskýho symbolismu, a dalších vtipných témat + spousta nádherných záběrů, který se ti vpálí do hlavy. Za čtyři a půl *

plakát

Avengers (2012) 

No tak já si myslim, že už je zbytečný o tom cokoliv psát. Komu se líbili předchozí marveloviny, povinně do kina! Neuvěřitelně akčně akční akčňák. Konečně si někdo uvědomil, že komixárny maji bejt jenom o hláškujících sympatických superpodivínech a epický kulervoucí akci. Nebejt celkem nudnýho úvodu, dám za 5! A to se mi u žádný marvelovky ještě nestalo.

plakát

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010) 

Geniální, vtipný, k zamyšlení. Obdivuju Street Art v jakýkoliv formě. Žeru Banksyho věci, a teď když je z něj i filmař, řadim si ho hned vedle Basquiata. Plnej počet!

plakát

Bunny a býk (2009) 

Jediný styčný body s Mighty Boosh jsou scény s Barrattem a Fieldingem, jinak žádnou spojitost nevidim. Tohle je o hodně vážnější a temnější. Skvělej psychedelickej roadtrip! A i když to tak na první pohled asi nevypadá, tak Barratt je o hodně větší magor než jeho kolega. Od tý doby co jsem se na to podíval mi celkem normální slovní spojení "mlíko z krávy" přijde vtipný jako prase.

plakát

Craig Ferguson: Does This Need to Be Said? (2011) (TV film) 

Creepy scottish guy from the basement live! V televizi je nepřekonatelnej, ve stand-upu mu sice šlape na paty silná konkurence, ale... he don't give a fuck. Zkrátka, jako když vezmete jeho Late Late Show, zrušíte cenzuru a nacpete mu do prdele půl kila koksu. Vtipnější, akčnější, delší, drsnější Craig Ferguson.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Ta dá da da - ta - ta da. Yeah, Blues baby. Good Night White Pride vole.

plakát

Dokonalý smysl (2011) 

Slušný emíčko no. Nezvykle "pozitivní" apokalyptickej film. I když lidstvo přijde prakticky o všechno (nejspíš vlastní vinou), pořád máme jeden druhýho. Poselství je jasný. Podle mě to má dost blízko k plnýmu počtu, něco tam ale nefunguje a tak to neni tak pocitový jak by asi mělo. Ale rozhodně doporučeníhodný.

plakát

Drive (2011) 

Nejevropštější americkej film roku, zatim. Všechno už tu o tom bylo řečeno. Neo-neo-noir. Nijak zamotanej příběh, ale zabalenej v naprosto hypnotickým balení a podbarvenej superatmosferickým soundtrackem Cliffa Martineze. Vlastně, celkově zvuková stránka Drive mě rozdrtila víc než ta obrazová. Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale tu pátou si to zaslouží za ty nádherný násliný scény, který jsou tak akorát explicitní na to, abys zůstal čumět s otevřenou hubou a do žil se ti nalil litr adrenalinu. A nemůžu si pomoct, ale v těch dlouhých pasážích, kde v pozadí zněl jenom ten pokroucenej syntezátor, jsem měl pořád v hlavě jméno David Lynch.

plakát

Ex Machina (2014) 

Psychologickej Terminátor. Hezký. Akorát zase ten nevyužitej potenciál. Má to tendence sklouzávat do krásných prasárniček, ale děje se to málo. Bejt to víc psychopatologický a explicitní, můj subjektivní názor by se dal vyjádřit pěti hvězdičkami. Jenže já bych asi chtěl, aby to natáčel Michal Haneke a to asi nelze. Takže v klidu do kina.

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Jo, podle traileru to vypadá jako ten film s tou skříní a lvem a čarodejnicí, nebo podobná k*k*ti*a, ale zase, natáčel to starej mafióso, tak to bude mít nějakou normální pointu. A má! Nejkrásnější pocta filmu, jaká se vůbec dá přestavit. Ben Kingsley je kouzelnej děda a Sacha Baron Cohen, k mýmu velkýmu překvapení, hláškuje jak magor, takže se člověk i zasměje. Osobně když vidim, že je něco ve 3D, tak to nechci vidět už z principu, ale tady to má svoje odůvodnění. Martin Scorsese nic nedělá jen tak, je to přece génius! Bejt to trošku míň pro děcka, dal bych plnej počet, ale na druhou stranu, všichni víme proč je to udělaný jako film pro děti. Pan Scorsese se rozhodl na starý kolena trochu vzdělat mládež.