Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Padesátka (2015) 

Musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Příběhově překvapivě dobré (samozřejmě na to, že jde o komedii), co ale musím každopádně pochválit/vyzvednout jsou hlášky a jména postav. Protože takový Béďa Famfulík nebo K+M+B alias "KURVA MUSÍŠ BĚŽET", se dle mého názoru vyrovnají klasikám jako "Vydrž prďka vydrž" atp. Za mě chyběl kousek na 4*.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

S původními dvěmi díly Terminátora, už nemá nový přírůstek do série skoro nic společného. Zatímco první dva díly byly takové surové, drsné a přímočaré, Terminator Genisys je spíš akční komedie, která si hraje/překrucuje všechny časové linky série. Je pravda, že tímto krokem se film otevírá širší divácké základně, ale fanoušky Cameronovi klasiky moc nepotěší. Když se však člověk odprostí od toho, co o čekával a nebere film moc vážně, POBAVÍ SE nebo alespoň já jsem se pobavil=D Arnold Schwarzenegger i Jai Courtney jsou celkem vtipní, příběh není zrovna komplikovaný, efekty jsou kvalitní a film pěkně utíká.

plakát

Nepovedenej kšeft (2015) 

Jeden ze slabších kousků Vince Vaughn, ale zasmát se u něj dá (stejně tak usnout=). Nevím, jak vám, ale mě ta postava, kterou ztvárnil Dave Franco hrozně vadila, jako by tam autoři chtěli dát moderního (úchylného)Forresta Gumpa, který se do filmu dle mého názoru vůbec nehodil.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

První a druhá série Misfits je pecka, u které se budete smát od ucha k uchu a i po příběhové stránce nemá chybu. Od třetí série jde však kvalita rapidně dolů. Nemohu říct, že by nebylo ještě pár dílů, které jsou nadprůměrné, ale příběhově jde celý seriál do kytek a nic na tom nemění ani průběžné doplňování a obměňování herců. Mohlo by se zdát, že vše způsobil odchod Roberta Sheehana, ale i když jeho postava odešla, jeho scénárista zůstal. Problém Misfits je v tom, že po druhé sérii nevěděl příběhově kudy kam a až do zrušení na to nepřišel.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

V žánru sci-fi, fantasy nebo mysteriózním se jedná o jeden z nejlepších kousků posledních let. Film má všechno od propracovaného příběhu po prvoligové efekty. Jednu chybu však pro mě má a to je Tom Cruise, i když v Edge of Tomorrow mi nevadil tolik, jako obvykle=D

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Příběh o Šípkové Růžence převyprávěný z pohledu čarodějnice mě zaujal. Je zajímavé vidět všeobecně známé příběhy jen s jiným vypravěčem, jako třeba Mrtví a neklidní. Film mě rozhodně nezklamal, scénář OK, k efektům nemám připomínku a k hereckým výkonům, také ne. Dokonce mi po dlouhé době nevadila ani Angelina Jolie=D

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Po delší době film, který není kopií jiného filmu, jen s jiným obsazením a příběhem přeneseným do jiné země. Kingsman: Tajná služba se může na první pohled zdát, jako klasický James Bond předělaný pro dnešní mladé a nepříliš náročné publikum. Opak je však pravdou. Jedná se o jeden z nejnápaditějších a nejkvalitnějších filmů, jaké jsem v poslední době zhlédl. Když řeknu, že si Kingsman bere z Jamese Bonda to nejlepší myslím tím, klasické bondovky a ne tu hrůzu, která se ze série stala po příchodu Daniela Craiga (agent už není elegán, ale vypadá, jako vagabund, nulový humor a samozřejmě žádné špionážní hračky). Kromě bondovek si myslím, že se autoři nechali inspirovat i novým zpracováním Jump street 21, což se odráží v tom, jak film vypadá, i že se nebere nijak přehnaně vážně. Moc se mi líbí i to, že přestože je film velmi zábavný, tak neztrácí nic ze svého napětí ani akce (krev stříká podobně jako ve Spartakovi nebo Kill Billu jen ne v takovém objemu). Originální je i hlavní padouch, kterému je na zvracení z krve, a jeho pravá ruka (možná spíš noha=D). Sečteno, podtrženo je Kingsman kvalitní film, který určitě nezkouknete jen jednou a budete se těšit na pokračování..

plakát

Chappie (2015) 

Chappie není špatný film v žádném ohledu, ale na to, aby člověka zaujal natolik, že si ho pustí více než jednou, prostě nemá. Jediné čím se liší od většiny podobných filmů, je v tom, že je jeho průměrný příběh (průměrný příběh není v aktuální kinematografii nic výjimečného) zasazen do Jihoafrické republiky. Obecně lze říct, že herecké výkony jsou dostačující (líbil se mi hlavně Hugh Jackman, který byl správně nasranej a drsnej=) a efekty kvalitní, ale jak píšu výše, film nemá nic, čím by zaujal nebo překvapil. Za mě klasický průměr neurazí, ani nenadchne.

plakát

Skyfall (2012) 

I když jsem po zhlédnutí Casino Royale zlomil nad bondovkami hůl, rozhodl jsem se na Skyfall podívat, protože jsem ze všech stran slyšel chválu, jak je to mistrovský kousek. Bohužel nevím zda to vadí jen mě, ale po obsazení Daniela Craiga do role Jamese Bonda, už to prostě nejsou bondovky. Sám Daniel Craig nevypadá jako James Bond, ale jedním slovem jako ZLOČINEC. Vše co dělalo Bonda Bondem a z bondovek vlastní druh filmu je pryč. Když jsem viděl Simpsonovi S25E09 Piráti ze Springfieldu konkrétně debatu Carla Carlsona a Lennyho Leonarda o nové bondovce, musel jsem jen smutně kývat hlavou...

plakát

Wild Wild West (1999) 

Sám Will Smith řekl že udělal chybu, když přijal roli v tomto sci-fi westernu, ale pro mě má film kouzlo a dokáže pobavit i po opakovaném zhlédnutí.

Ovládací panel

Fanklub

(1)