Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (60)

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

Může mi někdo říct, proč má Zloba pořád nasazený ten přiblblý černý čepec? Angeline Jolie je bez něj a s těmi křídly naprosto nádherná! To však není důvodem mého nízkého hodnocení. Asi už jsem prostě z toho vyrostl, že jsem dobrou 3/4 filmu usínal a až závěrečná bitva mě vytrhla z mikrospánku. Scénář byl ovšem ve výsledku tak blbý, že mě to nepřesvědčilo. Ale tak co...je to primárně pro děcka, však?

plakát

Aquaman (2018) 

Slovy klasika - bylo to tak blbý, až to bylo dobrý. Kdo to vlastně vůbec řekl? Každopádně to Aquamana vystihuje naprosto přesně. Narozdíl od jiných filmů od DC se tento vydal jinou cestou a namísto obvyklých temných příběhů se nám představila vizuálně krásná, i když hodně naivní pohádka s tunou klišé, že jsem se občas neubránil smíchu i ve scénách, které ale byly myšleny naprosto seriózně. Ale jo, koukalo se na to dobře, zejména na tu zrzku a musím říct, že stejně jako u Wonder Woman, tak i na Aquamana se rád podívám znovu, což se už o jiných filmech od současného DC říct nedá.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Vyvrcholení největšího filmového komiksového projektu je tady a já...nejsem úplně nadšený, ale ani ne nějak zklamaný. Proč? Možná asi právě proto, že oproti předchozím marvelovkám tady nezafungovala moc dobře kombinace dobrého příběhu a akce. Té je na můj vkus až příliš moc, ničím nepřekvapí a děj tu není skoro žádný. Situaci lehce zachraňuje linka se Strážci galaxie, kteří alespoň hláškujou a pořád z nich padají vtípky, který nenuceně pobaví, a pak ještě hlavní záporák, z něhož jde konečně respekt a divák se sám na konci, docela nemile, přesvědčí, že dokáže partičce hrdinů pěkně zatopit. I tak je ale Infinity War pouhou megalomanskou podívanou, která vsadila na efekt víc než na cokoliv jiného a ke druhému shlédnutí mě, na rozdíl od jiných dílů, nepřiláká. Btw, šokujících zvratů je tady opravdu hodně a myslím si, že se máme určitě v druhé části na co těšit.

plakát

Česko Slovensko má talent 7 (2018) (pořad) 

Jako chápu, že tyhle soutěže asi nejsou úplně levný na provoz, ale aby ti nejlépe vybraní talenti účinkovali v SEMIFINÁLE před prázdným publikem, kdy jim po vystoupení tleskala jen dvojice moderátorů a hodnotila je porota přes Skype a speciálně Jandová, které se navíc ani nechtělo utrácet za webku a koupila nějakýho chcípáka z Tesca za stovku, to už je hodně velká přehlídka amatérismu od jedné největší televizní stanice u nás v Česku. Pecka, vážená Primo, takhle si do*ebat celkem zábavný formát, to se na to radši příště vykašli a pokud ne, tak do toho vlož prachy a ne do takových číčovin typu Štiky, Soudkyně Barbara a další...:)

plakát

Daredevil - Season 3 (2018) (série) 

Tvorba Marvelu je samo o sobě dost kvalitní, ale co předvádí Netflix s Daredevilem, je absolutní špička. Těžko věřit, že to vlastně koexistuje se světem, kde Thor mrská po nepřátelích elektrická kladívka, Iron Man si lítá ve svém high tech obleku a Captain America se kryje za nevkusně nabarveným štítem - tím samozřejmě filmovému světu MCU nic nevyčítám, je určen i pro mladší publikum, Daredevil se však vydává mnohem temnější, dospělejší cestou a pořád vytváří temný kriminální thriller, kde tečou potoky krve, korupce prosakuje až do nejvyšších vrstev a hlavní hrdina a lidi okolo něj upadají do dost často zoufalých situací. Třetí řada ve velkém převyšuje předchozí dvě, už hodně dlouho se mi nestalo, že jsem nehodlal čekat na překlad českých titulků a půl série odkoukal v angličtině, to napětí se nedalo vydržet :) Doufám, že v nastávajícím světle rušení seriálů na Netflixu z dílny Marvelu nedojde právě i na Daredevila, protože tohle je klenot!

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Zdá se, že někdo měl vizi o příběhu a dost velkej počet prachů na jeho zrealizování. A taky určitě očekávání, že to moc nevydělá, ale zdá se, že toho dotyčného člověka to moc nenahlodá, sen si splnil, tak co. Protože přesně takovéto snímky jsou takovým experimentem, na který však lidi brzo zapomenou. A já nebudu výjimkou. I tak ale nemůžu tvrdit, že by ten film byl bez nějakých zážitků a mezi ně patří bezesporu ten úvodní fight. Něco tak neuvěřitelně puntičkářského jsem neviděl už hodně dlouho. A protože mě to tak ohromilo, tak si myslím, že si film nezaslouží nižší hodnocení. Přeci jen to bylo koukatelné.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Já to říkám pořád, v seriálech je budoucnost. A jedno, jestli se do tohoto odvětví pustí DC Comics nebo Marvel, výsledek je vždycky úžasný. Seriálový Daredevil svého staršího filmového kolegu hravě strčí do kapsy. Po dvou shlédnutých dílech jsem docela nadšený. Finální scéna z druhého dílu, mimochodem geniálně natažená asi do jediného, cca pět minut trvajícího záběru, pobavila a ohromila zároveň :) Takže vzhůru na další díly, ale pochybuju, že bych se dočkal zklamání.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) odpad!

S tímhle filmem to šlo tak hezky sestupně. Z celkem líbivé temné atmosféry a příběhu, který lákal se nakonec vyklubala neskutečná slátanina, která mě ani tolik nenudila jakože mě spíš neskutečně sr*la. Čekal jsem, že konečně dostanu nějakou story, která bude Vlada III. alias Drákulu zobrazovat spíš v tom historickým měřítku. Tady se spíš dočkáte maximálně historického Supermana. Nicméně, ať si každý udělá obrázek sám, nechtěl bych budoucí diváky od tohoto snímku odrazovat. Pro mě je to ale naprosté filmové dno.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Ach jo. Po naprosto dvou úžasných dílech přišel v podobě dílu třetího neuvěřitelný propad do míst, který se nedají považovat za úplný dno, ale nemají k němu daleko. Což o to, chyba tvůrců to ani není, třetí Hunger games jsou určitě sledovatelné, ale jejich základ stojí na první polovině knižní předlohy, která sama není zrovna moc zajímavá a tím pádem z toho nemůže vzejít něco tak kvalitního, aby se to mohlo hrdě postavit vedle svých starších bratříčků. A film v tomhle ohledu hlavně trpí nejvíc ve scénách, které jsou často zbytečně protahované a vůbec by tady nemusely být, místo toho mohl vzniknout jeden film a určitě by to dopadlo lépe. Jop, ale to by měli chudáčci producenti méně love, že? O tomhle to dneska totiž je, sosat prachy a kašlat na kvalitu. Doufal jsem ale, že aspoň téhle sérii se to mohlo vyhnout. Ještě jednou ach jo. Snad se poslední díl povede a napraví to, co třetí podělal.

plakát

Já, Frankenstein (2014) odpad!

Já tyhle gotický slátaniny celkem můžu. Ale tohle...tohle byl teda mazec. Jsem poměrně trpělivý filmový divák, který shlédne všechno, ale když nevydržím dokoukat film ani do poloviny, tak je to jasný odpad. Ale musím říct, že jsem tou první půlkou ani zas tak znechucenej nebyl, naopak. Velmi mě pobavily dvě věci. Ta první byla ta, že příběh byl o tom jak dvě tajné frakce, chrliči a démoni, vedou mezi sebou tajnou válkou....a tyto dvě frakce se jen tak mimochodem mezi sebou rubali o půlnoci na náměstí v centru velkoměsta. Paráda. Druhý fórek přišel v podobě otázky vědce, který byl natolik kvalifikovaný, že měl oživit mrtvolu, přesto se ale musel přesvědčit od své kolegyně, jestli jsou úhoři ,,ti slizcí vodní hadi." Ach jo, ach jo...jdu asi zvracet.