Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 566)

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Mám rád Kaufman, hlavně když svoje věci režíruje. To jsou pak perly. Ale i tahle "romantika" překračuje průměr žánru (bez ohledu na strašnýho Carreyho, I když tady vlastně strašnýho zas tak moc ne). SPOILER: Perlou této věci je vnímání významu "scének z partnerského života" z pohledu osudoveho rozhodnutí. Vlastně dost dobrý.

plakát

Čas (2021) (seriál) 

Drsný, dobrý, správně krátký, s úžasnými Beanem a Grahamem.

plakát

Rebel (2022) 

Naprosto na dřeň brutální záležitost. První zoubek kolečka vás nebo někoho vedle chytne, a pak už vašichni jedou a jen ziraji kam.

plakát

Velký flám (1966) 

Francouzská komedie s tím nejhorším, co francouzská komedie může nabídnout. Proč jsem se těmto věcem před 40 lety smál?

plakát

Zahradníci (2021) (seriál) 

Příjemný. Včetně přechodů mezi různými realita a výpravami. Trochu ujetá romance. A proto 4

plakát

Blízko (2022) 

K nevydržení dlouhý

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Začátek ještě jakž takž, ale pak se to začne hroutit a 3.dil už jsou jen totální splašky bez nitky logiky. Ale co logiky, ve 3.díle se totiž dostáváme do 4. dimenze absolutního scénáristického a režijního blbství. A nejde o nadpřirozenou linku, ale o linku totální neschopnosti udělat tady rozumnou věc podobného typu. Strach (ten člověk) je totální blb, což dokládá nejen tímto svěžím dílkem.

plakát

Club Zero (2023) 

Překvapivá skvelost. Základní snímek drží, konec funguje, a základ funguje dál i přes zdařile naroubovanou alegorii na rozpad společnosti jako takové.

plakát

Karaoke blues (2023) 

Klasický Kaurismaki, studující na základě banálního příběhu komičnost a tragičnost všedního života. Jeho postavy, tradičně suché a výrazově úsporné, dávají divákovi zažít překvapivě pestrou škálu prožitků, což u Kaurismakiho nepřekvapí!