Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (394)

plakát

Palm Springs (2020) 

Fajn komedie s celkem jasnými prvky časových smyček. Divák se nijak neztrácí a může si užívat jemnou pohodu vycházející z obrazovky. Hlavní dvojka velice sympatiš a dávám za ně o hvězdu navíc. Jinak je film docela průměrná příjemná podívaná. A celý konec mi trápila otázka, která je naštěstí zodpovězena v titulkách. Můžu v klidu spát.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Zamilovala jsem se hned. Záhadný profesor, tajuplný plán, který dokáže každou chvíli překvapit a parta zajímavých lidí. Každá postava má něco do sebe a našla jsem si k ní cestu. Teda.. kromě Arturita a Gandíi, jenže ti jsou tvořeni pro to, nemít je rád. Mám ráda tyhle skládanky, který odhalují plán postupně a dokáží zaskočit. Možná je to chvílemi dost nereálné, ale jsem ochotná to odpustit. Druhá a třetí série pro mě byly nejlepší, ta čtvrtá zatím nejslabší. Dost se tam vaří z vody a celkem zbytečně natahuje děj, ale kdoví.. třeba to je ticho před bouří. Pokud se na to nepodíváš ve španělštině, jsi barbar. Bella ciao!

plakát

Greyhound (2020) 

Greyhound má nečekaně skvělou atmosféru. Hudba skvěle vytváří napětí, které eskaluje do chvíle, kdy uslyšíte nepřátelský německý hlas. Měla jsem husinu a držela jsem Tomovi Hanksů celou dobu palce. Aneb jak stačí mít jednu hvězdu a i tak zdánlivě malý film dokáže zanechat velké dojmy.

plakát

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga (2020) 

Není to žádná sláva, Eurovizi stačí vidět nejspíš jen jednou, ale některé ty písničky jsou celkem hezké. Will Ferell je možná pro tyhle role už trochu vysloužilý, ale měl i svoje světlé momenty. Například scéna s elfy mi překvapila a celkové pozadí s nimi bylo skvělý. Nebo jak se naváží do amíků. Možná kdyby se film tak o 20 minut zkrátil, byl by mnohem lepší. Aspoň jsme dostali místy islandskou přírodu, která je moc krásná a za mě osobně dík za Alexandra Rybaka, ten hodně potěšil. Jinak snímek celkově nenadchne ani neurazí.

plakát

Pobřežní hlídka (2017) 

Tenhle film má snad všechno. Slow motiony kam se podíváš, dramatická hudba a pohled na Rocka v západu slunce vystupujícího z vody.Pobřežní hlídka je taková parodie sám na sebe, až je to vlastně vážně dobrý. Nebo aspoň já se tou absurditou bavila. A právě proto, že jsem chvílemi přemýšlela nad nízkým hodnocením a docela ho od uživatelů chápu, mu klidně ty čtyři hvězdy z recese dám.

plakát

Už teď mi chybíš (2015) 

Škoda, že Toni Colette je tak nesympatická a dost se to odráží i na postavě Milly. Bylo hrozně těžký s ní nějak sympatizovat. Naštěstí to vyrovnává Drew, která je jako vždy rozkošná a tak nějak se dá tou celou stopáží proplout. Děj poměrně odsýpá a i když na konci jsem nezažila tak velké dojetí, je Miss You Already celkem koukatelný.

plakát

Orange Is the New Black (2013) (seriál) 

První díly a krutá realita z vězení fungují fakt skvěle. Je to vtipný, napínavý a chvílemi člověka i zatrne. Flashbacky jsou skvělý způsob, jak poznat postavy blíže a více pochopit celek. Postupně se divákovi vše dostane pod kůži a vývoj některých charakterů je vážně hustej. Nikdo si tu nebere servítky a díky tomu seriál baví. Hlavní postavě Piper jsem sice ze začátku fandila, ale časem divák zjistí, že tu je tolik jiných, se kterými se dá sympatizovat. Každý si tu najde své. 1,4 a 5 série jsou pro mě nejlepší, naopak poslední dvě nejslabší, nejspíš kvůli změně prostředí a osekání postav, ale stejně mi u posledního dílu při loučení ukápla slza. P.S. Kvůli Alex a Nicky by stálo za zvážení, jestli nebýt na holky.. :D

plakát

365 dní (2020) 

Má-li se 365 dní srovnávat s 50 shades, tak odstíny nebyly tak debilní. Měly lepší příběh, postavy a i ty erotické scény stály občas za to. Tady to celé stojí a padá na dominanci Massima, který Lauru chytne pod krkem a slabší divačky už vydávají zvuky úžasu. Sexuální akce jsou tu pořádné asi dvě a z toho jedna je natažená na dlouho, aby oko chtivého diváka bylo uspokojeno. Postava Laury a její herečka je silně nesympatická, moc nedává smysl její chování a Massimo je chvílemi roztomilej s chvílemi dost na přesdržku. Ale dávám jednu hvězdu aspoň za ty břišáky a bad boye, s tím si šplhnul trochu víc, než Dornan. Spíš se mi chtělo většinu filmu smát a ten konec je fakt špatnej..

plakát

Dolittle (2020) 

Dolittle není tak špatný, jak by se podle místního hodnocení mohl zdát. Animace se celkem povedla a ta zvířata mají chvílemi i dobré hlášky. Downey mi tu sice trošku nesedí, ale hodinu a půl to člověk vydrží. Sice se nejedná úplně snímek, který v paměti zůstane dlouho, ale scéna s dudy na konci nejspíš ano.

plakát

Last Christmas (2019) 

Rádoby romanťárna, která není ani trochu komedie a jindy sympatická Emilia Clarke zde zezačátku hodně působí jako nějaká levná holka, než někdo, komu by se dalo fandit. Světlá linka se naskytuje aspoň v případě Santy a jejího "hocha". To byla romantika a humor panečku! .. Pointa filmu vám dojde ve chvíli, kdy Kate leží na sále a pak už to jde vysloveně z kopce. Fakt mi to přišlo lehce postavený na hlavu a možná i zvrácený. Tenhle film mi tak úplně nesedl, jako jsem čekala.