Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (394)

plakát

Zaklínač - Série 1 (2019) (série) 

Mé ambice na Zaklínače se pohybovaly opravdu vysoko a bohužel (bohudík) jsem před začátkem seriálu stihla přečíst knížky, kolem kterých se točí i děj první série. Díky tomu jsem se dokázala orientovat v časových skocích, ve kterých je jinak divák poměrně zmatený a upřímně mi to přeskakování i dost otravovalo. Příště víc scén s Geraltem a méně točení se kolem Yennefer a Ciri, prosím. Protože i těch pár chvil, kdy on je na scéně, dokázalo zachránit jinak nudný díl. Vážně bylo potřeba ty dvě holky natolik rozebírat? Příběh s Yenn by se dal zfouknout během jednoho dílu a Ciri mě tady neskutečně unavuje. Ale abych jen nenadávala, tak kromě skvělého Cavilla (kterému jsem při obsazení moc nefandila - byla to chyba), bych vyzdvihla Marigolda (tohle je fakt chytlavý!), který se fakt povedl a hlavně i ty šermířský souboje! Geralt v boji.. slint. Striga taky úplně skvělá a drak bohužel divnej. Takže jako všude, i zde je nějaké to pro a proti. Z výše zmíněných důvodů s přeskoky a zbytečných odchylek, bohužel dávám 4 hvězdy, ale hype na druhou sérii mám obrovský!

plakát

Jeho temné esence (2019) (seriál) 

His Dark Materials dobře zaujalo prvními díly, které postupně začaly dost upadat. S první minutou a Jamesem McAvoyem moje ambice ihned vyskočily na pět hvězd. Bohužel pro mě jsme se s ním opět setkali až ke konci, kde už to natolik nezachránil. Hlavní představitelka dost balancuje na (ne)sympatičnosti, zato její seriálová matka je daleko v hlubinách žabích obličejů, na které se chci dívat co nejméně. Přesto musím uznat, že svou postavu hraje dobře. Malinko se ztrácím v propojení světů, ale to snad bude vylepšeno v další sérii. S průběhem seriálu menší zklamání, které zachraňuje naštěstí zvědavost a obsazení, díky které se na další sérii těším.

plakát

Klaus (2019) 

Nádhera! Na Klause jsem narazila čistě náhodou. Vábil mě svojí animací, pro kterou mám slabost a nelituju ani jedné strávené vteřiny! Tak neskutečně milý děj, který rychle utíká, krásný humor a ještě jednou zdůrazním animaci! Opravdu jsem nadšená z téhle pohádky, jako jsem dlouho z žádné takové nebyla. Naladila mě skvěle na Vánoce a pohladila po duši.

plakát

Ti, kdo mění svět (2018) 

Oproti jiným dokumentům zde na vás nechrlí jen fakta, ale také je tu dost dobře ukazují. Zmínka o dopadu na klima a spotřebě vody se tu taky vyskytuje, ale ne v tak velkém množství jako jinde, což je fajn změna pro lidi, co už o tom něco ví. Pro mě se rozhodně jedná o jeden z těch lepších a zajímavějších počinů na toto téma, hlavně pro ty, co se snaží sportovat. Doporučuji ke zhlédnutí všem zarputilým zastáncům všech předsudků, které byly ve filmu řečeny. Jenže, kdo je tvrdohlavý, stejně se nepodívá a nebo bude mít stále výtky. :)

plakát

The End of the F***ing World - Série 2 (2019) (série) 

Je příjemný vědět, co se tedy stalo po posledním díle minulé série a jak to s Alyssou a Jamesem vlastně dopadlo. To by se ale dalo jednoduše shrnout tak ve dvou epizodách a konec. Celá ta honička s Bonnie je pro mě navíc. A pořád nevím, jestli mě ty zvláštní obličeje a hraní dvou hlavních postav fascinuje, nebo děsí.

plakát

Ledové království II (2019) 

Jestli jsem čekala, že mi druhý díl odpoví na otázky, tak jsem se šeredně spletla a místo odpovědí mám otázek daleko víc. Pointa příběhu Elsiné moci mi neustále uniká. Alespoň situaci zachraňuje trojice Olaf, Kristoff a Sven, kteří jsou buď roztomilí, nebo vtipní či obojí dohromady. Písničky tentokrát nechytly za srdce ani jedna, ALE! musím velmi vyzdvihnout Kristoffovu baladu, u které jsme se s kamarádkou smály sice jediné v kině, zato velmi vydatně. Elsa opět mění šaty bez mrknutí oka a díky jejich vzhledu to vypadá spíš jako body painting, než jako oblečení, což mi dost znervózňovalo. Hlavně když si do toho rozpustí vlasy.. Go girl! A kamenní obři? Z těch by mi vyskočila i husina! Finální pocity spíš rozporuplné, ale děti v kině se smály, což je podstatný. To, že jsem se chvílemi smála s nimi a často i věcem mimo, je už věc jiná.

plakát

Psí poslání 2 (2019) 

Na to, jak dokázala jednička čistě zapůsobit na emoce, u dvojky už je to hrozně nucený a celá ta reinkarnace psa aka 'vždycky si tě najdu CJ', je celkem už velká fantasmagorie a celý to je slaďárna, u které kape z obrazovky med.

plakát

Tajný život mazlíčků 2 (2019) 

První díl si upřímně už moc nepamatuji, ale něco mi říká, že tenhle se mi líbí víc. Pěkné střídání lokací a různé dějové linie, které se ve finále propojí. Studio Illumination podle mě v poslední době nevydává zrovna dobrý snímky, přesto druzí Mazlíčci mě dokázali pobavit a ke konci i trochu dojmout, z čehož jsem byla sama překvapená. Animace je roztomilá a dětem se film líbit bude. Dospělák se buď pobaví a nebo bude muset tu hodinku a půl vydržet, což není tak hrozný. :)

plakát

American Horror Story - 1984 (2019) (série) 

Lepší tři hvězdy. Průběh děje mi chvílemi moc neseděl, herečky mi často lezly na nervy a nebyl tam takový feeling, jako u těch lepších řad. Příběh celkem předvídatelný a pokud chtěl být fádní vyvražďovačka, povedlo se. Dost mi chybělo již klasické propojení s jinými sériemi a absence oblíbených hvězd. Místo toho má ale 1984 jeden z nejlepších konců, což aspoň vyzdvihuje celý koncept, ale k vyššímu hodnocení mu nepomůže.

plakát

Hledání Aljašky (2019) (seriál) 

První díl mě učinil dost skeptickou. Ano, četla jsem knížku, tak se seriále snaž! Herci mi nejsou sympatičtí ani trochu, až na Takumiho, toho miluju hned, ale nevzdám se. Ke konci už je to o dost lepší, i když Aljašku furt nemůžu vystát a Miles mi taky nesedí. Co ale bylo nejvíce potěšující, když slyším svoje oblíbené věty na chlup stejné, jako v knize. I přes mou snahu být moc kritická a seriál potopit, moje hodnocení končí na průměru 4 hvězd. Ve finále je to opravdu zábava a předává poselství, které se vyskytuje i v knize. Jedná se o dobrý počin a pokud nejste takový rejpal, jako já, bude se vám i líbit. Why are you wearing your fox hat? -- Because no one can catch the motherfucking fox