Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (394)

plakát

Muži v černém: Globální hrozba (2019) 

Muži v černém? Spíš silná napodobenina. Odkazy na dřívější díly velmi potěší, ale tím asi veškerá příjemná spojitost končí. Nic nového nám tenhle díl nepřináší. Mimozemšťai tu nejsou tolik zajímavý a to ani tolik příběh. Nejvíc u mě vede Hemsworth, ale to je moje osobní zaujatost. Možná ještě Pěšík je moc fajn a tím končíme. Není to ono. Vidět jednou stačí , postupně zapomenout a zůstat hezky u Willa Smithe a Tommy Lee Jonase.

plakát

Lví král (2019) 

Děj, který už každý, kdo viděl původní film, zná moc dobře. Obohacený o pár vtípků mimo a nebo scén, které nemají větší význam, ale aspoň jsou tam, aby se malinko snímek lišil. Dávám stejné hodnocení, jako u originálu. Kdyby šlo o příběh, tak nemůžu říct ani popel a pokud se jedná o styl animace, tak leč jsou místy reálná zvířata otravná, protože jim chybí ta mimika (a pak by vypadal blbě) a docela se pletou, protože jsou si dost podobná (lvice a hyeny, u kterých mi mimochodem chybí, že zde nebylo tolik výrazné jejich hlavní trio). Zato jsou ale mnohem více roztomilá a když při Cirkle of life zvedají to reálný kotě, chce se mi řvát daleko víc. Tim a Pumba vedou u mě opět nejvíc a "hraná" Hakuna Matata byla zvláštní, ale furt dokáže zvednout náladu. :)

plakát

Podfukářky (2019) 

Velké zklamání. Rebel Wilson dokáže být vtipná a Anne Hathaway je jedna z mých favoritek mezi herečkami, takže jsem do této dvojce vkládala očekávání na dobrou komedii. Bohužel trapnější počin tu už dlouho nebyl. Vtipy ubohé a jediné, co film táhne, je právě herecké duo.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Jak může někdo, kdo má k ruce tak skvělé obsazení, zpackat celý zbytek filmu? Sophie Turner má pro mě až moc znuděný nesympatický obličej, který se jí hodil akorát pro její postavu v Zimohradě, jinde jí nemohu přijít na chuť. Od Jessicy jsem čekala, že její vybledlá tvář a světlé vlasy budou mít něco společného se schopností a přitom jen prostě vypadá blbě. Navíc to ani není nijak výrazný a pořádný záporák. Sice si tuhle úlohu přehazují s Jean, ale ani u jedné to nejde brát moc vážně a její změny z dobra na zlo působí celkem směšně. Ani na chvíli ve mně nedokázal vzbudit snímek nějaké emoce. Jelikož se jedná o finále určité etapy, je to docela špatná vizitka.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Škoda, že tam není více toho běhu a méně žen. Příběh s předvídatelným koncem a průměrná česká komedie. O hvězdu navíc dávám za ten feel good konec a za to, že na dnešní filmy u nás to není zas taková katastrofa a divák dokáže u toho celkem vypnout.

plakát

Joker (2019) 

Nebudu lhát. V jistém směru jsem svým hodnocením ovečka vedená ostatními, protože si ten film úplně v mé hlavě zatím nemůže sednout. A to je právě možná ten důvod, proč si zaslouží pět hvězd. V člověku zůstane ještě dlouho po zhlédnutí. Každopádně Joaquin Phoenix tady předvádí tak neskutečnou jízdu, že už aspoň za něj si to zaslouží plnou palbu. Takovouhle směsici dramatu, která tlačí i přes psychologickou stránku a zamáčkne vás do sedačky, jsem dlouho neviděla. Zrod Jokera je možná místy zvláštní, ale ten konec je tak grandiózní, že si ani nepamatuji, kolikrát jsem se musela kontrolovat, abych neseděla s otevřenou pusou. Jakmile odcházím z kina zadumaná v myšlenkách a nemám potřebu hned žvatlavě vše probírat, tak se jedná fakt o pecku. Co víc vám mám povídat, tohle se musí vidět.

plakát

To Kapitola 2 (2019) 

Pennywise si zachová své tajemno, dokud ho bude hrát úžasný Bill Skarsgård. Scény s klaunem nahání husí kůži a nejen ony. Přestože namísto atmosféry to tenhle díl hraje spíš na nechutný lekačky (viz scéna v blázinci), tak si pořád drží jistou hranici. Co ji ovšem trochu narušuje je místy až zbytečný přehršel vtipu a i já bohužel musím uznat, že také stopáž filmu. V hercích hlavních protagonistů nevidím jediný problém, jejich podoba s mladším já byla opravdu super. I když poměrně povedená dvojka, nemám takovou potřebu si ji někdy pustit znovu, jako první díl.

plakát

Sweetbitter - Season 2 (2019) (série) 

Druhá série není horší, není lepší, jede vzásadě na stejné vlně. Dozvídáme se více informací o postavách a Tess tu začíná být chvílemi pěkně otravná. Konec nabádá ke třetí sérii, která má možnost buď seriál trochu zlepšit a nebo úplně zadupat do země. Uvidíme.

plakát

Dumbo (2019) 

K Dumbovi jsem přistupovala celkem neutrálně. Originál příliš nemusím kvůli jeho lehce depresivní atmosféře. To ale jsem nečekala, co na mě bude číhat v tomhle filmu. Brečet se mi chtělo už jen, když jsem uviděla to roztomilé slůně a věděla, co ho čeká. A takhle zhruba to trvalo většinu filmu, kdy mi toho malýho tvora bylo hrozně líto, přetože byl pouze animovaný. Další postavy kolem něj pro mě nijak výrazně nevynikaly, tudíž žádný větší dojem nezanechán. Že se jedná o dílo od Burtona mi došlo až někdy, když se na scéně objevila Eva Green. Takže i když mám vesměs Burtonovky velice ráda, tahle patří k těm méně povedeným.

plakát

Aladin (2019) 

I když jsem se na novou adaptaci Aladina nijak netřásla, tak jsem velmi příjemně překvapená! Will Smith skvělý jako vždy a i představitelé Aladina a Jasminy byli více než uspokojiví. Opička a koberec jakbysmet. Vtipné scény se zde najdou a přestože je těch hudebních možná o trochu více, než by chtělo, dá se to překousnout. Obzvlášť v těch s choreografií, protože ta je vážně ohromná a za ni klobouk dolů. Nejspíš tu mám adepta na zpracování, které mě baví víc než originál.